FOTBAL  »  AMICALE  »  ROMÂNIA - SUEDIA 1994

Noaptea-traumă pentru fotbalul românesc: voi vă mai amintiți cum ați trăit România-Suedia 1994?

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2018 13:01

Traumele din fotbal rămân cu noi. Iar una dintre cele mai mari a fost România-Suedia 1994. Voi vă amintiți cum ați trăit noaptea aia?

Eu recunosc, primul lucru pe care l-am făcut în noaptea aceea era același lucru pe care l-am făcut în toate nopțile de la Mondialul din America. După ce am umplut cada cu apă rece de munte, m-am dus din 20 în 20 de minute să bag capul în ea ca să mă asigur că stau treaz. Aveam 8 ani și trebuia să înțeleg de atunci că nu îmi place să pierd nopțile.

Au urmat 90 de minute ca un carusel. Sărituri prin casă, fugă înspre televizor, fugă înapoi în fotoliu, fericire, disperare și năduf, speranță și dezamăgire. Antipatie intensă pentru Ravelli.

La final, când am înțeles că nu mai avem niciun meci de disputat la Mondiale, că trebuie să plecăm acasă, înapoi în cenușiul ăla de mijlocul anilor '90, m-am comportat ca un bărbat adevărat. Adică m-am dus și am tras până am smuls perdeaua din sufragerie. Mi s-a părut că așa e drept, că trebuie să distrug ceva pentru inima mea rănită.

Am adormit apoi, dar ceva din zațul acelei nopți nu a trecut nici până astăzi.

Întrebarea rămâne. Voi vă mai amintiți cum ați trăit noaptea de la România-Suedia 1994?

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (42)
catalin_cj
catalin_cj  •  27 Martie 2018, 14:18
Postat de mariuss72 pe 27 Martie 2018, 13:39

Vorbesti prost, Prunea era un portar excelent, doar ca in meciul ala trebuia ales Stelea, un portar cu talie...a cui vina a fost?

Vina nu e numai a lui Prunea. Gica Popescu si Prodan au facut marcaje de toata jena. Goluri am luat si cu Columbia si cu Argentina. Amandoua goluri cu Suedia au fost de rasul curcilor. Daca era 3-0 pentru ei la final nu mira pe nimeni la ce ocazii au avut. Dar tot Prunea ne-a tinut in joc. Vorbiti fara sa fi vazut meciul.

cobadin33
cobadin33  •  27 Martie 2018, 14:09
Postat de mariuss72 pe 27 Martie 2018, 13:41

Pai asa putem spune si de meciul asta, nu? A fost un meci pe care l-am pierdut ca si echipa, fiecare jucator bun a facut si greseli, sa ne aducem aminte de Dorinel Munteanu, care nu a stiut sa gestioneze cornerul ala...dar asta e fotbalul, trebuie sa fim multumiti ca ne-au oferit momentele alea, nu sa-i injuram.

Marius72: vezi ca incurci borcanele, la WorldCup din SUA94 n-a jucat Dorinel Munteanu, meciul la care faci referire e cel cu Danemarca din preliminariile unui alt turneu final. Iar Prunea a aparat in locul lui Stelea pt ca Prunea a fost fantastic in meciurile cu SUA si Argentina, iar Iordanescu a decis ca sa-l titularizeze in continuare. Noi jucam bine atunci cu echipe ofensive, gen Columbia sau Argentina, in sensul ca ne aparam disciplinat si cautam contraatacurile. La meciurile cu Elvetia si Suedia n-am mai intalnit acelasi tip de adversar entuziast si ofensiv, ci echipe echilibrate si cu stiinta jocului. Nationala SUA n-a contat, era mediocra, avea carente mari, dar juca din entuziasm. Eram copil in scoala generala atunci, dar tin minte entuziasmul din acele vremuri. A fost fantastic!

spartakus.
spartakus.  •  27 Martie 2018, 13:43
Postat de mariuss72 pe 27 Martie 2018, 13:41

Pai asa putem spune si de meciul asta, nu? A fost un meci pe care l-am pierdut ca si echipa, fiecare jucator bun a facut si greseli, sa ne aducem aminte de Dorinel Munteanu, care nu a stiut sa gestioneze cornerul ala...dar asta e fotbalul, trebuie sa fim multumiti ca ne-au oferit momentele alea, nu sa-i injuram.

Eu n-am injurat pe nimeni. In fotbal departajarea se face prin greselile jucatorilor, daca toti ar juca perfect s-ar termina toate meciurile 0-0.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează