FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Misterul antrenorului X. Cine i-a cerut lui Gigi Becali 200.000 de euro ca să piardă intenționat cu FCSB

Gigi Becali, foto: GSP
Gigi Becali, foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 05 martie 2020 09:11

FRF a trimis o adresă clubului FCSB prin care l-a chemat pe finanțatorul Gigi Becali în data de 11 martie, la Casa Fotbalului, pentru a da explicații în fața Departamentului de Integritate și Antifraudă, format dintr-un singur om. Becali va trebui să justifice declarațiile legate de cei 200.000 de euro care i-ar fi fost ceruți în 2018 pentru a câștiga ușor meciul cu Poli Iași. 

Sâmbătă seară, la finalul meciului FC Botoșani - FCSB 2-2, George Becali a intrat într-o contră cu jurnalistul Decebal Rădulescu pe tema aranjamentelor în Liga 1. În dialogul aprins purtat în direct la Digi, finanțatorul oaspeților a spus: 

„Hai să îţi spun ceva: dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iaşiul ca să câştig meciul. Atâta mi s-a propus: domnule, îmi dai 200.000 şi îţi dăm meciul”
- Gigi Becali, finanțator FCSB

Dezvăluirea nu e nouă. Pe 23 mai 2018, la două săptămâni după meciul pierdut cu 1-0 la Iași, Becali spunea la TV Digi Sport: „Mă costa 200.000 şi eram campioni acum, însă mă pedepsea Dumnezeu şi nu ajungeam nici în grupele Europa League. Mai multe detalii nu dau”.  

Atunci, FRF nu s-a sesizat. La aproape doi ani distanță, federația a reacționat și dă senzația că va investiga cazul, cu 22 de luni de întârziere. Însă răspunsul pe care îl va primi Virgil Pașcu, ofițerul de integritate, poate fi intuit din pozițiile publice avute de Becali în ultimele trei zile.  

EXCLUSIV Misterul antrenorului X. Cine i-a cerut lui Gigi Becali 200.000 de euro ca să piardă intenționat cu FCSB
Fanii au umplut stadionul din Iași la meciul cu FCSB din mai 2018. În paralel, susține Becali, cineva din club încerca să vândă partida. Sursă: GSP

Antrenorul X și mersul la două capete

 În paralel, Gazeta a discutat în aceste zile cu mai mulți oameni de fotbal legați prin contract sau apropiați de cluburile FCSB și Poli Iași. Niciunul nu a dorit să discute oficial despre cei 200.000 de euro, însă trei dintre ei au indicat același nume.  

Persoana care i-ar fi cerut lui Becali respectiva sumă de bani ar fi fost în acel moment angajat al Poli Iași și era unul dintre antrenorii din cadrul clubului. Acest detaliu explică de ce lui Becali i s-a transmis: „Îți dăm meciul!”. 

  • Gazeta a ales să nu publice numele respectivului personaj pe care îl va numi „antrenorul X”;
  • Ziarul dezvăluie, însă, reacțiile din acest caz grav care sugerează o cultură a complicității și a tăcerii în fotbalul românesc.  

„Antrenorul X i-a cerut lui Becali 200.000 de euro. Gigi a povestit asta mai multor oameni, spunând că respectivul este un vagabond”, spune unul dintre oamenii de fotbal contactați. 

Oficial, prin vocile lui Ciprian Paraschiv și Adrian Ambrosie, clubul Poli Iași a negat orice amestec instituțional în cazul celor 200.000 de euro. Dar unul dintre conducătorii clubului a povestit, sub protecția anonimatului, o altă versiune care a circulat în club: „Nu știam că antrenorul X i-a cerut bani lui Becali, dar auzisem că a cerut bani de la CFR, să o încurce pe FCSB. Nu am avut, însă, nicio dovadă”. 

Varianta unei abordări la două capete a fost menționată ulterior, în direct, de Becali.  

Becali, duminică: „Nu fac eu plângeri”

Într-un dialog purtat duminică la Realitatea TV, finanțatorul nu a negat că i s-ar fi cerut banii, dar a susținut, pe un ton ironic, că a uitat detaliile. Și că nu a sesizat autoritățile pentru că “Becali nu face plângere niciodată”. 

EXCLUSIV Misterul antrenorului X. Cine i-a cerut lui Gigi Becali 200.000 de euro ca să piardă intenționat cu FCSB
Albanezul Qaka este eliminat în meciul Poli Iași - FCSB 1-0. La o lună după joc, s-a transferat la FCSB. După alte două luni, revenea la Iași. Sursă: GSP

Jurnalist: Domnule Becali, cum a fost povestea cu cei 200.000 de euro?
Becali: Am uitat. S-a uitat. Eu acum cer iertare de la lume că intru în post, nu îmi aduc aminte de asta. Nu m-a întrebat nimeni atunci despre ce am spus pentru că, dacă mă întreba, era recent. Acum am uitat. A trecut atâta timp.  

De ce v-ați adus aminte tocmai acum? 
Ca să înțelegeți voi că eu, Becali, de când sunt în fotbal nu am acceptat niciodată niciun hoț. Adică, corupție. 

De ce n-ați luat atunci atitudine? 
Însemna să fac o plângere, dar plângere eu nu fac niciodată, nici dacă îmi taie cineva capul. 

Dar nu e în regulă. Se cer bani pentru corupție. Interesul dumneavoastră este ca oamenii ăia să dispară din fotbalul românesc. 
Nu fac eu curățenie.

Dar dacă ei cereau 200.000 de euro de la CFR și primeau banii, ciclul corupției se perpetua. 
Păi mi se pare că așa mi s-a spus. “Dacă nu dai, mergem cu ceilalți, pe partea cealaltă”. Așa îmi aduc aminte.

Becali, luni: “Am glumit”

 Luni, un reporter GSP l-a contactat pe Becali pentru a-l confrunta cu numele celui despre care le spune apropiaților că i-ar fi cerut bani în 2008. Între timp, finanțatorul FCSB și-a schimbat din nou poziția, susținând acum că a glumit. Este, probabil, varianta pe care o va susține pe 11 martie în fața oficialilor FRF.  

EXCLUSIV Misterul antrenorului X. Cine i-a cerut lui Gigi Becali 200.000 de euro ca să piardă intenționat cu FCSB
Tănase încearcă să treacă de jucătorii Iașiului. FCSB a pierdut meciul și, apoi, și titlul de campioană. Sursă: GSP

Reporter: Cel care v-a cerut banii este antrenorul X? 
Becali: Nu mi-a cerut nimeni nimica. A fost o glumă. Dacă tot se vorbea în emisiune de blat, blat, blat, am făcut o glumă și am zis că puteam să fiu campion cu 200.000. De ce am zis? Râdeam de ăsta, de Decebal (n.red. - Decebal Rădulescu)  

Asta cu 200.000 de euro nu a fost o glumă.
A fost o glumă și toate sunt glume. De ce?! Pentru că așa fac eu de acum încolo ca să nu mai știți voi ce și cum. Dacă tot vorbiți tâmpenii, atunci să aveți de unde să vă inspirați. Dacă visați numai blaturi. Blaturi nu se mai fac de șapte ani. 

Steliano Filip a declarat recent că i s-au propus 25.000 de euro să ia un cartonaș galben și dumneavoastră spuneți că nu se mai fac blaturi. Cum e posibil? 
Nu e adevărat. Minte el.

Mai multe surse ne-au relatat că au discutat cu dumneavoastră, iar dumneavoastră le-ați spus: “Antrenorul X mi-a cerut 200.000 de euro și s-a dus și la CFR să le ceară bani”. 
Nu mai țin minte așa ceva. Ce să fac, să dau în primire oamenii?! Eu am glumit. Dacă mă cheamă în judecată eu o să spun că nu e adevărat, nu știu nimic de antrenorul X. Păi, ce, bag omul?! 

Și dacă îl acoperiți sunteți de partea adevărului și a dreptății? 
Nu fac eu dreptatea și adevărul. Sunt oameni în funcții care trebuie să facă asta. Noi, mirenii, dacă descoperim păcatul lui, descoperă și Dumnezeu păcatul nostru. Dacă noi acoperim păcatul lui, acoperă și Dumnezeu păcatul nostru. Eu de ce să-l descopăr? 

Și dacă el continuă să comită păcatul ăsta? 
Poate nu repetă. Poate a încercat și el un păcat odată și nu l-a făcut…Eu nu vorbesc acum despre antrenorul X, vorbesc despre păcatul omului în general.

 În trecut, antrenorul X a mai fost suspectat de jocuri de culise de oficialii altui club la care era angajat. Apropiații săi susțin că are datorii generate din jocuri de noroc.

Gazeta l-a contactat pe antrenorul X. Informat despre apariția numelui său în discuțiile dintre Becali și aproapiații lui, acesta a spus: 

„Terminați cu astea! Sunt bazaconii! Nu are rost. Mie la sută nu e adevărat. Nu vedeți că Becali râde de voi?! Îl știți foarte bine cum e. Eu nu vorbesc cu el la telefon. Luați să vedeți cu cine am făcut puncte în playofful ăla! Am făcut doar patru puncte, trei cu FCSB și unul cu CFR. Nu vedeți că nu se leagă?!”

Match Preview Hermannstadt - FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Bălgrădean, primă de instalare uriașă de la CFR Cluj! Gigi Becali amenință cu Tribunalul: „E caz penal! Nu mai e de legile sportului!”

FCSB răspunde după trădarea lui Cristi Bălgrădean! Florin Niță a refuzat-o pe CFR și e gata să revină: „Joc doar la Steaua!”

Citește și:

În drum spre Germania, echipa GSP a oprit pe la marele Emeric Ienei, care a transmis un mesaj din suflet pentru naționala României: „Speranța este și va fi! Coman e favoritul meu”
Nationala
În drum spre Germania, echipa GSP a oprit pe la marele Emeric Ienei, care a transmis un mesaj din suflet pentru naționala României: „Speranța este și va fi! Coman e favoritul meu”
România - Liechtenstein, ultimul amical al „tricolorilor” înainte de EURO 2024 » Cum arată primul „11” gândit de Edi Iordănescu + Cele mai tari cote
Nationala
România - Liechtenstein, ultimul amical al „tricolorilor” înainte de EURO 2024 » Cum arată primul „11” gândit de Edi Iordănescu + Cele mai tari cote
Apariția lui Gundogan ca primul căpitan dintr-o familie de imigranți RUPE Germania în două » Interviu în Der Spiegel: „Poate arătăm diferit, dar germanii sunt și arabi sau turci sau asiatici”
Euro 2024
Apariția lui Gundogan ca primul căpitan dintr-o familie de imigranți RUPE Germania în două » Interviu în Der Spiegel: „Poate arătăm diferit, dar germanii sunt și arabi sau turci sau asiatici”

Avem lista de rezervă a selecționerului României! Cele 4 nume de back-up pentru Euro 2024 + termenul pentru închiderea listei

Povestea României la primul Euro, din 1984: am lăsat Italia acasă! » Fără niciun stelist, cu cel mai tânăr selecţioner pe bancă şi debutul lui Hagi la un turneu final la doar 19 ani


Comentarii (42)
105662257060988
Eugen Qy  •  05 Martie 2020, 18:28
Postat de Erdely Gabi pe 05 Martie 2020, 09:16

Cu aceasta declaratie stim sigur ca s-a cerut bani 100%! Acum nu stim daca a fost asa sa il infunde de tot pe Becali sau chiar a fost facut de catre antrenor! Fum fara foc nu iese mai ales de la unul care nu stie sa isi tina gura!

Pai ASTA e unul dintre motiuvele pentru care a facut puscarie ! De aia nmici macar nu a fost lasat sa ajunga la dinamo de verii lui ! In puscarie a promis ca la iesire va termina cu "spovedaniile" in presa, dar ce sa-i faci când esti fudul ?Acum ar cam trebui ca DNA sa se autosesizeze si sa deschida anchete in cele 2 cazuri ! REZULTATELE acestora vor fi pe cat de spectaculoase pe atat de neasteptate ! VREM cu totii sa se faca DREPTATE in ambele cazuri , dar si in celelalte similare acestora , iar vinovatii sa fie trimisi ACOLO UNDE AR TREBUI SA FIE TRIMISI !!!

iar_am_primit_cartonas
iar_am_primit_cartonas  •  05 Martie 2020, 18:18
Postat de warlokadi pe 05 Martie 2020, 16:49

ce tare ar fii sa il bage pe jiji mititica! este o vorba gura bate curul

„ce tare ar fii”...să (mai) pui, din când în când, mâna pe o carte de gramatică! Este o vorbă: „Prost să fii, noroc să ai (la BAC) !”

warlokadi
warlokadi  •  05 Martie 2020, 16:49

ce tare ar fii sa il bage pe jiji mititica! este o vorba gura bate curul

Vezi toate comentariile (42)
Comentează