FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. STEAUA

Adrian Ilie n-a stat pe gânduri în fața celei mai incomode întrebări: „Echipa asta e continuatoarea Stelei, fără discuție!”

Adrian Ilie / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +8   FOTO
Adrian Ilie / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 09:35 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 09:53

Adrian Ilie (48 de ani), fostul mare atacant al naționalei, intervine în polemica momentului în fotbalul românesc: „Cobra” susține că FCSB e continuatoarea Stelei, echipa pentru care el a evoluat între 1993 și 1996.

Într-o perioadă în care disputa de la distanță dintre FCSB și Steaua s-a intensificat, un nume important din fotbalul românesc a lăsat diplomația deoparte și s-a poziționat de partea clubului lui Gigi Becali. Adi Ilie susține și că cele două „puteau face un pact”.

Adrian Ilie: „FCSB e continuatoarea Stelei, fără discuție!”

„Nu am probleme cu fanii de la CSA în disputa aceasta cu FCSB. Sunt prieten cu suporteri din ambele tabere. Am jucat la Steaua trei ani. Din punctul meu de vedere, echipa lui Gigi Becali este continuatoarea Stelei. Îmi pare rău pentru ceea ce se petrece în ultimii ani. 

Cele două echipe puteau face un pact. Inclusiv în perioada în care eu am fost manager în Ghencea, au fost discuții în acest sens. Dar nu s-a rezolvat nimic. Eu sunt prieten și cu cei de la CSA, și cu cei de la FCSB. 

Dar spun că FCSB e Steaua, fără discuție! Și nu pot fi acuzat de nimeni, pentru că eu nici măcar nu am fost crescut de copil în Ghencea, am fost crescut la Craiova”, a spus Adrian Ilie, cel care a lucrat timp de doi ani la FCSB într-o poziție oficială, potrivit Fanatik. 

Adrian Ilie, trei ani glorioși la Steaua

Adrian Ilie a jucat la Steaua doar între 1993 și 1996, dar prestațiile sale în roșu și albastru l-au fixat ca unul dintre cei mai importanți fotbaliști steliști, măcar din perioada de după Revoluție. A marcat 28 de goluri în 85 de partide și mai ales stilul său spectaculos i-a adus admirația și transferul la Galatasaray. A confirmat și în Turcia că era un atacant de top și a trecut pe urmă la Valencia. Nu a mai revenit la Steaua ca jucător.

+4 FOTO

Adrian Ilie, în 2021: „Să nu uităm că Gigi Becali a investit foarte mulți bani la Steaua”

Adrian Ilie a rămas consecvent în ceea ce privește disputa identitară dintre Steaua și FCSB. În urmă cu doi ani, intervievat de Ovidiu Ioanițoaia, fostul mare atacant sugera că reprezentanții CSA „ar trebui să lase orgoliile”.

„Sunt prea multe orgolii și nu se vrea să aducem fotbalul într-o lumină foarte bună. Orgolii de ambele părți. Suporterii au un rol foarte mare, dar să nu uităm că Gigi Becali a investit foarte mulți bani la Steaua! Și cred că s-ar dacă prelua și partea cealaltă, tot Gigi ar putea să țină clubul foarte sus. 

Eu cred că CSA trebuie să lase orgoliile și să lase echipele să joace pe stadioane bune. Vedem că de mulți ani fotbalul nostru merge în jos și din cauza terenurilor de fotbal. Am construit stadioane, dar nu mai avem echipe. Eu nu am prins să joc pe un stadion modern în România”, spunea „Cobra” în 2021, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. 

VIDEO Florin Talpan nu dă înapoi: „Trebuie să promovăm anul acesta!”

Citește și alte știri despre Steaua: 

„Cum s-ar descurca Steaua, dacă ar promova acum în Liga 1?” » Răspuns sincer al lui Marius Lăcătuș

FOTO Ce s-a întâmplat în Ghencea, după victoria Stelei cu Dinamo: injurii greu de reprodus + Ce i-au făcut dinamoviștii gafeurului Oncescu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (50)
contele100
contele100  •  07 Mai 2023, 04:26

Nu ai verificat bine... FCSB inseamna: Fotbal Club Steaua Bucuresti

gepeto
gepeto  •  20 Aprilie 2023, 22:13

Fc fcsb e continuatuarea stelei. Si csa steaua e steaua. Adevarata continuatare a stelei e ca vrajitoarea omida din anii 90. Inca se disputa. Bine ca intrebati pe toti fotbalistii "ce cred". De parca marcile sunt pe crezute, ca la copii mici. Bine ca nu intrebati pe ctp, ca ala are o "opinie" despre tot, neavizata. Nu mai promovati analfabetismul functional. Cereti acte de la frf: una e fc fcsb, alta csa steaua . Pt nelamuriri exista gesepe si gigi tv

odoacru
odoacru  •  20 Aprilie 2023, 17:31
Postat de marius1979 pe 20 Aprilie 2023, 15:22

Se vede ca Nu Esti stelist adevarat. Stema care Ii pe piept acum la CSA Ii facuta de MM si Mustata. Se vor intoarce inapoi la FCSB odata cu palmaresul care insoteste doar continuatoarea (FCSB), nu clona CSA 2017

:)))))))))))nea caisă minte lipsă

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close