FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 2-1

Ce urmărește Marcel Ciolacu? Explicații pentru politica pro-FCSB adoptată de premier: „Nu s-a băgat în această luptă fără să cunoască date din spate”

Marcel Ciolacu, salutându-l pe Vali Arăgăseală în timpul FCSB - Dinamo / foto: Cristi Preda (GSP) +23   FOTO
Marcel Ciolacu, salutându-l pe Vali Arăgăseală în timpul FCSB - Dinamo / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2023 10:22 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 21:32

Tot mai implicat în controversa legată de prezența FCSB în Ghencea, prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost prezent pe „Arcul de Triumf”, sâmbătă seara, la duelul echipei lui Gigi Becali cu Dinamo (2-1). Premierul a urmărit meciul de la Tribuna I, din mijlocul spectatorilor, și ar fi refuzat un loc în lojă, conform informațiilor GSP. 

Ce se află, însă, în spatele poziției liderului PSD? Marcel Ciolacu n-ar urmări decât câștigarea unui capital de simpatie electorală în preajma alegerilor de la anul, susțin diverse voci din fotbal, printre care și consilierul FRF Andrei Vochin. Acesta consideră că, intervenind într-o astfel de temă, Ciolacu și-a găsit platforma ideală pentru a puncta în preferințele alegătorilor. 

Misterul sutelor de scaune goale de la FCSB - Dinamo  » De ce nu s-a umplut stadionul la Derby de România
FCSB - DINAMO 2-1
Misterul sutelor de scaune goale de la FCSB - Dinamo » De ce nu s-a umplut stadionul la Derby de România

Ce urmărește Marcel Ciolacu? Andrei Vochin: „Nu s-a băgat în această luptă fără să cunoască date din spate”

„Cred că-i aduce popularitate (n.r. - poziția adoptată în această dispută). Dincolo de mesajul care e real (n.r. - că «bunurile statului nu trebuie gestionate după bunul plac»), cred că-i aduce şi un avantaj. 

Nu s-a băgat în această luptă fără să cunoască date din spate. Din totalul de consumatori din fotbal din România, 40% sunt suporteri FCSB. (...) Când eşti ajutat de situaţie, te pliezi bine pe acest mesaj, ca politician”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport. 

„Am văzut continuarea, că se va duce şi la Rapid. A spus că se bucură că a revenit Dinamo în Superligă? Asta ce înseamnă? 40% FCSB, 16% Dinamo, 7% Rapid, două treimi dintre consumatorii de fotbal din România, dintr-un anumit electorat”, a adăugat Vochin, potrivit sursei citate.

Lui Marcel Ciolacu un singur lucru ar fi putut să-i placă la Dinamo: schimbarea iese Bani - intră Politic. Pentru că doar politic poate fi explicată prezența lui la meci!

- Dan Udrea, redactor-șef adjunct GSP, la „Vocile Gazetei”

Zilele trecute, prim-ministrul a dispus Corpului de Control să meargă la Clubul Sportiv al Armatei Steaua și să întocmească un raport cu privire la negocierile dintre CSA Steaua și clubul lui Gigi Becali.

Marcel Ciolacu, mesaj la plecarea de pe „Arcul de Triumf”: „FCSB va juca în Ghencea!”

Prezent la FCSB - Dinamo 2-1, premierul Marcel Ciolacu a precizat că așteaptă raportul Corpului de Control pentru a afla de ce Derby de România nu s-a jucat pe stadionul Steaua, a repetat că FCSB va juca în viitor în Ghencea și a trimis un avertisment către juristul Florin Talpan și comandantul Ștefan Bichir.

„Nu sunt specialist în clauze, aștept raportul Corpului de Control. Pe urmă o să vedem. Rămân la părerea că stadioanele sunt pentru echipele de fotbal. Sunt ferm convins că FCSB va juca în Ghencea. E un lucru normal. Nu este un moft al nimănui. E o solicitare normală. FCSB, ca orice echipă, poate să joace și în Ghencea.

Nu-l cunosc pe domnul Talpan, nici pe domnul Becali, ne-am văzut de două ori în viață și atunci foarte scurt. Eu vorbesc de lucruri normale. Nu se poate să avem echipe de această talie și să fie anumiți funcționari care să confunde bunurile statului cu bunurile personale și să le gestioneze după bunul plac. Nu o să permit acest lucru”.

Marcel Ciolacu a gustat spectacolul din teren: „Mă bucur mult că Dinamo e din nou în Liga 1. Am revenit la tradiție. M-am uitat în tribune să văd «terorismul», dar nu l-am văzut. Nici huligani".

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în duelul FCSB - Dinamo 2-1

+19 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Misterul sutelor de scaune goale de la FCSB - Dinamo » De ce nu s-a umplut stadionul la Derby de România

Replică dinspre CSA, după ce galeriile Dinamo și FCSB i-au înjurat la unison: „Clonele și-au unit forțele. Era prea mult să găzduim atâția trădători”

Lăcătuș a spus „Steaua” în loc de „FCSB” » Cum a reacționat „Fiara” când și-a dat seama ce a zis

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  23 Iulie 2023, 20:10

Domnule Vochin, chiar dacă ești un îndârjit fecesebist și nu scapi nici-o ocazie sa nu bagi o strâmbă în favoarea echipei pe care o iubești din toți porii, greșești fundamenl. Fcsb are peste 80 % din consumatorii de fotbal pe pâine cu cartofi și brânză.

21lva
21lva  •  23 Iulie 2023, 17:47

Calculele lui Ciolacu sunt simple. Votul unui prost valorează tot atât cât al unuia educat. Și cum proștii sunt copleșitor de mulți, a sărit în barca fecesebistilor

parneava
parneava  •  23 Iulie 2023, 16:47

1.Eu cred ca se doreste neaparat aparitia violentelor pe stadioane.Pai ce-ar fi daca,spre exemplu.stadionul Francisc Neuman,din Arad,construit din bani publici,ar fi revendicat ca loc de desfasurare a meciurilor,de catre clubul Politehnica Timisoara,cunoscuta ca adversara declarata a echipei UTA, echipa ce isi desfasoara meciurile pe acest stadion.Cred ca s-ar lasa cu violente de nedescris,mai ales cunoscandu-se -raportandu-ne la trecut-,distrugerile provocate de suporteri,cu ocazia meciurilor directe. 2.Castigarea capitalului electoral,nu se ralizeaza tinand cu unii si lovind in altii.Se realizeaza prin sponsorizari,adica prin surse financiare atrase. 3.Strangerea de mana dintre Ciolacu si Argaseala,este o strangere de mana masonica,pentru orice cunoscator al fenomenului.Sunt curios daca au stat(stau),in aceiasi "loja".

Vezi toate comentariile (9)
Comentează