FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

EXCLUSIV Cine face delegările: Vassaras sau FCSB? » De unde a știut Gigi Becali încă de luni cine va arbitra derby-ul cu CFR?

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat joi, 11 mai 2023 17:48 / Actualizat joi, 11 mai 2023 17:55

Urmează o etapă cu adevărat explozivă în privința luptei pentru titlu. În play-off, antepenultima rundă programează sâmbătă și duminică partidele CSU Craiova - Farul și FCSB - CFR Cluj. Pe Arena Națională, la centru va fi Sebastian Colțescu, arbitru pe care Gigi Becali îl anunțase public încă de luni. 

  • FCSB - CFR Cluj este programat duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1.

Pe Arena Națională se vor afla față în față două dintre echipele care au protestat cel mai vehement la adresa arbitrajelor și care s-au considerat nedreptățite pe parcursul ultimelor etape. Ambii patroni au amenințat că se vor retrage din fotbal, din cauza erorilor comise de „centrali” și asistenți, însă și Gigi Becali, și Nelu Varga au renunțat rapid la decizie.

Care este adevărata Steaua?
editorial
Care este adevărata Steaua?

Sebastian Colțescu, la centru în FCSB - CFR Cluj 

În acest context, meciul direct de duminică seara va avea o miză colosală și, cum se va și disputa într-o atmosferă deosebită, sunt așteptați în jur de 40.000 de spectatori, presiunea asupra arbitrului va fi una imensă. Iar Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să-l delege la acest joc pe Sebastian Colțescu, cel care nu mai este arbitru FIFA, dar care a fost în ultimii 2 ani probabil cel mai bun și mai constant "central" din lotul primei divizii.

Alegerea lui însă ridică un foarte mare semn de întrebare în privința celui care a decis delegarea, adică a grecului din fruntea CCA, Kyros Vassaras. De ce? Fiindcă patronul FCSB, Gigi Becali, a anunțat încă de luni că la derby-ul cu CFR "central" va fi Colțescu

De fapt, la acea dată, Becali a spus că știe, cu subiect și predicat, cine vor fi arbitrii care vor oficia următoarele două confrunări ale roș-albaștrilor. "O să-i dea acum pe Colţescu şi Kovacs la următoarele două meciuri ale noastre", a declarat Gigi.

Practic, patronul FCSB a știut de luni ceea ce avea să decidă Vassaras miercuri, zi în care, de regulă, grecul stabilește toate delegările pentru etapa dintr-un weekend.

23 de meciuria arbitrat Colțescu, în calitate de "central", în actualul campionat, având două partide în play-off: Sepsi - FCSB 1-2 și Farul - CFR 1-0

Raportat exclusiv la acest sezon, Colțescu a fost un arbitru cu care FCSB a avut un procentaj uluitor de meciuri și puncte câștigate: 100%. Colțescu a oficiat la 4 jocuri disputate de roș-albaștri, două pe teren propriu, două în deplasare, și de fiecare dată FCSB s-a impus. 

La fel de adevărat e că și prestațiile "centralului" au fost impecabile: a fost notat o dată cu 7 de GSP și de 3 ori a primit nota 8, ceea ce înseamnă evoluție aproape fără nicio eroare, nici măcar minoră.

Cine face delegările: Vassaras sau FCSB? » De unde a știut Gigi Becali încă de luni cine va arbitra derby-ul cu CFR?
Sebastian Colțescu

FCSB cu Colțescu la centru în actualul sezon

MeciNota GSP
FCSB - UTA 2-17
FCSB - Rapid 3-18
CFR - FCSB 0-18
Sepsi - FCSB 1-28

Cu totul altfel stau lucrurile în privința „relației” CFR - Colțescu în 2022-2023. Clujenii l-au avut la centru de mai multe ori, 4 meciuri de Liga 1 și alte două în Cupa României. Au un procentaj dezastruos, de sub 18% jocuri câștigate și de numai 33% puncte câștigate în campionat.

CFR cu Colțescu la centru în actualul sezon

MeciNota GSP
CFR - Rapid 1-05
U Cluj - CFR 1-1*-
Farul - CFR 0-0*-
CFR - FCSB 0-18
Sepsi - CFR 2-27
Farul - CFR 1-06

*la meciurile din Cupa României, GSP nu acordă note

Arbitrii ne-au ciuruit. 7 din 7 etape din play-off am fost dezavantajați. Când văd că se analizează o fază la VAR, știu sigur că va fi dată o decizie împotriva noastră. Se vrea ca noi să nu ajungem în Europa!
- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

În 2019, Petrescu către Colțescu: „Nesimțitule!”

În urmă cu mai mulți ani, Dan Petrescu a avut un conflict violent cu Sebastian Colțescu. La meciul Astra - CFR, disputat în august 2019. Enervat de deciziile lui, Petrescu a protestat vehement la adresa lui Colțescu, care la un moment dat i-a arătat cartonașul roșu. 

46 de ania împlinit Colțescu pe 6 mai, el devenind arbitru în 1996, după ce a fost fotbalist până la 19 ani la Electroputere, Jiul IELIF și Tractorul Craiova, la prima grupare fiind coechipier cu Dănciulescu și Claudiu Răducanu

Tehnicianul a avut o reacție brutală și i-a spus în față arbitrului: „Nesimțitule! Bravo, mă!”, după care i-a și adresat câteva înjurături. Petrescu nici măcar n-a mai mers ulterior în tribune pentru a vedea meciul, ci s-a urcat în mașină și a plecat spre București. În acel joc, pe care CFR l-a pierdut cu scorul de 2-3, Colțescu a eliminat și 3 jucători ai campioanei: pe Camora, în minutul 58, pe Vâtcă (62), dar și pe Adrian Păun, după finalul jocului. 

Gheorghe Constantin "Vâlcea" mi-a recomandat acest arbitru și l-am urmărit atent în ultimele luni. Se încadrează în cerințele noastre și încet-încet trebuie să-i facem loc la Divizia A. A probat mult curaj în meciurile de la Divizia B, are o înțelegere foarte bună a regulilor jocului și a dat dovadă de inteligență
- Ion Crăciunescu, președinte al CCA în 2003, explicând debutul lui Colțescu în Liga 1

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înaintea derby-ului FCSB - CFR Cluj 

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Comisia Centrală a Arbitrilor continuă războiul cu oficialii din Liga 1! Gigi Becali, Ioan Varga și Mihai Stoica, chemați la raport + Ciprian Marica și Adrian Mititelu, amendați

„Are calități mai bune decât Di Maria!” » Uluitor: a „găsit” la Farul un fotbalist mai bun decât campionul mondial!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (48)
paul101089
paul101089  •  12 Mai 2023, 11:37

La meciul Rapid - FCSB, cand a arbitrat Fesnic, toata suflarea fecesebista s-a plans ca arbitrul este din Cluj si ca ar putea dezavantaja fcsb-ul in lupta CFR. Acum nu mai zic nimic plangaciosii din Berceni, ca ii arbitreaza un craiovean, care ar putea sa ii dezavantajeze pe CFR in lupta pentru locul 3?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  12 Mai 2023, 10:28
Postat de skylines pe 12 Mai 2023, 07:59

Este și mult neadevăr în ce spuneți, Jiji practic a ghicit sau a avut unele informații de la V Argaseală(cel mai probabil), dar cu siguranță nu el numește arbitraje.Ideea este ca Jiji a aflat lista scurtă de propuneri el vorbind și de I.Kovaci și R Petrescu pentru cele doua meciuri.Cu siguranță și cei de la CFR știu asta.Poate că era bine să se aducă un arbitru străin așa cumna cerut Steaua, dar nu s-a vrut nici de CFR,nici de FRF.

Amice, ai greșit echipa. Trezeste-te! Fcsb -ul îți este drag din 2003.

pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  12 Mai 2023, 09:41

De 13 ani, nu de acum, ciobanul fardat a avut arbitri de casa la meciurile lui! Toți știu că el e la butoanele arbitrajului ticăloșit. Întrebarea este de ce, după atâta amar de vreme, nu ia absolut nicio măsură! Păi, vreți să mai avem fotbal și rezultate!!?..... Neeeee!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează