FOTBAL  »  Superliga  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

VIDEO // EXCLUSIV Amintirile unui ex-„tricolor” despre eșecul usturător din barajul pentru CM cu Slovenia: „Hagi a fost abandonat de FRF”

EPISODUL 9: România - Slovenia 1-1 (2001). Cum ar fi arătat Hagi ca antrenor dacă mergea la Mondiale?
EPISODUL 9: România - Slovenia 1-1 (2001). Cum ar fi arătat Hagi ca antrenor dacă mergea la Mondiale?

Articol de , , - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 09:00 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 15:34

Daniel Chiriță (48 de ani) a rămas cu regretul că n-a fost folosit de Hagi în „dubla” cu Slovenia de la baraj, ultima mare șansă a României de a merge la Mondiale. 

De asemenea, fostul fundaș și-a adus aminte că FRF l-a abandonat atunci pe Gică Hagi, care se afla în postura de selecționer.

A fost scos din lot de Bergodi și pleacă de la Rapid » Decizia e luată
RAPID
A fost scos din lot de Bergodi și pleacă de la Rapid » Decizia e luată

VIDEO. Daniel Chiriță despre eșecul cu Slovenia: „Rudonja a dat golul vieții”

- Daniel, te întreb direct: regreți și azi faptul că n-au jucat în "dubla" cu Slovenia? 
- Cu siguranță! Țin minte că am fost în Slovenia. Acolo nu credea nimeni că nu o să câștigăm. S-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am venit pe Ghencea, unde se făceau antrenamentele, iar cu o seară înainte Gică Hagi m-a pus în primul "11". Din păcate, n-am jucat! Nimeni nu credea că nu o să câștigăm acel meci.

- Dar voi ce vorbeați în vestiar, ce simțeați? 
- Ne spuneam că trebuie să fim concentrați, să câștigăm. Hagi era convins că nu puteam să pierdem. Tot lotul era convins că o să câștigăm. Practic, ne trebuia 1-0! A dat gol Rudonja: a scăpat singur și a dat chiar golul vieții lui. Ceasul rău! Păcat pentru echipa națională, ne puteam califica și poate era o oportunitate pentru mine să plec la echipe mult mai mari.

- Uitându-ne în urmă, a fost poate ultima mare șansă să mergem la Mondiale, nu? 
- Noi eram toți doar pentru calificare. Toată lumea spera. Regretul a fost mare! Când am plecat de la stadion, Gică ne-a dus la "Doi Cocoși". Ne spunea să nu fim supărați. S-a comportat frumos cu noi. Eram la masă toți supărați și nu mai aveam chef de nimic. Vorbeam între noi, dar eram total dezamăgiți. Parcă nici mâncarea nu intra.

VIDEO. Daniel Chiriță: „Cu Hagi în teren câștigam”

- Au fost reproșuri? 
- Nu. Deloc. Gică ne-a încurajat mereu!

- Hagi spunea că nu a fost susținut de Mircea Sandu atât cât și-ar fi dorit. 
- Probabil se referă la ce a fost după meci. Nici Mircea Sandu, nici oamenii din Federație nu au fost cu noi să ne încurajeze. Practic, Gică a făcut totul pentru noi. El, de unul singur, ne-a luat la restaurant.

- Mulți spun că dacă ar fi jucat Hagi, ne-am fi calificat! 
- 100%! Și dacă era Gică în teren, dar și dacă era terenul bun. Să nu fi plouat și să nu fi fost teren greu, îi băteam sigur! Aveam echipă tare de tot. Cu Popescu, Dorinel Munteanu, Sabău. Ce vorbim?!

- Ai urmărit greu acel Mondial din Coreea și Japonia? 
- Pfuu! În '94 am fost cu selecționata B în Argentina și am jucat cu ei. Am meciul filmat și mă uit că erau Ortega și toți fotbaliștii mari argentinieni. În decembrie '94 a fost și jucam acolo cu 60 și ceva de mii de suporteri. Am zis că nu-i adevărat! Am zis că nu-mi mai trebuie nimic. Astea sunt cele mai frumoase momente din viața unui fotbalist. Când simți că tot stadionul cântă. Ți se face pielea pe tine ca de găină!

Citește și alte știri:

Componentul „Generației de Aur” îi răspunde lui Alin Stoica: „El mereu a avut alte păreri. Nu va uita nimeni acel Mondial”

INCREDIBIL: Roberto Mancini, amenințat deja cu demiterea la saudiți! Un nume GIGANT e dorit la Riad

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  20 Octombrie 2023, 20:38

Interesante amintiri pt cei care au prins vremurile, sunt totusi 22 de ani de atunci. O treime din populatia Romaniei ori nu era nascuta atunci, ori era prea tanara ca sa se uite la acel meci. Observ ca la ultima intrebare interlocutorul raspunde total paralel. De fapt eu unul imi amintesc f vag de acest fotbalist, a fost o performanta pt el ca a prins acel lot al nationalei in anul 2001. Iar legat de Hagi, cu abandonarea de catre FRF. Acolo a fost o imensa greseala a lui Mircea Sandu, ca l-au pus pe Hagi antrenorul nationalei in vara 2001, care tocmai renuntase la cariera de jucator la Galatasaray. Mircea Sandu evident nu l-a vrut antrenor, dar presa romana, plina de "specialisti" l-a batut la cap pe Nashu sa-l puna pe Rege selectioner. Partea ridicola a fost la final, ca Regele a fost mai deranjat de "abandonul" FRF-ului decat de ratarea in sine a calificarii la mondial.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează