FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

EXCLUSIV Anamaria Prodan e în afara regulamentului la Hermannstadt! Ce riscă și ea, și clubul + de ce nu poate fi patroană

Anamaria Prodan se simte deja ca acasă pe stadionul lui Hermannstadt +6   FOTO
Anamaria Prodan se simte deja ca acasă pe stadionul lui Hermannstadt

Articol de , - Publicat joi, 04 iunie 2020 10:40

Impresarul Anamaria Prodan (47 de ani) a intrat de miercuri în conducerea lui Hermannstadt, ca investitor și membru în consiliul director. Această mutare ar genera un conflict de interese, potrivit regulamentului FRF.

Anamaria Prodan Reghecampf a pozat ca patroană a clubului Hermannstadt și a fost prezentată în media în calitatea aceasta, pe care n-o deține în realitate. Care e rolul ei la Sibiu, de fapt? Ana a împrumutat clubul recent, într-un moment în care ardelenii aveau neapărat nevoie de bani ca să mai stingă din datorii, și în schimbul banilor a căpătat un post în Consiliul Director.

„Am să mă implic sută la sută la Sibiu. Sper și îmi doresc să ajungem să ne batem la campionat! La Sibiu este un oraș minunat, un public inimos, ceea ce te ajută să faci performanță. Vreau să scriu istorie și o voi face! Cel mai important este în aceste momente ca echipa să rămână în Liga 1 și o să vedeți ce performanțe vom avea din sezonul viitor! Vom face treabă la Sibiu".
Anamaria Prodan

Nici fiica Rebecca nu are voie

Va putea să influențeze alcătuirea lotului, alegerea antrenorului, însă nu e patroană, nici nu deține vreo acțiune. Și nici nu există acțiuni, că Hermannstadt nu e organizat ca o SA, e o asociație pe care o conduc membrii Consiliului Director, fără ca vreunul să fie proprietarul echipei.

„Finanțatorii FCH au a juns la o înțelegere cu familia Reghecampf, care se va implica în clubul nostru atât pe plan financiar, cât și pe plan sportiv. FCH intră astfel într-o nouă etapă la nivel de orga nizare adminis trativă, în care se anunță investiții importante pe termen lung. Avem acum un suflu nou, care dă un plus valoric clubului!”
Comunicat Hermannstadt

Fără să fie patroană, Ana tot e în afara regulamentului cu noua ei colaborare. A anunțat deja că nu va renunța la impresariat. Ca să simuleze legalitatea, a spus că fiica ei, Rebecca, va fi director la Hermannstadt. Regulamentul intermediarilor de jucători, așa cum sunt denumiți agenții, le interzice să dețină acțiuni sau funcții în cluburi. Și interdicția este extinsă către rudele apropiate: soțul/soția, copilul, părintele, fratele/sora nu pot fi nici ei conducători sau acționari în cluburile de fotbal.

Ce spune regulamentul FRF:

Un Intermediar sau o Societate de intermediere nu pot deține acțiuni sau o funcție în cadrul unui club de fotbal. În mod similar, un club, un jucător, un antrenor sau un oficial al unui club nu pot deține acțiuni sau o funcție într-o Societate de intermediere sau un interes în activitatea unui Intermediar. 

5. Un asemenea interes este definit ca aflarea într-o poziție sau asociere de asemenea manieră încât să permită exercitarea influenței materiale, financiare, comerciale, administrative, manageriale sau orice alt fel de influență asupra afacerii clubului sau Intermediarului, după caz. 6. Noțiunea de interes în sensul de mai sus include un interes al:   

      i. soțului/soției, copilului, părintelui sau fratelui/sorei Intermediarului sau jucătorului/antrenorului/oficialului unui club, după caz; și/sau   
   ii. unei societăți în care orice interes legal sau patrimonial sau orice participație este deținută de intermediar, jucător sau antrenor sau oficial al unui club sau orice soț/soție, copil, părinte sau frate/soră a intermediarului sau jucătorului/antrenorului/oficialului unui club, după caz; și/sau  
    iii. unei Societăți asupra căreia controlul sau influență financiară, comercială, administrativă, managerială sau de orice altă natură pot fi exercitate de persoana sau soțul/soția, copilul, părintele sau fratele/sora Intermediarului sau jucătorului/antrenorului/oficialului unui club, după caz”
Regulamentul privind Intermediarii, art 8. Conflict de interese 

Ce riscă Anamaria Prodan și Hermannstadt

Conform regulamentului, Anamaria ar trebui să înștiințeze în scris Federația despre legătura ei cu Hermannstadt, în maximum 30 de zile. FRF ar putea, teoretic, să-i aprobe dublul rol, intermediar-conducător de club, însă așa ceva ar constitui o încălcare a "legii" pe care tocmai Federația o apără. Sancțiunile care i-ar putea fi aplicate Anei:

  • Mustrare sau avertizare
  • Penalitate sportivă de minimum 5.000 de lei
  • Interdicția de a mai participa la oricare activitate legată de fotbal.

Cazul ar trebui să fie judecat în Comisia de Disciplină a FRF. Anamaria nu a ținut ascuns rolul ei de la Hermannstadt, dimpotrivă, l-a confirmat oficial și l-a mai și exagerat, arogându-și statutul de patron, nu de director. Dar nu a căutat se ascundă și nu a viciat competiția, deocamdată. Dacă Federația i-ar da voie să lucreze la Hermannstadt și să impresarieze fotbaliști în continuare, în playout ar exista partide între clubul Anamariei și jucătorii ei legitimați la alte formații! Chiar o partidă decisivă pentru salvarea de la retrogradare, în care Ana influențează una dintre echipe și pe fotbaliștii celeilalte!

Faliment peste tot pe unde a trecut

Adrian Mutu s-a grăbit să parieze pe succesul lui Hermannstadt grație cooptării familiei Reghecampf în conducere: „L-am felicitat pe Laurențiu. Sper ca el și Anamaria să își facă bine treaba. Oricum, ei, când au un proiect, îl duc la bun sfârșit". Ana nu este, însă, la prima încercare ca manager al unui club. Pe celelalte pe care le-a mai condus le-a dus la un sfârșit, dar nu la unul bun. 

CS Buftea, U Cluj, Săgeata Năvodari au avut-o ca președinte și pentru toate a urmat falimentul. La Cluj devenise dezastruoasă și atmosfera, fiindcă suporterii alb-negrilor nu acceptau ca echipa lor să fie controlată de nevasta lui Reghecampf și au protestat pe tot parcursul mandatului ei, inclusiv cu amenințări pe care i le transmiteau telefonic.

  • GSP va reveni cu detalii și cu informații în plus legate de acest subiect 

VIDEO. Anamaria Prodan, anunțată oficial la Hermannstadt! Primele reacții: „Am semnat toate actele”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Care e adevărata amploare a investiției familiei Reghecampf la Hermannstadt? Adrian Mutu: „Când au un proiect, îl duc la bun sfârșit”

Instalată la Hermannstadt, Anamaria Prodan laudă un antrenor din noua generație: „Este tezaur naţional, nu cred că cineva mai poate face vreodată ce a făcut el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
ali.bec
ali.bec  •  04 Iunie 2020, 21:52

Citat: “La Sibiu este un oraș minunat”. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

liviuemil
liviuemil  •  04 Iunie 2020, 16:54

A explicat pe larg care este situatia ei. Mai cititi si alte surse inainte de a comenta

je__
je__  •  04 Iunie 2020, 16:13
Postat de mafa pe 04 Iunie 2020, 12:44

Urată femeie !!!....

Taman asta ma pregateam sa scriu si eu.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează