FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Retrageri forțate? CFR Cluj poate pierde 2 fotbaliști importanți

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 20:09

Dacă pauza cauzată de pandemia de COVID-19 se prelungește pe o durată mai lungă, jucători din Liga 1 și nu doar ar putea pune stop carierei de fotbaliști. Unii dintre ei aveau deja în plan retragerea, alții ar putea fi obligați de dificultatea unei reveniri la parametri optimi după o perioadă lungă fără antrenamente specifice.

Pauza forțată de pandemia de COVID-19 are efecte în toate domeniile. Iar fotbalul nu poate fi ocolit. Se fac doar estimări referitoare la momentul când totul va reveni la normal, însă nimeni nu poate spune cu exactitate când fotbaliștii se vor putea antrena din nou. Cei mai optimiști spun o lună, ceea ce pare greu de crezut, alții, mai pesimiști, susțin că sezonul e compromis și că ar trebui să se tragă linie acum. Au jucat deja ultimul meci? Sunt jucători cu vârste înaintate care nu știu dacă vor mai juca vreun meci sau dacă au evoluat deja pentru ultima dată. 

Veteranii Ligii 1

Răzvan Dâlbea, căpitanul lui Hermannstadt și veteranul Ligii 1, este unul dintre ei. La cei 38 de ani și 4 luni, mijlocașul ar putea lua în calcul retragerea. 

Răzvan Pleșca, portarul lui Gaz Metan, al doilea în acest top al veteranilor, 37 de ani și 3 luni, glumește pe această seamă: „Eu cu retragerea... A mai fost anunțată de câteva ori, dar mi-am prelungit contractul până în 2021. Poate mai prind și eu vreo 3 meciuri”, a glumit goalkeeperul medieșenilor.

Pierde CFR doi oameni de bază? 

În cazul în care pandemia se prelungește, cluburile din Liga 1 vor pierde oricum jucători din cauza contractelor ce vor expira. Există și varianta retragerii pentru alții. Iar la CFR sunt două astfel de cazuri. Ce-i drept, niciunul nu și-a anunțat intenția de retragere, însă vârsta înaintată și pauza îndelungată i-ar putea obliga să facă acest pas. Este vorba despre Ovidiu Hoban, 37 de ani și două luni, și Paulo Vinicius, care are 35 de ani și jumătate. 

Mai sunt și alte echipe cu fotbaliști vârstnici, însă niciunul dintre ei nu și-a anunțat intenția retragerii la finalul sezonului competițional. Cel puțin, nu public. 

 Topul celor mai vârstnici jucători din Liga 1 

  1. Răzvan Dâlbea -38 de ani și 4 luni 
  2. Răzvan Pleșca -37 de ani și 3 luni 
  3. Ovidiu Hoban - 37 de ani și două luni 
  4. Gabriel Tamaș - 36 de ani și 3 luni 
  5. Andrei Cristea - 35 de ani și 9 luni 
  6. Paulo Vinicius - 35 de ani și 6 luni 
  7. Eugeniu Cebotaru - 35 de ani și 4 luni 
  8. Marius Constantin - 35 de ani și 4 luni 
  9. Marius Mihalache - 35 de ani și două luni 
  10. Mihai Roman - 35 de ani și două luni 
  11. Cosmin Frăsinescu - 35 de ani 

VIDEO / Ce alimente trebuie să evităm în timpul izolării la domiciliu

Și în fotbalul mare sunt cazuri

 Zlatan Ibrahimovici, unul dintre marii fotbaliști ai lumii, are în plan să renunțe la fotbal la finalul acestui sezon. Presa din Italia susține că atacantul lui AC Milan a fost îndemnat să ia această decizie după ce Zvonimir Boban a fost îndepărtat din conducerea clubului. "Ibra" avea de gând să mai joace un sezon, să-și prelungească înțelegerea, însă e posibil ca și actuala criză mondială să-l fi făcut să se răzgândească. Tot presa din "Cizmă" speculează că Zlatan vrea să urmeze calea antrenoratului. 

Jucători importanți care ar putea spune adio fotbalului 

  • Claudio Pizarro 41 de ani și 5 luni 
  • Emre Belözoglu 39 de ani și 6 luni 
  • Aritz Aduriz 39 de ani 
  • Joaquín 38 de ani și 7 luni 
  • Bruno Alves 38 de ani și 3 luni 
  • Rodrigo Palacio 38 de ani 
  • Phil Jagielka 37 de ani și 3 luni 
  • Pepe 37 de ani 
  • Andres Iniesta 35 de ani și 9 luni

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului asupra fotbalului:

Strigătul disperat al lui Droppa, un străin captiv în România: „Soția trebuie să nască, fata mă întreabă «Tati, de ce nu vii acasă?». Îmi vine să urlu”

EXCLUSIV Bogdan Bălănescu, omul lui Negoiță, e singurul care a scăpat de suspendarea contractului » Primește în continuare 3.500 de euro lunar!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  01 Aprilie 2020, 00:33

R plesca inca mai poate apara 1-2 sezoane, fara probleme....eventual sa fie inca un sezon titular apoi cate un meci sa inceapa sas apere Batista

Vezi toate comentariile (1)
Comentează