FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Fundașul adus de Rapid de la CFR Cluj promite să danseze și să cânte o săptămână dacă bucureștenii iau titlul: „Nu-mi pasă de ceea ce va ieși”

Christopher Braun, fundaș Rapid
Christopher Braun, fundaș Rapid

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 11:19 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 17:11

Christopher Braun (31 de ani) a fost transferat de Rapid de la CFR Cluj pentru 300.000 de euro. Momentan, giuleștenii nu l-au văzut la lucru pe german, în meciuri, întrucât se recuperează după o accidentare teribilă. Fostul coleg din Gruia, Denis Kolinger, a vrut să-i aplice un tackling dur lui Coman la meciul cu FCSB, doar că l-a acroșat pe Braun! 

L-a pus pe butuci. „A durat mai bine de o lună să-mi revin. Am avut dureri mari, în primele 3-5 zile abia puteam merge. Se poate spune că l-am salvat pe Coman, dacă-l prindea pe el... Am fost îngerul păzitor al lui Florinel”, a reacționat Chris în startul dialogului cu reporterii GSP. 

VIDEO. Christopher Braun: „Nu a fost greu să aleg Rapidul”

Nu i-a luat mult timp să opteze pentru a semna cu gruparea alb-vișinie: „Rapid este o echipă mare, merită să câștige titlul. Trebuie să depunem eforturi uriașe, toți jucătorii, tot clubul. De ce am ales Rapid? S-a întâmplat foarte repede. 

A sosit interesul giuleștenilor, am discutat cu agentul, cu fostul meu club, mi s-a spus că ar fi cel mai bun lucru să schimb echipele. Îți dai seama, când te caută un club ca Rapid... Nu a fost dificil de ales”. 

Andrei Nicolescu, în interviul pentru GSP: „N-o să venim cu un camion plin de bani, să-i aruncăm în fața porții la Dinamo!” » Replici pentru Zăvăleanu, Dinu și Gigi Becali
DINAMO
Andrei Nicolescu, în interviul pentru GSP: „N-o să venim cu un camion plin de bani, să-i aruncăm în fața porții la Dinamo!” » Replici pentru Zăvăleanu, Dinu și Gigi Becali

Chritsopher Braun, după afirmațiile lui Gigi Becali: „Nu e nimic amuzant să spui despre cineva că e sclav”

Braun a dat-o pe glumă când a fost întrebat de patronul rivalei FCSB: „Gigi Becali? E un tip amuzant, nu știu de ce... Aș vrea să-l întâlnesc cândva. Totuși, nu poți spune de cineva că e «sclav», nu e amuzant deloc. Nu știu ce probleme are cu patronul nostru, dar nu ar trebui să spună asemenea lucruri, nici în privat, nici în public. 

Chestia asta cu sclavia are o însemnătate uriașă, pentru Rapid, pentru istoria mea, de exemplu. Dacă m-aș întâlni cu el, doar l-aș asculta! El întotdeauna are ceva de spus. Deschid telefonul, îi aud vocea, am ajuns s-o cunosc, nu știu dacă e la telefon sau în studio, și întreb un prieten ce înțelege româna: «Ce spune?». 

«Aaa, doar vorbește, chestii...». Unele chestii sunt amuzante. E un personaj. Nu prea vezi în ligile din Occident patroni care să fie mediatizați astfel, care să iasă să vorbească atât de mult”. 

Christopher Braun, fundaș Rapid: „Promovați-vă tinerii din academii!”

De trei ani în Liga 1, germanul Braun oferă un pont: „Fotbalul românesc se îndreaptă spre o direcție bună, cel mai bun exemplu este ceea ce a făcut Hagi în sezonul precedent. Nu a investit atât de mulți bani, dar a arătat că poate câștiga cu propriii jucători crescuți în academie. 

A făcut o treabă fantastică. Antrenorii tineri nu cred că ar trebui să-l copieze neapărat, ar trebui doar să acorde atenție celor tineri, celor crescuți în academii. Îmi place Liga 1, cred că fiecare antrenor, patron, ar trebui să promoveze jucători crescuți de ei, să-i pună în lumina reflectoarelor. Se pierd mulți fiindcă nu are cine să aibă grijă de ei”.

Christopher Braun, unu la unu cu Adrian Mutu: „Îl blocam”

Fundașul lateral s-a interesat de cariera fotbalistică a lui Adi Mutu: „Am văzut niște videouri cu el când era tânăr, când juca la Chelsea, la Juve, era foarte bun. Totuși, cred că l-aș fi oprit de 2-3 ori! Pe acel Mutu, de atunci. Acum, cu siguranță îl blochez. Ar fi o problemă mare pentru mine să nu pot s-o fac acum. 

Mi-ar plăcea să ne întâlnim la o miuță. E un antrenor care-mi place, implică jucătorii în antrenamente, îmi place stilul lui. A fost bad boy ca fotbalist? Nu știu, nu mă interesează. Din ceea ce văd acum, este foarte calm, un gentleman, cred că pot să cresc ca valoare sub comanda lui”. 

Chritsopher Braun: „Sunt confundat cu multă lume”

Chris Braun a fost confundat de multe ori cu Chris Brown, 34 de ani, celebrul cântăreț R'n'B, din cauza asemănării de nume. Vizavi de acest subiect, rapidistul se amuză: „Anul trecut, oriunde jucam, toți credeau că sunt Nana Boateng, cel care mi-era coleg la CFR

La Rapid, de când am venit, toți îmi zic că sunt Kevin Luckassen! Nu știu de unde le scot, eu chiar nu semăn cu ei. Mi s-a spus de multe ori că am numele precum al cântărețului, trebuie mereu să explic că numele meu nu este englez, «Brown», ci german, «Braun», sunt diferite ca scriere, intonație”. 

Nu l-a întâlnit niciodată pe Chris Brown, însă ar vrea să-l cunoască: „Eu să cânt? Doar pentru mine și-n gând! Dacă mi-ar cere cineva să cânt în public? Nicio șansă! La începutul carierei sale, Chris Brown a venit în orașul nostru, în Hamburg. Bine, trebuia să vină, n-a mai ajuns, a avut acel incident cu Rihanna, când a bătut-o, o prostie. 

Fundașul adus de Rapid de la CFR Cluj promite să danseze și să cânte o săptămână dacă bucureștenii iau titlul: „Nu-mi pasă de ceea ce va ieși”
Chris Brown. Foto: Instagram @chrisbrownofficial

Eu cumpărasem bilet să-l văd și n-a mai ajuns! Am încercat să le vând, dar cui? Dacă îmi voi îndeplini obiectivele, vă voi arăta aptitudinile mele de dansator. OK, dacă iau titlul cu Rapid, dansez o săptămână precum Chris Brown! Și o să și cânt, nu-mi mai pasă de ceea ce va ieși”. 

Cum a decurs relația cu Dan Petrescu la CFR Cluj

Venit de la CFR Cluj, care a ratat șansa de a câștiga al 6-lea titlu consecutiv, Braun a spus că multe lucruri nu au funcționat cum trebuie în Gruia: „Cred că ne-a uzat Conference League, apoi Cupa României, s-au adunat multe meciuri, oboseală, n-am fost focusați la toate partidele din campionat. Am pierdut jucători importanți cu accidentări. 

Dan Petrescu? Pentru mine, personal, n-a fost nicio problemă. Am avut o relație normală jucător-antrenor. Nu pot să spun că la antrenamente sau în timpul meciurilor ar fi fost o relație nasoală. Nu a fost nici o relație prea profundă, dar nici una rea. 

Am jucat și în stânga. S-a accidentat Camora, nu era altă variantă, am fost acolo. A fost dificil, trebuia să gândesc altfel, însă m-am descurcat”. 

Christopher Braun, despre România și români

Christopher Braun a vorbit și despre ce experiențe a avut în cei aproape trei ani de când se află în România. 

  • „Ca să fiu sincer, la Botoșani îmi plăcea în mod deosebit o gogoșerie ce era vizavi de stadion. În rest, nu prea aveai ce face acolo. Cu toate acestea, mi-a plăcut viața de la Botoșani. Erau oameni buni, calmi”
  • „Vin din Hamburg, sunt obișnuit cu orașele mari, Bucureștiul e uriaș. N-am apucat să-l cunosc, dar am auzit lucruri bune”
  • „Clujul mi-a plăcut, de asemenea, nu sunt oamenii atât de stresați precum în București”
  • „Să-mi recomandați când vreți mâncare românească! Orice, în afară de covrigi. În Botoșani, mi-a plăcut ciorba de perișoare. În Cluj, papanașii. Știu și eu să gătesc câte ceva. În București sunt multe șaormerii, am remarcat, e amuzant”
  • „Chiar îmi place România! Nu am venit cu o imagine pozitivă despre România, îți dai seama, dar așa se face imagine negativă, incorectă, și oamenilor de culoare sau refugiaților, fără a apuca să-i cunoști. Românii au incorect o reputație proastă! Mi-au venit prieteni la Cluj, în vizită, erau uimiți, șocați: «Ce naiba? Ce e aici? Păi, se spune că e o țară comunistă!». În viață, e bine să vezi cu propriii tăi ochi, să nu te iei după vorbe”
  • „Bucureștiul îmi pare că seamănă, în anumite privințe, cu Parisul. Și mai are și niște mașini foarte scumpe”

Citește și: 

Aventurile lui Dacian Varga: „Cartea lui Maticiuc e pistol cu apă pe lângă ce făceam eu cu Pulhac! Erau multe vizitatoare și lucram non-stop, în 3 schimburi”

Lui Panduru nu i-a venit să creadă ce ofertă a primit CFR Cluj: „Să-l împacheteze și să-l ducă!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (3)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  06 Iulie 2023, 12:50
Postat de boxyng10 pe 06 Iulie 2023, 01:41

Rapid echipa mare:))))) merita titlul din ce galaxie a venit papalucul asta :))) unde ai auzit de rapid pe google :))) sa.l citez pe jiji într-adevăr au câțiva sclavieti acolo gen săpunaru, sucu și câțiva papagali gen Cristea .

Amice, iar ti-ai dat cu tesla în ***** dacă vorbești în acest mod.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boxyng10
boxyng10  •  06 Iulie 2023, 01:41

Rapid echipa mare:))))) merita titlul din ce galaxie a venit papalucul asta :))) unde ai auzit de rapid pe google :))) sa.l citez pe jiji într-adevăr au câțiva sclavieti acolo gen săpunaru, sucu și câțiva papagali gen Cristea .

BineleInvinge
BineleInvinge  •  05 Iulie 2023, 17:43

Salut, Eduard Apostol, Recomand sa il intrebi pe colegul tau, Adrian Jitea, detalii despre cum jucatorii Rapidului l-au vazut la lucru pe Braun in amicalele din Slovacia. Pup!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează