FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A intrat în istoria fotbalului mondial, dar nu se consideră vedetă! Duckadam: ″Sunt doar un om cunoscut″

Articol de GSP - Publicat marti, 25 decembrie 2018 14:35

Helmuth Duckadam s-a născut în Comuna Semlac din Arad. "Eroul de la Sevilla" nu se consideră o vedetă, ba din contră. E bucuros că a rămas în amintirea oamenilor după episodul de la Seviila. 

Nu sunt o vedetă. Sunt un om cunoscut. N-am de ce să fiu vedetă. Eu am realizat în viaţă, într-o perioadă scurtă de timp, ceva, şi sigur că lumea îşi aduce aminte cu plăcere de acel episod de la Sevilla, din 7 mai. Să spunem că sunt o persoană publică“, a spus Helmuth Duckadam pentru OKMagazine.ro.

Fostul portar este în prezent președinte de imagine la FCSB. A rămas definitiv în istoria fotbalului în 1986, când a apărat 4 lovituri de departajare și a adus Cupa Campionilor Europeni în vitrina Stelei.

Portarul care a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanța sa din meciul cu Barcelona a fost un goalkeeper altfel. După revenirea de la finala din Sevilla, pe 15 mai 1986, Duckadam a bifat și primul său gol pentru  Steaua într-un meci de Cupa României câștigat cu 5-1 în fața Progresului Vulcan.

În anul câștigării Cupei Campionilor a fost declarat cel mai bun fotbalist român, însă tot în 1986 cariera sa a fost întreruptă brusc din cauza unui anevrism care a impus o intervenție chirurgicală la brațul drept. Asta l-a determinat să lase fotbalul de performanță la doar 27 de ani. În 1989 a jucat pentru divizionara B Vagonul Arad, iar în 1991 se lasă definitiv de fotbal.

133 de meciuri
în Divizia A, 13 în Cupa României și 9 în Cupa Campionilor Europeni a strâns Duckadam

 

Citește și:

Marius Ștefănescu ar fi aproape de FCSB, deși Dioszegi spunea că „onoarea nu se poate cumpăra
Superliga
Marius Ștefănescu ar fi aproape de FCSB, deși Dioszegi spunea că „onoarea nu se poate cumpăra" » Acum, oficialii de la Sepsi se contrazic în declarații
A dat gol în finala mică a Campionatului Mondial, iar acum este aproape de un transfer la Rapid » Ce mutare de proporții pregătesc giuleștenii
Superliga
A dat gol în finala mică a Campionatului Mondial, iar acum este aproape de un transfer la Rapid » Ce mutare de proporții pregătesc giuleștenii
Florentin Petre a semnat cu Dinamo, asistat de Anamaria Prodan, și e făcut praf de Cornel Dinu
Superliga
Florentin Petre a semnat cu Dinamo, asistat de Anamaria Prodan, și e făcut praf de Cornel Dinu

„Te ridică sau te bagă în pământ” » Horațiu Moldovan a povestit cum a cucerit-o pe Aza Gabriela: „Prima noastră întâlnire a fost la asigurări”

Iubita unui jucător cu 400 de meciuri în Seria A i-a mărturisit Dilettei Leotta: „De asta dormim în camere separate”


Comentarii (1)
mioriticul
mioriticul  •  25 Decembrie 2018, 21:55

Duckadam asta e de fapt un baiat fain. Si a avut un moment inspirat in viata care a adus Romaniei cea mai mare realizare in fotbal. Nici nu stiu ce cauta in microcosmosul becalifer, plin de oameni ***, pudcariasi, batausi, spagari, ... de tot felul numai nu si buni la ceva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează