FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

#CAMPION 5 echipe pentru titlu în ediția centenară a Ligii 1 » Cine sunt favoritele, bile negre și albe pentru forțele din fotbalul românesc! Anul trecut am văzut-o pe Viitorul campioană

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 iulie 2017 10:47

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor a făcut o analiză completă a celor 5 favorite în lupta la titlu din Liga 1: Viitorul, FCSB, Dinamo, CFR Cluj și CSU Craiova.

Au fost analizate lotul de jucători, bugetul, antrenorul și suporterii, iar la final s-a făcut o medie între aceste patru criterii. În plus, fiecare dintre echipe au primit și câte o bilă albă și una neagră. 

FCSB 3,5 *

BILA ALBĂ:

Există o zicală în fotbal: "Spune-mi ce rezerve ai, ca să-ţi spun ce echipă ai!" Cum ar putea arăta soluţiile de pe bancă ale lui Dică? Junior Morais, De Amorim, Gnohere, Jakolis, Achim, Ovidiu Popescu!

Aceştia ar putea fi titulari la majoritatea echipelor care se află în luptă directă cu FCSB, însă vor începe în afara primului "11" la trupa roş-albastră. Acest lucru va însemna însă un mare avantaj pentru staff-ul tehnic, care va avea mereu la dispoziţie soluţii la nivel înalt!

BILA NEAGRĂ:

Marea bilă neagră e, de departe, reprezentată de variantele extrem de subţiri pe care FCSB le are pentru a bifa legea privind jucătorul U21. Cel care va fi titular se va alege dintre Denis Man, Robert Grecu, Daniel Benzar şi Vlad Mihalcea, însă niciunul dintre ei nu se ridică la prestanţa unor fotbalişti precum Nedelcu, Andrei Ivan, Nedelcearu, care vor evolua la rivale.

CFR CLUJ 3,37 *

BILA ALBĂ:

Când a avut bani și și-a propus să câștige trofee, conducerea lui CFR a arătat că are o forță uriașă în culise. Cuplul Iuliu Mureșan-Răzvan Zamfir s-a reunit în vara asta cu întoarcerea lui Zamfir, considerat o "eminență cenușie" a influenței de care a beneficiat Clujul. 

BILA NEAGRĂ:

Dan Petrescu ar trebui să omogenizeze echipa pe fast-forward, pentru că schimbările numeroase au dezechilibrat relațiile dintre jucători. Majoritatea abia se știu între ei după nume! Antrenorul a recunoscut că e posibil ca startul să fie dificil din cauza asta.

Dinamo 3,125 *

Bila albă:

Echipa s-a convins în sezonul trecut că se poate apropia de primul loc, după ani în care nici n-a contat în lupta pentru titlu. Câștigarea campionatului a devenit un obiectiv asumat oficial de conducere și de jucători.

Bila neagră:

Echipa ideală a lui Contra arată OK, însă banca nu mai e la fel de bună, antrenorul nu are soluții suficient de bune, o posibilă bancă fiind Brănescu, Marici, Nascimento, Oliva, Bumba, Dudea, Bawab. Un defect care s-ar putea simți într-un sezon în care roș-albii se întorc și în Europa League, deci va exista o "sursă de consum" în plus.

Echipa-tip: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, S. Filip - Hanca, Mahlangu, Busuladzici, Salomao - Rivaldinho, Nemec

Viitorul 2,75 *

BILA ALBĂ:

Hagi a învestit multe milioane în complexul de la Ovidiu. Întreţinerea ei, în special a terenurilor, continuă să oblige clubul la cheltuieli majore, însă probabil că nici o altă echipă din Liga 1 nu joacă pe o suprafaţă atât de bună.

Când la Târgu Mureş, Pandurii refuza să joace că terenul era acoeprit cu gheaţă, iar CFR pierdea puncte importante acasă fiindcă terenul era acoeprit cu un strat subţire de zăpadă, Viitorul continua să câştige meciuri acasă, profitând de un gazon perfect chiar şi când afară erau -15 grade!

BILA NEAGRĂ:

În precedenţii ani, Viitorul era văzută ca o echipă mică şi care n-a fost prea mult băgată în seamă, mai ales în lupta pentru titlu. Altfel vor sta lucrurile acum, măcar datorităn statutului de lux pe care trupa lui Hagi îl deţine: campioană en-titre!

CSU CRAIOVA 2, 75 *

BILA ALBĂ:

Noul "Ion Oblemenco" va fi inaugurat probabil în martie, un eveniment care ar trebui să influențeze în bine rezultatele echipei și atmosfera din Craiova. 

BILA NEAGRĂ:

Lotul nu conține jucători cu experiență mare, care să fi bifat trofee sau prezențe în competiții importante. Un minus care s-a simțit în sezonul trecut, când alb-albaștrii s-au prăbușit în play-off.

Anul trecut am analizat corect

Am analizat corect la început de 2017!
Cu doar 3 zile înainte de startul părţii a doua a campionatului precedent, GSP a făcut o analiză asemănătoare, în privinţa echipelor care au şanse la titlu! Ce am anticipat atunci?

1. Viitorul - 3,6 stele
2. FCSB - 3,5 stele
3. Dinamo - 3,2 stele
4. Craiova - 2,75 stele

Desfăşurarea ultimelor 5 etape din sezonul regulat şi apoi a celor 10 runde din play-off au confirmat aproape sută la sută pronosticul oferit de Gazetă. Clasamentul final din play-off a fost:

1. Viitorul
2. FCSB
3. Dinamo
4. CFR
5. Craiova
6. Astra

În ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală poți citi analiza completă a celor 5 formații și poți vedea cum stă fiecare formația la fiecare dintre cele patru criterii.

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (40)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  08 Iulie 2017, 23:24

Amuzant,ca Viitorul ala fara nici o sansa, cu Eric acum vioara intai , o sa le dea la cret la astia favoriti si anu` asta! Stai usor cu CFR ca singurul transfer ok e Petrescu, restul sunt toti jucatorii umflati de gsp de care nu a auzit nici dracu`! fac pariu cand vreti ca nedelcu e mai bun decat urko vera, tucudean decat bokyla sau bocchino, cum ii zice si eric decat orice incepand de la Mihai Minchie si terminand cu Omrani!

randoomoierul
randoomoierul  •  08 Iulie 2017, 15:44
Postat de bigdeal pe 08 Iulie 2017, 14:46

Da, de acolo se trag frustrarile tale:)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

300.de.oi
300.de.oi  •  08 Iulie 2017, 15:31

fcsb e marca de aragaz aleasa de romanii cu capul intre picioare....

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close