FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Basarab Panduru, devastat de moartea lui Dan Lăzărescu: „La revedere, prieten drag! Un așa om și prieten rar găsești"

Basarab Panduru a fost bun prieten cu Dan Lăzărescu
Basarab Panduru a fost bun prieten cu Dan Lăzărescu

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 13:37

Fotbalul românesc a primit luni seară încă o veste tragică, după cea de acum câteva săptămâni, Martin Tudor, fostul portar al Stelei murise la numai 43 de ani. Dan Lăzărescu, fost important asistent FIFA, a fost găsit decedat în propria locuință din București, la 49 de ani.

  • Un echipaj SMURD s-a prezentat la domiciului lui Lăzărescu, dar acesta a fost găsit fără puls. Un stop cardio-respirator i-a pus capăt zilelor.

Dan Lăzărescu, care avea numai 49 de ani, a fost la începutul anilor 2000 cel mai bun arbitru asistent al României. După ce s-a retras din arbitraj, Lăzărescu s-a dedicat o lungă perioadei jobului pe care îl avea în acea perioadă, director la o mare fabrică de cafea. Ulterior, a făcut echipă cu Crăciunescu în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar în urmă cu 5-6 ani a fost conducător de club la Academica Clinceni, cu care s-a luptat pentru promovare în Liga 1, dar pe care a pierdut-o dramatic în fața celor de la FC Voluntari.

Basarab Panduru, devastat de moartea lui Dan Lăzărescu: „La revedere, prieten drag! Un așa om și prieten rar găsești


De mai bine de un deceniu, Lăzărescu a fost expert TV pe arbitraj. A fost invitat permanent în emisiunea Minutul 91, alături de Basarab Panduru și Cornel Dinu, emisiune care a fost produsă de-a lungul anilor la TVR, Realitatea și Telekom Sport.

Lăzărescu spunea ori de câte ori avea ocazia că are „3 prieteni ca niște frați": fostul lui coleg de arbitraj, Florentin Ivan, Cătălin Necula, băiatul lui Rică Răducanu, actual secund al lui Olăroiu, și Basarab Panduru. Cu cel din urmă avea o prietenie aparte.

Basarab Panduru, devastat de moartea lui Dan Lăzărescu

„Zilnic mă suna, să vadă ce mai fac, să ne auzim, să glumim, să ne tachinăm. Zilnic, zilnic! În weekend nu m-a sunat, iar luni i-am telefonat eu să-l cert că nu mi-a dat telefon. Nu mi-a mai răspuns nimeni. Am ținut la el ca la un frate. Un așa prieten rar găsești, practic n-aveai niciodată ce să-i reproșezi. 

Îl mai certam eu, poate că nici nu aveam dreptate când o făceam, mi-aș mai dori să o fac și acum, dar nu mai am pe cine să cert. Cu această stare de urgență, nici măcar nu am posibilitatea să pot să-l plâng așa cum aș fi vrut, nu pot să fiu lângă el. Din păcate, a plecat. La 49 de ani, urma să facem amândoi 50 anul acesta. 

A plecat așa grăbit, nu știu unde s-a grăbit așa. Sper doar că acolo unde a ajuns să fie liniștit și împăcat. La revedere, prieten drag!", a fost mesajul emoționant al fostului mare fotbalist al Stelei și al echipei naționale din anii '90.

„Ca expert a fost foarte obiectiv. Spunea întotdeauna doar ce vedea. Eu îi mai ziceam, mergi să mai revezi faza asta, se ducea, o vedea, dar tot cu părerea lui rămânea. Un tip foarte, foarte corect și onest" 

Basarab Panduru

„A fost un coleg deosebit. Am lucrat la TVR, la Minutul 91, apoi la Telekom. Provenea dintr-o familie sportivă. Arbitru onest, de ridicat nivel, un specialist obiectiv. Din păcate, era bolnav de mai multă vreme. Slăbise rău... Dumnezeu să-l odihnească în pace!" 

Cornel Dinu

VIDEO Emisiunea GSP Live cu Dan Lăzărescu de anul trecut:

Citește mai multe știri pe acest subiect:

Noi detalii despre moartea subită a lui Dan Lăzărescu: „Au intrat și l-au găsit după o zi”

Ferația Română de Fotbal, mesaj de adio pentru Dan Lăzărescu

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  12 Mai 2020, 16:17

Dumnezeu să-l odihnească!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează