FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ // Liniară în mediocritate » Dinamo parcă nici nu și-a dorit să intre în play-off!

Readus în iarnă la Dinamo, după împrumutul pe 6 luni la FC Botoșani, Daniel Popa n-a confirmat, iar roș-albii au alunecat în afara primelor 6 clasate FOTO Raed Krishan
Readus în iarnă la Dinamo, după împrumutul pe 6 luni la FC Botoșani, Daniel Popa n-a confirmat, iar roș-albii au alunecat în afara primelor 6 clasate FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2018 09:00

”Câinii” n-au profitat niciun pic de vacanța de iarnă, astfel că într-o ierarhie a ultimelor 4 etape din sezonul regulat sunt pe 7, tot acolo unde se aflau și-n decembrie, când s-a întrerupt campionatul.

Așa cum e croit la noi campionatul, vacanța de iarnă reprezintă pentru competitoare și o oportunitate de a mai face unele retușuri, înainte de a ataca finalul sezonului regulat. Unele au profitat, cazul liderului CFR Cluj, care s-a întărit în toate compartimentele și apoi a continuat să puncteze, al Viitorului sau al marii surprize Poli Iași, ce a încheiat 2017 pe 8, pentru ca apoi, în ierarhia ultimelor 4 etape, să ajungă chiar pe podium (3). Iar la final, când s-a tras linie, să prindă ultimul loc în play-off.

Și mai multă neliniște

Dacă CFR reprezintă constanta în materie de calitate, cea în materie de mediocritate e Dinamo. Până în decembrie, "câinii" făcuseră destule lucruri anapoda. De la achiziții nereușite, Albin, Bokila, Nica, la scandalul bahic de la Piatra Neamț, în urma căruia Negoiță a anunțat că vinde clubul, aducând și mai multă neliniște în sânul unei grupări și așa destul de zdruncinate. Pauza de iarnă a venit numai bine pentru "câini", astfel încât să-și lingă rănile și să corecteze ce era de corectat. Dar n-au făcut-o.

Dezastru în final

Au continuat vânzările, după Costache părăsind clubul încă trei jucători de perspectivă: Paul Anton, Steliano Filip și Ionuț Nedelcearu. Iar motivația a scăzut la cote alarmante. Și în locul unui forcing pe finalul sezonului regulat, au urmat evoluții sinusoidale, culminând cu acel 0-2 de la Giurgiu, în care Dinamo a lăsat senzația că nici măcar nu-și dorește să intre în play-off.

Consecința? În clasamentul pe ultimele 4 runde, decisive, "câinii" n-au reușit să evadeze de pe poziția a 7-a, iar "la general" au încheiat chiar mai jos, pe 8. Miriuță a zburat de pe bancă și cei rămași vor încerca de acum să limiteze cât mai mult daunele într-o stagiune de uitat.

3 sunt precedentele stagiuni în care Dinamo a mai încheiat campionatul pe locul 8: 1948-1949, 1949-1950 și 1959-1960

5
internaționali A mai are Dinamo în lot după pauza de iarnă: Torje, Hanca (România), Penedo (Panama), Nemec (Slovacia) și Mahlangu (Africa de Sud)

I-a scos din ritm

Pauza de iarnă nu i-a priit nici Botoșaniului. Revelația de până atunci a campionatului s-a întors după Sărbători schimbată în rău, de parcă uitase tot fotbalul de calitate pe care-l jucase până atunci. Pe locul 5 după 22 de etape, trupa lui Costel Enache a dat din colț în colț în ultimele 4 meciuri (poziția a 9-a) și la general a terminat pe 7. În fața lui Dinamo, e adevărat, dar tot în play-out.


Click pe imagine pentru zoom!

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (2)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  01 Martie 2018, 10:53

Starea suprafetei de joc de la Giurgiu (proasta, dar nu mizerabila) a convenit mai mult echipei mai slabe, mai neputincioase. De asta FCD 1948 SA a scapat usor cu 0-2.

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  01 Martie 2018, 09:21

vad ca nu intereseaza pe nimeni conditiile meteo si mai ales starea mizerabila a suprafetei de joc de la giurgiu ,unde oficialii nu au folosit instalatia de incalzire . am vazut postarea cu ranile lui erico la medias foarte foarte urate .dar ,pe cele ale jucatorilor dinamovisti nu le-am vazut publicate nicaieri . asta a fost reversul medaliei ptr .astra ,semeni vant culegi furtuna .terenul de la medias arata mult mai bine fata de cel de la giurgiu .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează