FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

REPLICĂ. Ionuț Chirilă se simte vânat: „Se calcă peste cadavre! Un om care încearcă să construiască de la zero e lovit după 3 săptămâni de muncă onestă”

Ionuț Chirilă
Ionuț Chirilă

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 14:06 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 14:45

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenor la Academica Clinceni, a răspuns după materialele publicate de Gazeta Sporturilor cu privire la metodele pe care le-ar utiliza la clubul ilfovean. 

  • CONTEXT: Gazeta Sporturilor a publicat săptămâna trecută mai multe informații dezvăluite de oamenii din club, care erau în aceeași măsură contrariați și amuzați de unele dintre metodele folosite de Ionuț Chirilă în debutul aventurii sale ca antrenor la Academica Clinceni.
  • Printre altele, oamenii din vestiar și din club au povestit cum în săptămâna dinaintea meciului cu Craiova, pierdut cu 0-5, Ionuț Chirilă l-a sunat pe „veteranul” Patriche: „Ține tu antrenamentul de azi, că eu am alte lucruri de făcut! Tot pentru voi alerg”. 
  • Un alt episod straniu: surse din club au povestit cum „după egalul cu Botoșani, Chirilă a venit la antrenament cu un trabuc. A stat pe un scaun la marginea terenului și a fumat, în timp ce preparatorul fizic a condus antrenamentul”.

Replica lui Ionuț Chirilă după materialele Gazetei 

„Sunt niște mizerii fantasmagorice, după 3 săptămâni de muncă seriosă și onestă se lovește într-un om care încearcă să construiască ceva de la zero. Totodată, se întinează numele marelui Ioan Chirilă, care a condus cu probitate morală și profesională desăvârșită acel ziar. 

Normal că sunt dezamăgit, ăsta nu este jurnalism, pe surse. Nu ne-am săturat de asta, de surse? Este clar că este un atac concentrat la adresa mea.

Cred că ar trebui să vorbim în fotbalul românesc de problemele tehnico-tactice, de nivelul submediocru la care a ajuns, nu de lucruri care nu au legătură cu asta. Înțeleg că vrei rating, dar nu calci peste cadavre așa, nu vorbești din burtă... Este vădit o chestie cusută foarte bine cu ață albă”, a declarat Ionuț Chirilă în cadrul conferinței de presă în care a prefațat duelul cu UTA, din etapa 13 a Ligii 1.

Ionuț Chirilă: „Mi-am asumat să atac la Craiova. Nu acolo se salva Clinceniul de la retrogradare”

Ulterior, antrenorul Academicii a explicat raționamentul din spatele tacticii ofensive pe care a ales-o la meciul cu CS Universitatea, pierdut cu 0-5: 

„Mi-am asumat să atac la Craiova, le-am spus jucătorilor mei: «am avut încredere în voi, că puteți ataca Craiova». Nu am ajuns la polivalența de a construi atacuri poziționale în terenul Craiovei și în același timp să avem siguranță defensivă, să ne acoperim cu jucători care se retrag din față, iar pe joc de intercepție să recupereze balonul. 

Am început foarte bine meciul, am avut un început furibund în care dacă ocaziile lui Chandarov și Omoh se transformau în gol, ne-am fi închis imediat. Din păcate, am avut o greșeală de portar, al treilea meci în care ne curățăm pe o greșeală de portar. 

Dacă nu făceam două goluri cadou Stelei (n.r. - FCSB), alt gol Botoșaniului și primul gol Craiovei, am fi avut 4 puncte cel puțin din meciurile astea, ceea ce era important.

Eu trebuie să pregătesc atacul pentru partidele următoare. Am preferat să construim atacul în fața unei echipe puternice din campionatul României și ca în jocurile următoare să facem atac în condiții de adversitate și de spații mici, să ne întindem enorm la joc. 

Nu cu Craiova se salva Clinceniul de la retrogradare. Normal că am fi vrut mai mult, dar asta s-a întâmplat. Să nu uităm ce am spus de la început: noi vom fi puternici în 6 luni, aceasta este o echipă schimbată aproape în totalitate, nu mai are grupul de anul trecut”, a afirmat Chirilă. 

Am adus 150.000 de euro vineri dintr-un împrumut pentru ca jucătorii să-și ia un salariu. Asta s-a și întâmplat. M-am gândit și la buzunarul patronului când am preluat această echipă, mi-era ușor să aduc câțiva jucători liberi de contract, dar am preferat să lucrez cu cei care erau aici.

Ca să fim eficienți noi am avea nevoie de doi atacanți, doar că nu i-am prea avut. De abia acum începe să-și revină și Vellios, iar până acum a trebuit să-l folosim în atac pe Omoh. Iar suprafața nouă de joc de la Clinceni, când va fi gata, ne va ajuta. Jucătorii noștri cunosc fiecare părticică de gazon, se simt cu adevărat ca acasă, terenul va fi atuul nostru pentru jocul posesie și circulație

- Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Mărturie dură a unui mare talent al fotbalului românesc: „Mi-am pierdut inocența din cauza mentalității mele de român infect. Bani, mașini, femei”

Dinamo, peste Bayern, Inter și Tottenham într-un top la nivel european

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (7)
leu.mr
leu.mr  •  25 Octombrie 2021, 20:36

Are dreptate ! Nici un antrenor, proaspat instalat, nu a fost atacat in halul asta !

7kay
7kay  •  25 Octombrie 2021, 17:43

Câte meciuri are acest antrenor in prima ligă? Doar se vaietă. Echipa lui chiar nu joacă nimic. Este deja prima retrogradată. Dar probabil va fi și prima retrogradată din istorie înainte de play-out

pelicansli
pelicansli  •  25 Octombrie 2021, 17:40

Nu sunt vreun fan al ipochimenilor Chirila (fratii), dar aici are perfecta dreptate. Jurnalismul sportiv si nu numai, a devenit o (s)ursareala.. Am auzit noi, ne-a spus o pasarica... Nu se mai suna persoana in cauza sa i se ceara punctul de vedere, nu se mai verifica din 3 surse... Totul e facut din tastatura, din amintiri, insailari de emotii si aversitate pe fata. Si eu am persoane pe care nu le halesc in viata de zi cu zi, dar nu-mi permit sa le fac mai mici decat sunt inventand lucruri si imprastiind neadevaruri despte ele. Las persoanele respective sa se desfasoare in toata splendoarea lor.. GSP, e timpul sa redeveniti furnizor de informatie sportiva adevarata..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează