FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Bogdan Stelea i-a criticat pe proprietarii de cluburi din România: „Patronii au bani, dar în proporție de 95% habar n-au de fotbal!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 20:30 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 22:15

Bogdan Stelea a lansat un atac fără precedent la adresa conducătorilor din fotbalul românesc. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, fostul „principal” de la Astra spune că Ioan Niculae l-a ”tratat ca pe un nimic” și că nu crede că mai are loc ”în ceea ce înseamnă fotbalul românesc”

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Bogdan, e ciudat că ai fost antrenor doar o scurtă perioadă. Nu-ți place?

- Îmi place, dar nu-mi plac oamenii cu care am de-a face. Atmosfera din fotbalul nostru. Mi se pare greu de suportat dacă ai puțină decență. Și personalitate.

- Ca "principal" la echipe de club ai început la Astra. Cum a fost?

- Nu m-am împăcat. Pur și simplu, nu mă simțeam în largul meu. Nici n-am avut mare lucru de spus pentru că am fost demis într-o emisiune televizată. Am aflat de la televizor, apoi mi-a spus domnul Dinu Gheorghe. Dar nu asta a fost problema.

- Dar?

- Când am mers la Astra era prima mea experiență de antrenor principal. Era clar că aveam nevoie de un anumit ajutor și de ceva răbdare ca să fac lucrurile cum trebuie.

- Ai întâmpinat și alte probleme?

- Am fost pus în destul de multe situații ciudate, cu probleme de lot, cu probleme de tot felul prin cantonamente. Am senzația că domnul Niculae, în momentul în care a vorbit cu Dinu Gheorghe să mă aducă, nu știa ce pot eu, ce-aș putea eu să fac. S-ar putea să fi fost dezamăgit.

„Patronii nu înțeleg cum trebuie gestionat un vestiar”

- Ai stat foarte puțin acolo.

- Două luni. Mi-a lăsat un gust amar fiindcă m-a tratat ca pe un nimic.

- Dar cu Niculae vorbeai?

- Da, până să mă dea afară. Genul ăsta de oameni nu-mi place! Nu pot să mai lucrez vreodată... Am văzut că majoritatea fac așa. Să mă duc să mă pun în fața unui astfel de om...

- Având bani îşi permit să facă orice.

- Ei pot să facă ce vor pentru că au bani, investesc, dar în proporție de 95% habar n-au de fotbal. Nu știu ce e ăla fotbal. Nimic nu știu. Nu înțeleg ce înseamnă un jucător de fotbal, ce înseamnă o atmosferă în fotbal, nu înțeleg cum trebuie gestionat un vestiar.

- Dar...

- Absolut nimic nu știu! Au senzația că știu. Au tot felul de oameni pe lângă ei, care vin și le spun tot felul de lucruri, și au senzația că știu dacă le spune unul sau altul. În rest, nimic! În funcție de asta, ei vin și iau decizii.

„Hagi se enervează, vorbește, țipă!”

- Ai ajuns apoi la Hagi.

- Dar vedeam lucrurile diferit. Îl vedeam nemulțumit de tot ce se întâmplă și atunci am preferat să plec. La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, am fi avut un conflict și nu voiam să mai am vreun conflict cu Hagi niciodată.

- V-aţi certat?

- Nu, dar eu am renunțat. El a insistat să rămân, să mă mai gândesc, dar i-am spus că nu, că e mai bine așa. Și-am plecat! Era un altfel de patron.

- Care se pricepea la fotbal.

- Un patron care a jucat fotbal la un nivel foarte mare, vedea lucrurile altfel, genul de patron care vrea să controleze tot și vrea ca lucrurile să se întâmple așa cum crede el că trebuie să se întâmple.

- Ai mai avut conflicte cu Hagi?

- Când am jucat la echipa națională, după meciul cu Portugalia, când am pierdut 1-0 la Campionatul European. El era nervos, intrase în vestiar, iar eu am avut o ieșire la adresa lui. Ne-am certat atunci, dar la meciul respectiv cred că mai mult am greșit eu.

- Tu?

- Trebuia să-mi văd de treaba mea și să-l las în pace. El așa e, se enervează, vorbește, țipă, dar după îi pare rău. Eu în loc să-mi văd de treaba mea, i-am răspuns, m-am luat cu el și mi-a părut foarte rău. Din momentul ăla am spus că nu mă voi mai certa niciodată cu el, indiferent ce se întâmplă.

- Dar acum nu te tentează antrenoratul?

- Mă tentează, dar nu cred că mai am loc în ceea ce înseamnă fotbalul românesc. Singurul lucru pe care aș putea să-l fac este să lucrez într-o academie cu juniori, cu tineri. Nu vrea nimeni ca eu să fiu antrenor pentru că nu sunt genul care acceptă anumite lucruri. Nu sunt ascultător! Eu stau foarte bine și n-am niciun fel de problemă.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU BOGDAN STELEA

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Se pregătește mutarea „bombă” în Liga 1! Laurențiu Reghecampf vrea să se întoarcă la FCSB

Motivul pentru care FCSB nu poate juca Arcul de Triumf » Cerere pentru a juca în Ghencea: „CSA s-a încurcat ca puiu-n lână”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (27)
minos3
minos3  •  22 Iulie 2021, 10:29

Poza cu patronii care in proportie de 95% nu ar sti fotbal este de-a dreptul jignitoare. Sa il asezi pe Hagi alaturi de mascaricii ce apar in poza mi se pare jenant. Se poate spune orice despre Hagi, nu insa ca nu stie fotbal. Ceilalti trei sunt, intr-adevar, niste mascarici. In cazul lor este totusi de apreciat faptul ca mentin in viata niste echipe. In conditiile in care interventia autoritatilor este egala cu zero, fara ei nu am avea nici macar bruma de fotbal pe care o avem. Nu stiu de ce mai apare in poza Ioan Niculae. Mai are vreo treaba cu fotbalul? Parca s-a retras de la Astra.

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  21 Iulie 2021, 22:27

Nu doar patronii, ci toti romanii nu au habar de nimic. Pe vremea lui Ceausescu unii nu au avut incotro. Au trebuit sa munceasca sau sa studieze. Stelea e unul din ei. In rest suntem o tara de prosti. Dar prostie crasa, nu oricum. Dar ne credem cei mai cei, superiori la toata lumea, genii nerecunoscute. Si stim sa aruncam vina pe altii si sa venim cu pretentii de regi. Pentru ca daca nu am fi fuduli nu am fi ... destul.

1224372084255122
Albu Florin  •  22 Iulie 2021, 16:51
Postat de hashtag_truth pe 22 Iulie 2021, 01:16

OK. Si "King Kong" de nu vedea pe dreapta unde i- o dadea Hagi comenteaza??? Cine??? Dinamo, Steaua, Rapid...bai "profesionistule"....vezi ca mureai de foame cand te-ai intors de la Mallorca....acum ai barba si esti hastag...adu-ti aminte cum ai ajuns la Rapid...oricum, cu 5 neuroni in cap random pe harta te trage Nea Ovi de limbuttza ptr audientza...si tu ..."king Kong" ce faci....pai ce stii....vorbeste gura fara tine :)))))))))))

tu sigur ai mai putini neuroni decat Stelea.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează