FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - RAPID

EXCLUSIV Trecut pe la Petrolul și Rapid, Mutu spune cine crede că va decide „Primvs Derby”: „Chiar dacă va fi greu!”

Adrian Mutu a antrenat-o pe Rapid +34   FOTO
Adrian Mutu a antrenat-o pe Rapid

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 08:23 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 09:33

Adrian Mutu, 44 de ani, a îmbrăcat tricoul „lupilor”, i-a antrenat pe giuleșteni, este de părere că va fi un meci aprins din nou între Petrolul și Rapid. „Briliantul” este de părere că Gicu Grozav, respectiv Papeau pot face diferența într-o astfel de confruntare.

Petrolul - Rapid, diseară, de la ora 20:00, pe stadionul "Ilie Oană", este meciul zilei, dar și o partidă de o rivalitate aparte. Denumită de suporterii ambelor cluburi „Primvs Derby”, un duel al orgoliilor de zeci de ani.

Adrian Mutu, în prezent antrenorul lui Neftchi Baku, ocupanta locului 3 în Azerbaidjan, a fost jucător la Petrolul și antrenor la Rapid. "Briliantul" a fost o lovitură de imagine a clubului ploieștean atunci când a fost prezentat în ianuarie 2014. A evoluat la "găzari" până în septembrie același ani.

Simona Halep, mesaj-bombă aproape de miezul nopții: „Va fi finalul carierei mele”
HALEP, SUSPENDATĂ
Simona Halep, mesaj-bombă aproape de miezul nopții: „Va fi finalul carierei mele”

Adrian Mutu a bifat "Primvs Derby" și ca fotbalist, și ca antrenor. Trei meciuri, în total

Cu o carieră impresionantă ca fotbalist, campion în România cu Dinamo, fotbalist în Premier League la Chelsea și în Serie A la Internazionale, Juventus, Parma și Fiorentina, printre altele, Adrian Mutu a adus lumea la stadion și pe "Ilie Oană".

6goluri în 21 de meciuri a adunat Mutu pentru Petrolul, plus 5 assist-uri

A fost căpitan și integralist într-un "Primvs Derby" la Ploiești, o remiză albă, 0-0, pe 16 august 2014, într-o partidă în care rezervă era portarul Virgil Drăghia, și acum la "feroviari", iar antrenori erau Răzvan Lucescu (Petrolul) și Ionel Ganea (Rapid).

Ulterior, cariera de antrenor l-a dus în Giulești. A preluat Rapid în martie 2022, s-a despărțit de Grant în iulie 2023, după 54 de meciuri în toate competițiile, răstimp în care a avut o medie de 1,72 puncte/per partidă obținute.

Ca tehnician, a bifat două astfel de derby-uri. Într-unul a învins, scor 3-1, în Giulești, în altul, scor 0-1, a pierdut la Ploiești.

Într-o intervenție pentru GSP.ro, Adrian Mutu a explicat cum vede el, de la Baku, confruntarea dintre cele două grupări istorice ale campionatului intern.

Adrian Mutu, pronostic la Petrolul - Rapid: „Papeau e în formă, iar Grozav este un fotbalist grozav”

„Merg pe mâna Rapidului, chiar dacă va fi un meci greu, e un derby, pentru ambele grupări. Cred că spectatorii vor avea parte de o partidă intensă.

Cine cred că poate face diferența? Papeau e în formă, la Rapid, iar de la Petrolul Grozav este un fotbalist grozav. Ei pot face diferența, asta bineînțeles dacă joacă amândoi”, a declarat „Briliantul” pentru GSP.ro.

În tur, în Giulești, formația lui Florin Pîrvu s-a impus, scor 2-0, după autogolurile lui Oaidă și Borja Valle!

5goluri și un assist are Grozav în 21 de meciuri în actuala stagiune pentru Petrolul

4goluri și un assist are Papeau în 20 de meciuri în actuala stagiune pentru Rapid

Detalii din „Primvs Derby”, care a ajuns la episodul #82

„Primvs Derby”, aşa cum este cunoscut duelul dintre Petrolul şi Rapid, a ajuns la episodul cu numărul 82 în principala competiţie internă. Până-n prezent, bucureştenii şi-au trecut în cont 37 de victorii, ploieştenii s-au impus de 22 de ori, iar alte 22 de partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Petrolul gazdă: 40 de meciuri - 17 succese Petrolul - 13 remize - 10 victorii Rapid.

Un meci de referinţă a fost cel din 24 martie 1963, Rapid - Petrolul 6-1, cea mai clară victorie din contul giuleştenilor în duelurile directe (campionat). Peste doar câteva luni (22 septembrie 1963), tot pe terenul "vişiniilor", petroliştii s-au răzbunat cu un 6-0, scor ce a consemnat o dublă istorică: cea mai clară victorie din istoria Petrolului în deplasare și una dintre cele două cele mai severe înfrângeri suferite de Rapid "acasă", a doua înregistrându-se în 1989, 2-8 cu Steaua.

Sezonul 1965-66 a adus ultimul titlu din istoria Petrolului, adversar direct fiind chiar Rapid. Meciul care a făcut diferenţa a fost cel din runda a 16-a (31 martie 1966), meci câştigat de Petrolul cu 1-0 graţie golului direct din corner reuşit de Virgil Dridea!

Totuşi, trebuie menţionat şi faptul că în formula de start aliniată de Valentin Stănescu au intrat patru juniori, aceştia luând locul titularilor de drept, bolnavi la ora începerii partidei.

Apoi, în editia următoare, 1966-67, Rapid a sărbătorit primul titlu chiar pe arena adversarilor, după o remiză fără gol. A rămas în istoria fotbalului povestea din 11 iunie 1967, atunci când „giuleştenii” s-au întors pe jos în triumf de la Ploieşti, întreg drumul spre casă fiind o sărbătoare.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Dinamo vrea un croat „fără vârstă”, care joacă pe șase posturi și a impresionat la patru echipe în Liga 1!

https://www.gsp.ro/international/stranieri/banderas-poza-apreciere-fotbal-nadia-mutu-722423.html

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
Mao23
Mao23  •  15 Decembrie 2023, 10:06

Citesc pe Prosport cam acelasi articol scris aproape la fel. Acum care pe care a plagiat? Eduard Apostol pe Iulica sau invers?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează