FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Dezvăluiri incredibile despre condițiile în care se antrenează juniorii lui Dinamo: „Beau apă de la o cișmea. Au o ladă frigorifică făcută din polistiren”

Ionel Augustin, împreună cu juniorii de la Dinamo
Ionel Augustin, împreună cu juniorii de la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 14:01 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 19:01

Adrian Motoacă, fost doctor la Dinamo și ex-membru al programului DDB, în prezent membru fondator al programului„ Dinamo Socios”, a dezvăluit, în direct la GSP Live, condițiile precare în care juniorii clubului din „Ștefan cel Mare” se pregătesc în cadrul academiei alb-roșiilor. 

Adrian Motoacă a precizat că juniorii de la Dinamo nu au nici măcar minimul necesar la un club de fotbal: copete sau veste de antrenament. Iar juniorilor „câinilor roșii” nu le este asigurată apă, absolut necesară pe temperaturile infernale din București de pe timpul verii. 

Ioan Neculaie, dezlănțuit: „Am investit 30 de milioane într-un fotbal mizerabil!” » Despre condamnarea sa: „Un Jihad împotriva economiei românești”
DEZVĂLUIRI
Ioan Neculaie, dezlănțuit: „Am investit 30 de milioane într-un fotbal mizerabil!” » Despre condamnarea sa: „Un Jihad împotriva economiei românești”

VIDEO. Adrian Motoacă, dezvăluiri incredibile despre condițiile precare de la Centrul de copii și juniori al lui Dinamo: „Copiii beau apă de la o cișmea”

„Este o imagine dezolantă. Este o lipsă acută de materiale. Ne-am îndreptat atenția către centrul de copii și juniori, pentru că este condiția necesară și suficientă ca un club din Liga 1 sau Liga 2 să-și ia licența.

Acei copii au nevoie de materiale, de antrenamente, de vitaminizare, de apă, de orice ține de desfășurarea normală și corectă a clubului. Din ce am identificat noi, și ne-am concentrat acțiunile către nevoile lor, au numai 50% din ce au nevoie. 

Mi se pare banal, ca să nu folosesc termenul de penibil, ca la antrenamente, pe timp de vară, copiii să nu bea apă. Copiii de la Dinamo beau apă de la o cișmea. Am avut om trimis timp de 12 zile la antrenamente. Copiii de acolo stăteau la coadă la o cișmea, la terenul de la Metaloglobus, și așteptau să bea apă.

Vorbim de timpul verii, când orice angajator, nefiind vorba de copii, excludem lucrul ăsta, este obligat prin lege să ofere în condiții de lucru sub căldură de peste 30-32 de grade, hidratare pentru copii.

Iar Asociația Dinamo Socios a trimis alaltăieri 300 de sticle de apă. Am plătit și am donat apă pentru o lună de zile. Am plătit undeva la 700 de lei pe sticlele de apă”, a declarat Adrian Motoacă, la GSP Live. 

Adrian Motoacă: „Grupa 2013, luna trecută, a fost programată la un turneu în Burgas și înainte cu două zile li s-a spus că nu există bani de transport

Ulterior, Adrian Motoacă a continuat dezvăluirile de impact de la juniorii lui Dinamo. Acesta povestește cum grupa 2013 din cadrul academiei clubului ar fi putut să nu se prezinte la un turneu de la Burgas, în Bulgaria, din cauza faptului că nu aveau bani de transport. Dinamoviștii au fost în cele din urmă ajutați de către membrii „Dinamo Socios”. 

„Nu avem cunoștință dacă cei de la Dinamo își permit lucrurile astea sau nu. Pe noi ne sună sau ne informează ori asistentul medical Toma (n.r. - Cristian), ori am vorbit cu Gabi Răduță (n.r. - de la departamentul de scouting), ori cu domnul Augustin (n.r. - Ionel).

Ne sună și ne informează că au nevoie de anumite lucruri. Ne-am mobilizat luna trecută și le-am luat un videoproiector, la cererea lor. Grupa de 2013, luna trecută, a fost programată la un turneu în Burgas și înainte cu două zile li s-a spus că nu există bani de transport. Cuantumul era derizoriu, undeva la 6.500 de lei.

În două ore au fost virați banii și am făcut ca posibil ca grupa 2013 de la clubul Dinamo să se deplaseze la turneul de la Burgas, unde fusese invitată, pentru că altfel nu se ducea, nu aveau cum. Nu poți să susții activitatea din cotizația lunară a părinților, de 300 de lei”, a mai precizat Adrian Motoacă. 

Adrian Motoacă: „Înainte erau 300 de copii la Dinamo, acum mai sunt 90-100”

„CCJ nu știu dacă mai numără acum 90-100 de copii. Înainte erau 300, dar acum, cu interdicția la transferuri, sunt numai 90-100. Pentru că, nu știu câtă lume știe, dar interdicția la transferuri afectează și centrele de copii și juniori. Nu ai voie să înregimentezi jucători atât timp cât ai interdicție la transferuri.

Nu există o comunicare foarte bună între CCJ și club. A venit un nou director sau un ajutor pentru Gabi Răduță am înțeles. Nu cunoaștem foarte bine situația, este investit numai de două sau trei zile.

Probabil o să luăm legătura și o să continuăm acțiunile de donație, pentru că încă există lipsuri majore. Noi de 3 luni tot facem acțiuni. Cred că am ajuns la 10 acțiuni în ultimele luni. Au tot felul de lipsuri, începând de la copete, gărdulețe.

Am fost la un meci de pregătire în vară cu Unirea Slobozia. Atunci l-am cunoscut prima dată și pe Vlad Iacob (n.r. - administratorul special).

Am asistat la o chestie care mi se pare anormală în România anului 2023: să nu ai veste de antrenament. Dinamo nu avea veste de antrenament la Metaloglobus. O vestă de antrenament e 17 lei, 12 lei, 11 lei, ceva de genul ăsta.

Am fost și am cumpărat 3 seturi de antrenament și le-am donat: portocalii, albastre, verzi, că așa trebuie, câte 3 culori distincte la antrenamente. Fiul meu a ținut morțiș să doneze și copete. A pus bani pentru asociație și a cumpărat pentru copiii de acolo ce le trebuie. Nici la țară nu e așa.

Eu am contact începând de la Liga 3, Liga 4 cu foarte multe echipe, pentru că sunt medicul șef al unui ambulatoriu de sportivi de la un spital județean. La mine trec peste 25.000 de sportivi dintr-un județ. Eu nu am întâlnit astfel de probleme acolo, să nu aibă veste de antrenament sau să nu existe apă”, a mai punctat acesta. 

Adrian Motoacă: „La Dinamo, apa se ține într-o ladă frigorifică făcută din polistiren”

Mai apoi, Adrian Motoacă a povestit un episod incredibil. Criza acută de la centrul lui Dinamo este așa de mare, încât nici măcar o ladă frigorifică nu a putut fi achiziționată. A fost improvizată una din polistiren, lipită cu un scotch de culoare roșie. 

Dezvăluiri incredibile despre condițiile în care se antrenează juniorii lui Dinamo: „Beau apă de la o cișmea. Au o ladă frigorifică făcută din polistiren”

„Poza e primită de la părinții de la centru. Lada de transport e făcută din polistiren. Nu trebuie să arate oricum așa, din polistiren și lipită cu un scotch roșu. Acolo își pun ei sticlele cu apă.

Am rezolvat această problemă. Luni au primit 4 seturi de hidratare și o ladă de transport frigorifică. O ladă profesionistă unde poți pune 40-50 de sticle costă 300 lei, dacă ne uităm pe site-urile de specialitate”, a mai zis acesta. 

Citește și: 

Condamnați?! 4 fotbaliști de la Rapid tremură după plecarea lui Mutu

Gigi Becali i-a trasat obiectivul lui Charalambous înainte de noul sezon: „Niciun jucător să nu intre în careu!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (13)
bogat
bogat  •  13 Iulie 2023, 01:13

Bine ca le da don Motoaca cate un pahar de apa si o bomboana cubaneza, ca altfel cadeau din picioare. I-auzi ce rusine, beau apa de la cishmea. Americanii au cishmele in aeroporturi, pe strazi, merg cu butelcile de apa si le alimenteaza de la cishmele. Si in Paris sunt cishmele si in alte capitale. Lumea se bucura sa bea apa de la cishmea si oricum e ciudat cum apa imbuteliata a devenit o afacere de mare succes pe un continent care inca abunda in rezerve de apa. Si care e problema ca au lada frigorifica din polistiren? Pastreaza la fel de bine ca si aia de plastic de dai bani pe ea. Nu astea sunt problemele mari, ci valoarea antrenorilor si calitatea antrenamentelor. Din cauza asta scotem generarii de jucatori limitati si fara sanse de crestere valorica, nu ca beau apa de la cishmea si ca au lada frigorifica din polistiren.

creeperno534
creeperno534  •  12 Iulie 2023, 22:46

In Brazilia, astea sunt conditii de lux!

ParaschivTacutul
ParaschivTacutul  •  12 Iulie 2023, 22:10

Ca Etho'o sau Mane au avut c9nditii mai bune. Scuze ieftine! Ca si cum aș zice ca sunt un programator mediocru ca nu am cea mai scumpă tastatură. Scoateți jucători valoroși și cu siguranță lucrurile vor sta altfel.Pe la voi majoritatea sunt străini. Cati aveti la prima echipă. Nu ai cel.putin un jucator de bază desființarea!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează