FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

EXCLUSIV Astra tremură din nou! FIFA a notificat că urmează sancțiuni: ce riscă echipa lui Ioan Nicolae

Astra Giurgiu are noi bătăi de cap din cauza unui jucător plecat de aproape 5 ani de la echipă
Astra Giurgiu are noi bătăi de cap din cauza unui jucător plecat de aproape 5 ani de la echipă

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2020 13:13

Problemele par că nu se mai sfârșesc pentru Astra Giurgiu. Fosta campioană are noi bătăi de cap, din cauza unui jucător plecat de aproape 5 ani de la echipă. FIFA a notificat și FRF că ar putea urma noi sancțiuni, dacă apărarea nu o va îndupleca.

Problemele financiare de la Astra nu mai sunt o noutate. Dani Coman, președintele giurgiuvenilor, s-a confruntat cu acest impediment în aproape fiecare sezon, însă de fiecare dată a reușit, alături de jucători și antrenori, să țină echipa pe linia de plutire. Și în acest an, formația lui Budescu și Alibec e în top 6, fiind în prezent pe locul 4, cu 6 puncte sub CFR.

Probleme la TAS pentru Astra

La un moment dat, Astra se afla chiar în fruntea Ligii 1, însă a terminat sezonul regulat pe locul 6, încurcată fiind de o depunctare care a lăsat-o cu o zestre de doar 42 de puncte, în loc de 45. A fost numai începutul problemelor pentru fosta campioana. 

Astra mai are o problemă, din cauza unui litigiu pierdut la TAS cu jucătorul Toni Gorupec. Giurgiuvenii au fost obligați la plata unor restanțe pentru un jucător, până la o dată limită, în caz contrar, echipa riscând noi sancțiuni.

Noi sancțiuni?

Astra a achitat însă doar parțial banii spre jucător, lucru care i-a nemulțumit pe cei de la FIFA. Forul mondial a notificat la începutul lunii Federația Română de Fotbal și clubul giurgiuvean, anunțând că pot urma noi sancțiuni. Practic, Astra a încălcat măsura impusă de TAS, însă giurgiuvenii pot încă ataca decizia.

Interdicție la transferuri sau o nouă depunctare?

Ce presupune această pedeapsă? În regulamentul disciplinar al FIFA, în cazul în care nu respecți termenul pentru o sancțiune dictată, ceea ce s-a întâmplat în cazul Astrei, clubul riscă interdicție la transferuri, o nouă depunctare și chiar retrogradarea. 

Ultima ca o măsură extremă, ceea ce n-ar fi cazul Astrei, mai ales că suma pe care Astra i-o datorează lui Gorupec nu poate fi foarte mare, jucătorul stând doar 6 luni la Giurgiu.

FRF confirmă

Gazeta Sporturilor a cerut punctul de vedere al Federației Române de Fotbal, care confirmă informațiile Gazetei cum că a fost notificată de FIFA cu privire la sancțiunile pe care le riscă Astra: „În ceea ce privește situația clubului Astra, Federația Română de Fotbal confirmă că FIFA a informat FRF cu privire la deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva clubului amintit fără însă a solicita vreun punct de vedere al FRF. Mai mult decât atât, clubului i s-a acordat un termen pentru a-și formula apărarea în cauza respectivă", susține FRF. 

Gorupec a ajuns în 2015 la Astra, pe când avea doar 21 de ani. Fost internațional U21 și U20 al Croației, fundașul dreapta a stat doar 6 luni la Giurgiu, fiind cedat gratis în vara aceluiași an la Vitoria Setbual.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Claudiu Vaișcovici, despre situația din „Groapă”: „O golăneală! E groasă rău”

Cornel Dinu: „Dinamo e stâna unde lupul Negoiță a făcut haos”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează