FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV // VIDEO Un alt Ovidiu Burcă: „Trăiesc freed from desire”. Cum își alege vestimentația și cum vede viața: „E frumoasă dacă privești partea plină a paharului”

Ovidiu Burcă, 43 de ani
Ovidiu Burcă, 43 de ani

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 13:03 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 16:05

Ovidiu Burcă a promovat Dinamo, apoi s-a retras din proiectul clubului la finele lui noiembrie 2023. Într-un interviu-eveniment pentru Gazeta Sporturilor antrenorul și-a creionat portretul omului din afara fotbalului.

Ovidiu Burcă, 43 de ani, înseamnă ceva pentru istoria recentă a lui Dinamo. Chiar dacă s-a despărțit în relații glaciale de suporterii "câinilor", la capătul unei serii de rezultate negative.

Ovidiu Burcă despre cum a devenit dinamovist: „Toți în familia mea, la derby-uri, țineau cu Steaua
video exclusiv
Ovidiu Burcă despre cum a devenit dinamovist: „Toți în familia mea, la derby-uri, țineau cu Steaua". De la pâinea-n țăst a bunicilor la generația MTV și social media

Antrenorul a preluat o echipă în derivă în vara 2022, căzută din toate punctele de vedere după retrogradare, a redresat situația și a readus "haita" în primul eșalon. 

Doar că, la primul său sezon ca tehnician în Liga 1, olteanul nu a reușit să se mențină pe linia succesului. Practic, a fost obligat să "abdice" de la Dinamo. Iar în locul său a sosit pe 1 decembrie Zeljko Kopic.

Ovidiu Burcă a fost eroul unui interviu-eveniment pentru Gazeta Sporturilor, publicat în timpul Sărbătorilor de iarnă. Printre temele abordate au fost și cele legate de omul din afara fenomenului fotbalistic. 

Astfel, microbiștii pot afla detalii interesante despre omul care nu le-a fost/este indiferent suporterilor dinamoviști.

1. Ovidiu Burcă despre stilul său vestimentar: „Vreau să fiu și mai simplu decât eram”. Accesoriile pe care le apreciază

Meci de meci, Ovidiu a abordat diverse ținute. De la hanoracele cu însemnele "Doar Dinamo București" la outfit-uri casual smart sau ținute la costum și tricou polo. Burcă este un bărbat în pas cu moda.

"Nu-mi ia mai mult de zece minute să mă îmbrac, cu tot cu duș! Am noroc cu prietenul meu din copilărie, Andrei, care și-a deschis un magazin de costume în Băneasa, ți le face pe comandă, m-ajută el, are măsurile mele. Uneori, merg să-mi aleg o stofă bună, în rest, încerc să mă îmbrac cât mai lejer.

Întotdeauna, mi-a plăcut să fiu decent, iar în ultimii ani vreau să fiu și mai simplu decât eram. Nu mai aloc timp shopping-ului, doar ce am nevoie. Dacă aș putea să am doar haine albe și negre, ar fi o idee bună", a punctat Ovidiu Burcă într-un nou episod din interviul acordat GSP.ro.

Ceasurile sunt obiecte foarte interesante și mi-au plăcut. La fel, ochelarii de soare. În rest, simplitatea este cea mai frumoasă eleganță.

Ovidiu Burcă

2. Ovidiu Burcă despre guilty pleasures: un trabuc, un pahar de vin roșu

Într-un dialog frontal, bărbatul de 43 de ani a fost deschis la toate întrebările. A fost chestionat dacă are "guilty pleasures".

+9 FOTO

"Din când în când mai pufăi câte un trabuc. Sau descopăr un vin roșu bun. Vinul alb merge la un șpriț cu prietenii, doar suntem români. Îmi place ginul spaniol. (râde) Am gustat și zaibăr, și pelin", a comentat Burcă.

"Trăiesc "freed from desire" (n.r. eliberat de dorință). Chiar sunt într-o etapă a vieții în care nu mai trăiesc în niște borne. Între 30 și 40 de ani, am redescoperit viața altfel decât o proiectasem. Mă motivează să fiu mai bun, ca om, ca profesionist. Apoi, viața îmi va aduce bucurii.

Locul meu preferat? E o stare de spirit pe care o trăiesc cu băieții mei. Poate la malul mării, la apă, sau iarna la gura sobei sau șemineului, la povești", a mai declarat antrenorul

O zi liberă din viața mea este destul de plictisitoare. Îmi place să fac sport, să merg la sală, măcar de 3-4 ori pe săptămână, ca să mă eliberez mental. Îmi place mâncarea bună, paste, pește, fructe de mare. Îmi place să citesc destul de mult, mai ales că sunt și la licența PRO, e nevoie de studiu aprofundat. Ultima carte pe care am citit-o, Puterea prezentului, a lui Eckhart Tolle.

Ovidiu Burcă

VIDEO Ovidiu Burcă și replicile de agățat: „Eu nu eram în zona asta, dar aveam un coleg care a creat un trend. Întreba ce zodie e, dacă e măritată”

3. Ce înseamnă fericirea pentru Ovidiu Burcă: „Iubirea necondiționată”

Ovidiu Burcă a acceptat să se caracterizeze printr-un singur cuvânt: cum era la 20, 30 sau 40 de ani, cum ar vrea să fie la 50 de ani.

"E precum cântecul acela de petrecere, la șpriț, care e frumos. La 20 de ani eram foarte visător, voiam să cuceresc lumea, pe la 30 de ani am înțeles eu cum stă treaba și m-am așezat, stăpân pe fotbal, la 40, la 43 de ani, îmi urmez visul, destinul, iar la 50 de ani sper să fiu un om fericit.

Fericirea pentru mine? Să trăiești într-o acceptare totală a lucrurilor, nu e ușor, fiindcă avem tendința să judecăm, să punem etichete, să iubești tot ceea ce ți se întâmplă.

În viață nu există nimic negativ, este doar o percepție a minții noastre care dă sens negativ lucrurilor. Dacă stai să te gândești, toate lucrurile negative din viață au fost, poate, cele mai bune momente de creștere ca oameni, ca sportivi.

Când accepți că toate lucrurile ți se întâmplă cu un anumit scop, vezi partea bună a lucrurilor în tot ceea ce ți se întâmplă și trăiești ancorat în prezent, fără să trăiești în viitor sau în trecut... Asta ar însemna fericirea. Iubirea necondiționată. Viața e frumoasă, dacă vezi partea plină a paharului, întotdeauna", a reacționat Burcă.

VIDEO Ovidiu Burcă despre generația MTV: „Stăteam nopți în șir și mă uitam, Michael Jackson, Elton John, George Michael, apoi rap-ul, apoi Depeche Mode”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Zeljko Kopic se întoarce la București pentru a continua remontada cu Dinamo! Reacție pentru GSP.ro vizavi de mercato: „Nu este doar să semnăm și atât”

EXCLUSIV Spaniolul care a impresionat în Liga 1, rocker în timpul liber: „De la tata mi se trage! Îmi place muzica adevărată, nu cea de azi”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
tk2014
tk2014  •  03 Ianuarie 2024, 11:47
Postat de Van_Basten pe 02 Ianuarie 2024, 14:22

"Ovidiu Burcă despre guilty pleasures: un trabuc, un pahar de vin roșu." Ce inseamna guilty pleasures ca eu n-am studiat engleza la scoala?! Doar franceza si rusa.

inseamna ‘freed from desire’, sau pe-acolo. fabulos interviu. cum se imbraca burca. ce vin bea burca. ce carti citeste burca. in ritmul asta il vedem antrenor la nationala dupa euro

mehigh_ms
mehigh_ms  •  03 Ianuarie 2024, 03:01

daca bei "șpriț" inseamna ca inca nu ai descoperit vinul! incearca un vin bun. nu mai bea "vin" la flacon!

Van_Basten
Van_Basten  •  02 Ianuarie 2024, 14:22

"Ovidiu Burcă despre guilty pleasures: un trabuc, un pahar de vin roșu." Ce inseamna guilty pleasures ca eu n-am studiat engleza la scoala?! Doar franceza si rusa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează