Compania farmaceutică Shionogi a fabricat un medicament împotriva gripei. Virusul este distrus în 24 de ore!

Articol de GSP miercuri, 28 februarie 09:16

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile ( CNSCBT) a anunţat ieri că au fost confirmate două noi decese provocate de gripă, numărul total al cazurilor ajungând la 62.



Deşi trăim într-o lume computerizată, în România încă se moare de gripă, numărul fiind foarte mare pentru o ţară care este membră a Uniunii Europene.

Speranţa bolnavilor de gripă poate veni de la japonezi, care după ce şi-au pus la punct domeniile cu prioritate, au decis să investească şi în industria farmaceutică. Aceştia au fabricat un medicament nou, numit Xofluza, care poate distruge virusul gripal în doar 24 de ore!

Xofluza a fost autorizat de Ministerul Sănătăţii din Japonia, semn că a trecut toate testele. Acest medicament ar putea deveni în următorii ani un competitor redutabil al antiviralului Tamiflu, produs de gigantul farmaceutic Roche, unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea gripei.

Conform companiei farmaceutice japoneze Shionogi, Xofluza necesită administrarea a mai puţine doze decât Tamiflu, mai exact bolnavii vor trebui să ia o singură pastilă în loc de două pe zi, timp de cinci zile. Compania Shionogi dă asigurări că Xofluza poate distruge virsul gripei în 24 de ore, blocând răspândirea virusului prin inhibarea unei enzime pe care acesta o multiplică.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, gripa sezonieră este o infecţie respiratorie acută cauzată de virusuri gripale care circulă în întreaga lume. Anual, epidemiile de gripă provoacă între trei şi cinci milioane de îmbolnăviri severe şi între 290.000 până la 650.000 de decese în întreaga lume.

 Companiei farmaceutică Shionogi a fabricat un medicament împotriva gripei. Virusul este distrus în 24 de ore!