FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - BRUGES 1-1

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA // Învechit și bun » FCSB are o "armată" de tineri, dar el este omul-cheie al echipei! Declarațiile de după meci

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 21:53

Dică a schimbat sistemul în 4-3-3, au plecat Budescu și Alibec. Există și un lucru care nu s-a modificat la FCSB: când se află pe teren, Teixeira rămâne extrem de important. Contra lui Bruges, scor final 1-1, a egalat la începutul reprizei a doua cu un șut din stânga deviat.

Polivalent, decisiv

Nu e vorba numai despre golul cu Bruges, ci de întreg randamentul care-l face cheia de boltă a echipei. Datele din buletin sperie, Filipe are 37 de ani!, însă jocul lui e în continuare consistent și curajos.

Bruges conducea la pauză cu 1-0, dintr-un gol marcat de Denswil cu o lovitură de cap la un corner. Autorul l-a depășit pe Man în duel și a înscris. Dică a operat mai multe schimbări pentru partea secundă, dar, conștient că belgienii păreau foarte puternici, nu l-a scos și pe Teixeira.

L-a mutat din mijlocul terenului pe extrema stângă, într-o poziție din care Filipe a adus egalarea. După 25 de minute din repriza a doua, portughezul a ieșit, i-a cedat locul lui Daniel Benzar. Merita să se odihnească "Moșul", cum îl strigă colegii. 

"Am semnat pe 6 luni, o să vedem mai departe ce se va întâmpla. Îmi doresc să mai joc pentru că încă am plăcere să mai joc. Plăcerea asta mă face să continui. Egalul cu Brugge e un rezultat bun, dar după cum am dominat repriza a doua, cred că trebuia să câștigăm"
Filipe Teixeira 

"Mă bucur pentru Budiescu pentru că a plecat. Nu mă bucur pentru echipă că a plecat el, să nu se înțeleagă greșit. Însă nu cred că pierde foarte mult echipa, pentru că a dispărut un singur titular, au mai venit jucători și probabil vor mai veni"
Filipe Teixeira

I-au irigat pe toți

Amicalul cu Bruges (1-1) s-a disputat în Garderen, o localitate aflată la 16 kilometri de Apeldoorn, unde sunt cazați roș-albaștrii. Terenul, altfel perfect, a fost udat intensiv înainte de meci și în pauză.

Când au pornit din nou aspersoarele după primele 45 de minute, echipele se aflau la marginea terenului și au încasat jeturile de apă. Prețul unui bilet la meci a fost 5 euro. S-au strâns cam 300 de persoane, inclusiv români stabiliți în zonă.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează