FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FARUL

VIDEO Cristiano Bergodi s-a enervat în conferința de presă: „E incredibil ce s-a scris! E prea mult!” » Pe cine a luat în colimator

Cristiano Bergodi / FOTO: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)
Cristiano Bergodi / FOTO: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)

Articol de , - Publicat sambata, 19 august 2023 18:03 / Actualizat sambata, 19 august 2023 19:45

Cristiano Bergodi, antrenorul celor de la Rapid, a susținut, sâmbătă, conferința de presă premergătoare duelului cu Farul din runda #6 din Superligă. Tehnicianul italian a vorbit despre ultimele evenimente din Giulești, după seria de rezultate nesatisfăcătoare din ultimele săptămâni.

Din ce în ce mai contestat pe fondul ultimelor prestații din campionat, Cristiano Bergodi i-a înfruntat pe contestatarii săi, la capătul unei săptămâni zbuciumate, în care numeroși oameni de fotbal au criticat jocul Rapidului de la instalarea italianului. Cum s-a apărat Bergodi? 

Dezbaterea Zilei, 14 august » Criză majoră la Rapid. Ce e de făcut? „Să vină Șumudică!” vs „Conducerea a greșit strategia, Bergodi trebuie păstrat” vs „Șucu mai are încă o variantă”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea Zilei, 14 august » Criză majoră la Rapid. Ce e de făcut? „Să vină Șumudică!” vs „Conducerea a greșit strategia, Bergodi trebuie păstrat” vs „Șucu mai are încă o variantă”

Cristiano Bergodi, răbufnire la adresa contestatarilor: „E incredibil ce s-a scris despre Rapid!”

„Întotdeauna ies astfel de lucruri, se spune că vestiarul ar fi rupt... Mie nu mi se pare! Am fost tot timpul o persoană educată și nu am ce să spun mai mult. Junior Morais e un profesionist exemplar. E normal ca cei care nu joacă să fie supărați.

Nu înțeleg de ce oamenii de fotbal de aici vorbesc atât de urât. E incredibil ce s-a scris despre Rapid! Vorbesc despre foști jucători, antrenori, analiști. Dar eu sunt focusat pe ce am de făcut și vreau să fac lucrurile cât mai bine. 

Astfel de declarații pun presiune pe jucători. Pe mine nu mă sperie, am experiență, nu mi-e teamă și încerc să-i ajut pe elevii mei. Oricum, și ei trebuie să învețe să gestioneze lucrurile acestea. Ei trebuie să mă asculte pe mine. Sunt convins că avem un lot bun. Dar mi se pare prea mult ceea ce s-a vorbit! Cred că am un lot foarte mult și echilibrat!”, a comentat Bergodi. 

Suporterii vin în număr mare, au fost mulți la Voluntari, au fost mulți și la ultimul meci de acasă (n.r. - cu Petrolul). Vor să-i vadă pe jucători ieșind cu tricoul transpirat. Dacă fac asta, nimeni nu le poate reproșa ceva.

- Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Cristiano Bergodi, înainte de Rapid - Farul: „Trecem printr-o perioadă proastă”

Antrenorul giuleștenilor a prefațat apoi duelul împotriva campioanei Farul:

„Ne așteaptă un meci dificil. Trecem printr-o perioadă proastă și ne așteaptă un meci important, contra campioanei României, care se află într-un moment pozitiv. Nu ne va fi ușor, dar trebuie să trecem peste acest moment dificil.

Am încercat să le ridic moralul jucătorilor prin discuții, prin o abordare bună a antrenamentelor. Dar în fotbal se poate trece peste aceste momente, nu trebuie să fim îngrijorați.

Întâlnim o echipă bună, asta trebuie să ne mobilizeze să ne concentrăm mai bine decât contra unei echipe din subsolulul clasamentului, de exemplu. Am încercat să gestionăm presiunea și să gestionăm acest moment dificil, dar nu m-am gândit niciodată la ce se poate întâmpla. Știu cum se poate trece peste astfel de momente grele și sunt încrezător. 

Eu văd lucruri bune la antrenamente. Sigur, avem de-a face și cu un impact emoțional, trebuie să gestionăm bine emoțiile”, a mai spus tehnicianul de 58 de ani. 

Vom vedea ce se va întâmpla cu Borza. Mereu mă întrebați astfel de lucruri despre alegerile pe care urmează să le fac. Vom vedea. E un jucător bun, a devenit deja campion în România, e binevenit. Consider că avem un lot bun, cu care putem face o treabă bună. Putem recupera, putem redresa situația.

- Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Îndemnul lui Claudiu Petrila: „Să fim atenți la orice detaliu!”

Va fi un meci foarte greu. Venim după două meciuri în care am jucat bine, dar n-am reușit să câștigăm. Am primit patru goluri pe greșelile noastre, asta trebuie să corectăm la meciul cu Farul. Trebuie să ne revenim, nu avem de ales. Asta e frumos la fotbal, la câteva zile după o înfrângere îți poți lua revanșa. Trebuie să fim atenți la orice detaliu și să fim pregătiți pentru orice cu Farul. 

M-am obișnuit cu atmosfera din Giulești, atmosfera de aici e încărcată, dar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul fanilor. Nu pot să vă spun ce s-a discutat în vestiar, dar ce e cert e că trebuie să ne trezim pentru meciul cu Farul.

- Claudiu Petrila, mijlocaș Rapid

Citește și alte știri despre Rapid: 

Rapid - Farul, meci de cinci stele în Giulești » Echipele pregătite de Bergodi și Hagi

Cristi Săpunaru, apel la ultrași: „E momentul ca acest îndemn să renască în fiecare rapidist. Nu avem voie să facem rău Rapidului!”

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (10)
vraca56
vraca56  •  20 August 2023, 08:54

pentru a înțelege dece rapid s-a pripit cu alegerea lui Bergodi trebuie sa luați filmul acestui antrenor de ceva timp în urma. eu unul m-am întrebat cum a renunțat așa usor la universitatea Craiova apoi la Sepși echipe cu care a mers bine bă chiar a și cîștigăt o Supercupa bă și a mers cu sensei în confederance... cum? a invocat mereu alte și alte motive dar în genere problema era de dor de Italia și mama lui avind probleme. bun pleca și se întorcea mai repede decit credeam la o echipa... înțelegeam ca era un fel de darul Cahill al lui Haplea. nu ii plăcea sa cada după ce făcuse o performanta și prefera sa ia echipe mediocre pe care sa le ridice. dacă erau aduse în play off era o realizare mare... și asta pornind de la nimic. dar cu Sepși dacă omul cădea acum? era o bila neagră. deci totul făcut pe hirtie bine ginit pentru el. și cum sa te bazezi pe oameni de genul asta? îmi este clar ca sunt și jucatori care îl vor out. veți vedea nu va face nimic. nu este un tehnician cu analize puternice omul este mai mult pe dolce farniente... și atit. păcat ca Ambiția a umbrit mintea celor de la rapid și l-au refuzat pe Sumudinca. Păcat!

VardyParty
VardyParty  •  20 August 2023, 05:28

“ Nu înțeleg de ce oamenii de fotbal de aici vorbesc atât de urât. E incredibil ce…” Pai draghe, daca in 2J de ani nu te-ai prins, ori ești ardelean, ori trebuie ca mergi sa cauți lucru la Serie C, unde in fapt îți e locco.

gogu774
gogu774  •  20 August 2023, 00:14

baga juniorii .cu aia nu ne luam 5

Vezi toate comentariile (10)
Comentează