FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

EXCLUSIV Tamaș e sfătuit să-și dea în judecată antrenorul » Ce daune poate cere după ce a fost înregistrat, iar convorbirea a devenit publică

Nicolae Constantin și Gabi Tamaș, Foto: Imago Images
Nicolae Constantin și Gabi Tamaș, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 14 octombrie 2022 17:09 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2022 17:38

Gazeta Sporturilor i-a solicitat o opinie juridică avocatului Adrian Cuculis referitoare la înregistrarea telefonică a lui Gabi Tamaș (38 de ani) de către antrenorul Petrolului, Nicolae Constantin, înregistrare care, ulterior, avea să fie difuzată în mediul online și să provoace un imens scandal.

4 episoade șocante cu Gabi Tamaș la Petrolul: „Și-a aruncat colegul de la masă după ce s-a îmbătat tun, apoi căuta să bată antrenorul!”
PETROLUL
4 episoade șocante cu Gabi Tamaș la Petrolul: „Și-a aruncat colegul de la masă după ce s-a îmbătat tun, apoi căuta să bată antrenorul!”

Ce daune îi poate cere Tamaș lui Nicolae Constantin

Potrivit avocatului, persoana care a scos în spațiul public o asemenea convorbire privată poate fi chemată în judecată, în vederea stabilirii unor despăgubiri de natură morală și materială în legătură cu daunele de imagine.

„Din punctul meu de vedere, fapta de a înregistra pe cineva într-o conversație privată, fără ca aceasta să constituie o infracțiune cu privire la celălalt interlocutor, iar ulterior să fie pusă în spațiul public, pentru a justifica o anumită măsură, reprezintă o faptă prejudiciabilă, o defăimare, o calomnie.

Iar persoana care a scos în spațiul public o asemenea convorbire privată poate fi chemată în judecată, în vederea stabilirii unor despăgubiri de natură morală și materială în legătură cu daunele de imagine.

Asta deoarece o înregistrare să poată fi folosită ulterior și pentru a fi considerată ca fiind o probă obținută în mod loial, interlocutorul trebuie să știe de la începutul convorbirii despre faptul că urmează să fie înregistrat”.

Din informațiile GSP, avocații lui Gabi Tamaș l-au anunțat pe fotbalist că poate cere daune morale și materiale în instanță. Fundașul ar putea solicita cel puțin salariul până la finalul contractului cu Petrolul, aproximativ 80.000 de euro.

Nu este un caz penal, și ca atare, nu este nevoie de o plângere prealabilă. Se poate face cerere de chemare în judecată direct la instanță
Adrian Cuculis, avocat

Ce a spus Nicolae Constantin despre „scandalul Tamaș”

Antrenorul Nicolae Constantin (48 de ani) a dezvăluit joi, 13 octombrie, că înregistrarea lui Tamaș este făcută de pe telefonul său și a apărut în mediul online după ce a distribuit-o unor lideri ai galeriei Petrolului.

"Înregistrarea care a apărut e făcută de pe telefonul meu, nu a fost nimic premeditat. Am o aplicație, pentru că la un moment dat am fost amenințat de cineva foarte urât și am preferat să îmi pun o aplicație care să înregistreze toate discuțiile. În momentul în care au fost discuțiile că de ce pleacă Tamaș, a trebuit să ne justificăm într-un fel.

Am dat înregistrarea către liderii galeriilor, pentru că erau întrebări din partea lor, nu își doreau această plecare. Mai departe, cum a ajuns în online, nu știu. Eu am dat-o doar galeriilor. Ce a apărut e doar o parte, toată înregistrarea are 15 minute.

Îmi asum, nu puteam să vin în fața voastră să mint. Dacă e o greșeală, o să plătesc pentru asta”, a declarat Nae Constantin în conferința de presă susținută joi, 13 octombrie.

AUDIO. Gabi Tamaș, înjurături și jigniri către fanii Petrolului

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gigi Becali, ordin pentru Dică în direct la TV: „Gata, 3 ore de antrenament, că nu ne jucăm”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
costel_69
costel_69  •  14 Octombrie 2022, 20:06

... credeam că fotbalul e un sport , nu o continuă chermeză și caterincă de ***!.... tamaș - bad influencer!...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

opinez
opinez  •  14 Octombrie 2022, 19:31

Da, ce revelatie! Adica puteam sa ne asteptam ca un avocat sa cheme la conciliere si nu sa incite la judecata. Cat despre voi GSP va transformati in DDTV. Bine ca nu ati sesizat si Curtea Constitutionala pentru acest incident de ***. Sau pe Sosoaca respectiv Simion. Chiar ei ce parere au? Va dati seama daca unul din ei era ungur? Era deja de Haga. Zilele urmatoare cumva ca sa demonstrati echidistanta veti face niste articole cu influena negativa a acestor Tamasi in fotbal? Sau o sa intrebati un avocat daca tanarul imbrancit de Dyonisos Tamas poate cere daune morale?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danny_l
danny_l  •  14 Octombrie 2022, 19:20
Postat de Cristyan71 pe 14 Octombrie 2022, 18:34

E fraier Tamas dacă nu-l da in judecata pe nea Nae,ca tot a zis ca asi asuma eventuale consecințe antrenorul cu aplicații de înregistrare.......fii antrenor cu personalitate,cu bărbăție in tine și cheama-l la o întâlnire privata,discuti cu un Tamas treaz,nu mut de beat,ai pui în vedere anumite condiții și daca nu vrea sa le îndeplinească pune-l pe liber,ai strângi mana și cu asta basta.......asa,cum a procedat antrenoru' mai mult el are de pierdut măcar ca imagine.......

Tamaș la Petrolul era jucător-finantator,el și juca și plătea jucătorii ,de parcă era finanțator, acum să văd ce fac cei de la Petrolul,o gaură mare în apărare și cine le mai dă salariile,oare de asta vrea Varga de la CFR să-l ia?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează