FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  U CLUJ - CFR CLUJ 1-1

VIDEO, FOTO, CRONICĂ CFR revine cu U Cluj după o repriză de coșmar. Clasamentul grupei B: 4 echipe despărțite de un punct

FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 02 noiembrie 2023 22:26 / Actualizat joi, 02 noiembrie 2023 22:46

U Cluj și CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 1-1, în etapa a doua din grupa B a Cupei României. Prima repriză a fost de coșmar, în special pentru „feroviari”, care și-au revenit în partea secundă.

  • U Cluj și CFR Cluj fac parte din grupa B, alături de Rapid, CSA Steaua, CSM Alexandria și FC Botoșani

Cronică de Alexandru Barbu: Au băut Cupa păcii

Pe hârtie, meci tare în Ardeal. U Cluj e pe val, n-a mai pierdut de două luni, cochetează în campionat cu play-off-ul. Dincolo, CFR s-a reinventat în vară și cum-necum a ajuns la un punct de liderul la vale FCSB.

Iar ultimul U-CFR ne dă speranțe, la finalul lui august gruparea din Gruia se impunea cu 4-3. E vremea revanșei?

Situație bizară în Cupa României » GSP explică anomalia din grupe: de ce echipele promovează rivalele sponsorului principal
SITUAȚIE
Situație bizară în Cupa României » GSP explică anomalia din grupe: de ce echipele promovează rivalele sponsorului principal

Ce păcăleală! Au chinuit fotbalul...

La egalitate de puncte, 3, Sabău și Mandorlini nu-și bat joc de Cupă, trimit în primul „11” nume importante, Miron, Chipciu, Cîmpanu, Nistor, Sava, Ajeti, Muhar, Camora.

U-CFR e și un duel stat vs. privat. Dar măcar în cazul ăsta statul pompează banii cu un scop, în tribune sunt 25.000 de spectatori. Și legenda spune că puțini s-au îndrăgostit de fotbal în era Arpi&Muri.

Atmosfera e senzațională, scenografia pe măsură. Jocul? Încâlcit ca naiba. Fum, și în tribune, și în teren. Trupa lui Sabău încearcă să joace ceva, nu-i iese, plimbă mingea de la Doukoure la Silaghi cum plimbă bugetarul hârtia într-o Primărie. Degeaba.

...și fotbalul pe Kresic

CFR? Mai bine te uiți în reluare la filmele de pe ProTV. Mandorlini ne-a păcălit câteva etape, părea că „feroviarii” au învățat și cu „varza”. Aiurea, încă bântuie stilul lui Dan Petrescu.

Absolut șocant, se înscrie pe Cluj Arena. Înainte de pauză, Kresic se face de râs, luftează încercând să respingă cornerul executat de inevitabilul Nistor și îl învinge pe Sava.

S-a trezit CFR

O luăm de la capăt, start în repriza secundă, avem iar artificii și o primă ocazie pentru CFR. Mogoș vine din plonjon și trimite cu capul pe lângă. 

E un joc ceva mai agresiv, Mandorlini renunță la un fundaș și se vede. Serie de bâlbâieli în defensiva lui U și lovește Bîrligea, șut din prima, Iliev rămâne stană de piatră.

Se încinge meciul. Gafă pe axa Sava - Muhar, mingea ajunge la Nistor și... ratează! „Decarul” lui U, printre cei mai în formă fotbaliști din România, avea 2-1 în picior, dar n-a nimerit poarta goală din câțiva metri. Apoi, CFR-ului i se anulează o reușită, fault în atac.

Se merge cap la cap până la final, cu un plus pentru CFR, care s-a trezit prea târziu totuși ca să merite victoria. U și CFR rămân la conducerea grupei, alături de Rapid, toate cu câte 4 puncte. CSM Alexandria e imediat sub ele.

Etapa a doua a grupelor Cupei României Betano » Surpriză în Crâng: Farul a pierdut cu Gloria Buzău!
etapa #2 a grupelor
Etapa a doua a grupelor Cupei României Betano » Surpriză în Crâng: Farul a pierdut cu Gloria Buzău!

FINAL. U Cluj - CFR Cluj 1-1

U Cluj: Iliev - Oancea (Peteleu '46), Mitrea, Miron, Chipciu - Doukoure, Bic (Simion '73) - Cîmpanu (V. Gheorghe '60), Nistor (Manu '70), Silaghi (I. Stoica '60) - D. Popa 
Rezerve neutilizate: Gorcea - Pițian, I. Filip, F. Ilie 
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 

CFR Cluj: Sava - Kresic, Ajeti, M. Ilie (Avounou '60) - Mogoș, Fică (Krasniqi ′60), Muhar, Cvek (Tachtsidis '84), Camora - Otele (Deac '70), Juricic (Bîrligea ′60) 
Rezerve neutilizate: Bălgrădean - Morgan, R. Filip, Zejnullahu 
Antrenor: Andrea Mandorlini

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad), A1: Sebastian Gheorghe (Suceava), A2: Ciprian Danșa (Satu Mare). VAR: Cătălin Popa

Clasamentul grupei B

Desfășurarea meciului:

  • FINAL.
  • Min. 87: Ocazie pentru U Cluj. Elvins Manu a fost la un pas să agațe mingea. Ar fi scăpat singur cu poarta goală.
  • Min. 72: Nistor a fost schimbat de Ioan Ovidiu Sabău cu Elvis Manu. Părea supărat că a ieșit, iar Neluțu l-a luat la o discuție și i-a împărtășit mai multe idei.
  • Min. 69: Nistor ratează o ocazie uriașă, trage pe lângă cu poarta goală.
  • Min. 67: Gol CFR Cluj. Bîrligea a egalat cu un șut din interiorul careului, plasat la colț, pe jos.
  • Min. 60: Krasniqi a intrat în locul lui Fică și a bifat primul meci după o pauză de 5 săptămâni. Nu a mai jucat de la precedenta partidă de Cupă, de la Alexandria, din cauza unei accidentări. Pe 28 septembrie a fost ultimul meci, apoi din cauza unor probleme medicale a ratat 5 partide oficiale. Are doar un assist în 10 meciuri în toate competițiile în actuala ediție, tocmai la 4-3 cu U Cluj, în sezonul regulat, singura dată când a fost integralist.
  • Min. 52: Suporterii lui U Cluj au venit cu o scenografie spectaculoasă și în repriza a doua. L-au ilustrat pe Joker, personalul negativ din Batman, alături de mesajul: „Unii oameni vor doar să vadă lumea cum arde”.
CFR revine cu U Cluj după o repriză de coșmar. Clasamentul grupei B: 4 echipe despărțite de un punct
  • Min. 46: A început repriza a doua.
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
+14 FOTO
  • Pauză.
  • Min. 41: Gol U Cluj. Deschiderea scorului a venit din nimic. Nistor a executat un corner, mingea a căzut în fața lui Kresic, iar fundașul a vrut să respingă. Doar că a lovit greșit balonul și l-a trimis în propria poartă.
  • Min. 28: Jocul e încrâncenat, lupta se dă la mijlocul terenului. Cele două echipe nu și-au creat ocazii mari.
  • Min. 15: Suporterii celor de la CFR Cluj au răspuns cu torțe aruncate aproape de teren.
  • Min. 13: Abia acum a venit spectacolul adevărat în tribună. Cei de la U Cluj au afișat o hidră, un animal mitologic, răpus de un gladiator. „Vă spunem noi... istoria nu-și va aminti capetele hidrei vișinii”, au scris ultrașii lui U Cluj
CFR revine cu U Cluj după o repriză de coșmar. Clasamentul grupei B: 4 echipe despărțite de un punct

VIDEO. Scenografia celor de la U Cluj

  • Min. 10: Unui suporter i s-a făcut rău. Au intervenit de urgență medicii de pe ambulanță pentru a-i oferi îngrijiri medicale.
  • Min. 1: A început meciul.

VIDEO. Atmosferă superbă la derby-ul dintre U Cluj și CFR

  • Scenografie specială a fanilor lui U Cluj. Au format o inimă mare la tribună și au avut mai multe inimi la peluză. Suporterii au vrut să recreeze scenografia din urmă cu 21 de ani de la un meci cu CFR din deplasare.
CFR revine cu U Cluj după o repriză de coșmar. Clasamentul grupei B: 4 echipe despărțite de un punct
  • Și Peluza Vișinie a celor de la CFR Cluj și-a făcut apariția la meci.
CFR revine cu U Cluj după o repriză de coșmar. Clasamentul grupei B: 4 echipe despărțite de un punct
  • Suporterii lui U Cluj pregătesc o scenografie specială, cu 45 de minute înainte de startul meciului.
CFR revine cu U Cluj după o repriză de coșmar. Clasamentul grupei B: 4 echipe despărțite de un punct

S-au contrazis în studio privind numărul fanilor CSA Steaua prezenți cu Rapid: „Foarte mulți!” vs. „Din cale afară de puțini”

Cel mai apostrofat dinamovist e out! Jucătorul nu mai intră în planurile lui Ovidiu Burcă, după ce antrenorul a fost contestat din cauza lui

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (19)
FotbalClubSteauaBucurest1
FotbalClubSteauaBucurest1  •  03 Noiembrie 2023, 18:22
Postat de FotbalClubSteauaBucurest1 pe 03 Noiembrie 2023, 11:36

***

Bravo GSP! "Botoșani, Csu Craiova, Fc U Craiova, Farul..subsidiarele Zecesebe" nu sunt acuzatii grave si neprobate dupa deontologia dvs. dar "echipe vasale KFRului din Cluj, pe langa deja celebrele Voluntari, Sepsi sau U, ca Arges, Mioveni, Chindia, Viitorul, Petrolul, la nevoie chiar Rapid" este acuzatie grava si neprobata?? Dar voua la GSP chiar nu va e rusine sa cantariti cu 2 unitati de masura diferite ca de la cer la pamant acelasi tip de comentariu tendentios?? Rusine gsp ca nu doriti sa publicati acest comentariu! :-(((

Mache_mana_iute
Mache_mana_iute  •  03 Noiembrie 2023, 13:44
Postat de rocky3 pe 02 Noiembrie 2023, 20:35

Hai... Clujul!

Frumos. Am observat că aici pe forum fanii celor 2 rivale nu se ceartă între ei cum fac de exemplu... oltenii. Bine... acolo mai e și acea dispută pe identitate, ... sângele mai fierbinte, etc. Fără să-i judec pe microbiștii din sud, parcă la Cluj există ceva mai mult respect între suporterii celor 2 echipe de tradiție. Doar o mână de ultrași mai agită spiritele pe străzi în zilele de derby local. Dacă s-ar renunța și la acele scandări... ar fi și mai bine. Din ce-mi povestea tata, acum 35-40 de ani... când fenomenul 'ultras' încă nu luase amploare, această rivalitate aproape că nu exista. U era când în A când în B, Cfr se zbătea prin eșaloanele inferioare... iar părinții noștri mergeau la meciuri atât pe Moina cât și în Gruia, susținând ambele echipe ale orașului. Fiecare din cele 2 are astăzi un atu: U se bucură de susținerea unui număr mai mare de clujeni, în timp ce frânarii sunt respectați pentru că au pus Clujul pe harta fotbalului european. Important e și faptul că reprezentanții celor 2 cluburi nu se atacă reciproc, nu se bălăcăresc prin presă cu declarații care ar putea inflama spiritele. Dar încă sunt departe de a servi drept exemplu. Pentru că nu fac mare lucru pentru a preveni sau a stopa 'acțiunile destabilizatoare' ale fanaticilor din grupări gen MADS, care își fac de cap nestingheriți fiind scăpați de sub control ori de câte ori li se aprinde fitilul și se trezesc din amorțeală.

sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  03 Noiembrie 2023, 12:48
Postat de cj666 pe 02 Noiembrie 2023, 22:29

Ce ai tu cu sevilla 86 ma? Tu esti un amarat de gigist...

Cine te supara ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează