FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV CFR Cluj a vrut să-i dea lovitura rivalei FCSB și să-i „fure” fostul căpitan: „Îmi dădeau de 2-3 ori mai mult, mă tot suna domnul Varga”

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2023 20:10 / Actualizat sambata, 12 august 2023 20:29

Cristi Tănase, 36 de ani, a povestit pentru Gazeta Sporturilor cum a refuzat oferta de a merge la CFR Cluj în 2018, alegând să revină în roșu și albastru. Acolo unde speră ca în viitor să se întoarcă din postura de antrenor secund, pentru început.

Cristi Tănase, 36 de ani, s-a retras din cariera de fotbalist și se pregătește, treptat, pentru cea de antrenor. A fost numărul 10 în Ghencea, pe vremea când FCSB purta numele Steaua, a purtat banderola de căpitan, a cucerit trofee cu gruparea lui Gigi Becali, a jucat în cupele europene, s-a întors apoi la FCSB, în ianuarie 2018, pentru o scurtă perioadă.

Iată contractul dintre CSA Steaua și FCSB! Raportul obligațiilor e 37-9 pentru FCSB + cine decide dacă Becali rămâne fără biletul la ordin de 750.000 euro
FCSB
Iată contractul dintre CSA Steaua și FCSB! Raportul obligațiilor e 37-9 pentru FCSB + cine decide dacă Becali rămâne fără biletul la ordin de 750.000 euro

Piteșteanul are licența C de antrenor, așteaptă vești dinspre FRF vizavi de aplicarea unei idei, a unei clase de viitori tehnicieni care să aplice pentru licențele B și A, cumulate, din rândul foștilor internaționali, cu un anumit număr de meciuri la echipa națională și la nivel înalt în fotbalul autohton.

Cristi Tănase o ia pas cu pas cu antrenoratul: „Nu am fost niciodată «lingău», să apelez"

Într-un interviu acordat GSP.ro, Cristi a mărturisit că își dorește să apuce pe calea antrenoratului. „FRF vrea să facă ceva cumulat, licența B cu A pentru jucătorii cu un anumit statut. Ca fotbalist, nu aveam timpul necesar să fac cursurile pentru antrenorat. Nu te lasă nimeni la școală... Nu știu, dacă eu, ca antrenor, aș permite jucătorilor să meargă la licență când mai am două zile și vine un meci important, iar eu am nevoie de el ca fotbalist, să fie cu mintea exclusiv la acea partidă...

1,8milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru a-l transfera pe Tănase din Trivale în vara 2009

Eu am rămas mereu apropiat de FCSB, de Steaua, că toate lumea știe că e continuatoarea, fără să supăr pe cineva. Oamenii de la club știu ce caracter am, am mai ținut legătura cu ei, dar nu-mi place să fiu "lingău", cum se spune, să mă duc eu, să apelez... Dacă va veni vreodată ceva dinspre ei, OK, dacă nu, nu e nicio problemă, sentimentele nu mi le ia nimeni. Oricum, sunt la început de drum, o iau pas cu pas", a explicat Cristi Tănase.

A rămas fidel roș-albaștrilor: „Am zis că prioritatea mea e Steaua, chiar dacă domnul Varga mă suna că-mi dă dublu”

41de selecții are fostul mijlocaș la prima reprezentativă, plus 6 goluri

După ce a pus umărul la cucerirea ultimului titlu de campioană pentru FCSB, în iulie 2015, Cristi Tănase a fost transferat în China, la Tianjin Teda, pentru un milion de euro. Ulterior, a trecut în Turcia, la Sivasspor și Karabukspor, pentru ca în ianuarie 2018 să decidă să se întoarcă în Liga 1. A ales tot gruparea lui Gigi Becali!

7trofee a cucerit Tănase cu roș-albaștrii, trei campionate, două Cupe, o Supercupă și o Cupă a Ligii

Tănase a povestit cum a refuzat o ofertă consistentă din partea celor de la CFR Cluj, care aveau apoi să câștige primul din cele 5 titluri consecutive din vitrina grupării din Ardeal.

2015este anul în care FCSB a cucerit ultimul trofeu de campioană, la care a contribuit și cel poreclit „Dodel”

„Când a fost vorba să mă întorc atunci din Turcia, am avut ofertă de la CFR Cluj de 2-3 ori mai mare decât de la nea Gigi Becali. Mă suna domnul Varga să merg la ei, că-mi dau dublu. Am zis că prioritatea rămâne Steaua, era acasă pentru mine, așa că am revenit în roșu și albastru. Nu-mi pare rău, cum să-mi pară?!”, a reacționat Cristi.

230de meciuri a adunat Cristi Tănase la FCSB, 30 de goluri și 48 de assist-uri

Ulterior, în iulie 2018, Tănase s-a despărțit de FCSB. S-a întors în Turcia la Eskisehirspor, apoi la Giresunspor, a revenit în România, la Clinceni și la FC Argeș, iar din vara 2022 și-a atârnat ghetele în cui.

În viitorul apropiat sau îndepărtat, cine știe?, poate voi reveni la FCSB, la Steaua. Toate la timpul lor. Oricum, urmăresc toate jocurile echipei.

- Cristi Tănase

VIDEO Gigi Becali a anunțat obiectivul lui FCSB și a analizat prestațiile lui Compagno și Olaru: „E cel mai important lucru”

Citește și alte știri despre fotbal

Reghe, mesaj direct pentru Rotaru: „Mai vreau 3-4 fotbaliști!”

Dinamo e ultima în Liga 1, dar Ionuț Lupescu plusează: „Acest obiectiv se poate realiza”. Vede un parteneriat de viitor „în familie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
dandana
dandana  •  16 August 2023, 08:41

I Zi ce ai făcut Dodele? Te-ai dus la fcsb sa te umilească? Bună treabă ai făcut! Superb nu am ce sa spun, tu crezi ca ai făcut ceva bun? Nu omule! Familia primează, nu fcsb, unde patronul este un distrugător de talente

VanBasten
VanBasten  •  13 August 2023, 12:16
Postat de VardyParty pe 13 August 2023, 02:06

Ce sa faci, Van Bastene…? A încercat si fata cu ce-a avut la îndemâna. E nevoie si de Strâmba lui Dodel pe lumea asta. Un fel de educatoare, dar mai altfel. Care e poanta sa furi 500 milioane de la Stat daca nu poți sa-i arunci in vânt? Acu’ câte roabe cu Crystal poți sa duci?

Romania, o tara de IT-isti si, mai ales, de IT-iste.

VardyParty
VardyParty  •  13 August 2023, 02:06
Postat de VanBasten pe 12 August 2023, 21:01

Nu, dar poti vedea mai multe poze cu Diana Guresoaie, supranumita si Stramba lui Dodel, unul dintre personajele cheie în dosarul de prostituție și proxenetism "Prostituate de lux", ea fiind considerată capul rețelei si condamnata cu suspendare.

Ce sa faci, Van Bastene…? A încercat si fata cu ce-a avut la îndemâna. E nevoie si de Strâmba lui Dodel pe lumea asta. Un fel de educatoare, dar mai altfel. Care e poanta sa furi 500 milioane de la Stat daca nu poți sa-i arunci in vânt? Acu’ câte roabe cu Crystal poți sa duci?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează