FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZII

Restricții noi în București. Accesul spectatorilor, permis la capacitate maximă cu condiția vaccinării

Accesul spectatorilor va fi permis doar dacă aceștia sunt vaccinați împotriva COVID-19
Accesul spectatorilor va fi permis doar dacă aceștia sunt vaccinați împotriva COVID-19

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 23:04 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 23:17

Începând de duminică, 3 octombrie, competițiile sportive din Municipiul București se pot desășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a arenelor, însă doar pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, a anunțat Prefectura Capitalei.

Incidența trecută de 6 la mia de locuitori în Municipiul București (7,68 în data de 1 octombrie) a provocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență să ia măsuri. Astfel, mai multe restricții vor fi instituite începând de duminică, 3 octombrie, ora 00:00.

Restricții noi în București. Accesul spectatorilor, permis la capacitate maximă cu condiția vaccinării 

Una dintre măsuri vizează competițiile sportive desfășurate atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Spectatorii vor fi acceptați până la capacitatea maximă a arenelor, dar numai dacă sunt vaccinați împotriva COVID-19 și au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

„În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, este decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Noile reglementări urmează să fie adoptate sâmbătă de către Executiv. Noile măsuri vor fi în vigoare „pentru o perioada de 14 zile, urmând a fi reevaluate în acord cu reglementările legale care vor fi adoptate în materie”, mai anunță Prefectura Bucureștiului, conform digi24.ro.

Noile reglementări urmează să fie adoptate sâmbătă de către Executiv. Noile măsuri vor fi în vigoare „pentru o perioada de 14 zile, urmând a fi reevaluate în acord cu reglementările legale care vor fi adoptate în materie”, mai anunță Prefectura Bucureștiului, conform digi24.ro.

Peluza Sud Steaua nu mai vine la meciuri 

Noile decizii privitoare la accesul spectatorilor pe stadion vor avea un ecou puternic. Peluza Sud din galeria CSA Steaua a anunțat deja că nu se va prezenta le meciurile unde accesul este permis exclusiv pentru persoanele vaccinate.

„Peluza SUD Steaua nu se prezintă la meciurile la care accesul se face exclusiv pe bază de vaccinare. Unitatea este unul din principiile ce au stat la baza acestei peluze, principiu la care nu vom renunța și în numele căruia cerem și celor ce vin alături de noi să îl respecte și să întărească decizia Peluzei, sperând totodata că această situație va dura cât mai puțin.

În ultimul an și jumătate de pandemie, ne-am adaptat în ciuda condițiilor austere și am făcut tot ce am putut să ne susținem culorile. Câtă vreme intrarea la meci a presupus testarea și intrarea celor negativi, ne-am putut continua idealurile. Acum, însă, ne vedem nevoiți să strângem rândurile.

Amintim că, la nivel european, certificatul verde se poate emite și prin testare sau prin trecere prin boală - astfel se poate călători și este permis accesul la majoritatea evenimentelor de pe continentul nostru.

Totuși, în cazul meciurilor de fotbal din România, acest lucru a fost redus la accesul exclusiv pe bază de vaccinare, ceea ce ne pune în dificultate la nivel de entitate. Nu vrem lupte politice, nu vrem să fim un pion în răfuieli și dezbateri.

Cei care vor dori să susțină STEAUA, în această situație, o pot face cumpărând bilete în celelalte sectoare ale stadionului și asistând la meciuri de acolo. Milităm pentru testare masivă, pentru respectarea regulilor și vrem să fim lăsați să ne desfășurăm, pentru că FĂRĂ NOI, FOTBALUL NU ARE CULOARE”, este mesajul ultrașilor steliști.

Citește și: 

Gabi Balint, revelație în direct: „Am găsit motivul pentru care fotbalul românesc e în ultimul hal!”

Răzvan Burleanu dezvăluie procentul fotbaliștilor vaccinați din prima reprezentativă: „Superior ratei de vaccinare la nivel național”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  02 Octombrie 2021, 12:28

Auzi si la nea *** asta(in paranteza fie spus fost partener de pocher si de blaturi cu Becali)!!!Cica cine-l deleaga pe Rusandu!Parca nici nu a auzit de faimosul Deaconu de la Comisia Centrala a Arbitrilor-fostul arbitru„bricheta”si fostul magazioner al echipei lui Becali!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotzel
robotzel  •  02 Octombrie 2021, 10:49

Am fost la un meci și am văzut cum se face testarea la multi ști. Adică se pune puțin bețișorul in nas fara sa fie introdus până unde trebuie. Așa toată lumea iese negativizata plus că la întrebare rezultatele sunt verificate la mișto. De aia suntem aici. Testarea trebuie eliminată daca organizatorii nu își fac treabă. Nu este obligația autorităților să verifice ci a organizatorilor sa o facă că la lege. Indolenta și neseriozitatea au dus aici.

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  02 Octombrie 2021, 10:13

Pana la urma nu este permis accesul celor nevaccinați dar testați negativ pt a nu se îmbolnăvi de la cei vaccinați dar netestati!? :-)))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează