FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Conducătorii de la Dinamo s-au gândit la o repatriere care i-ar fi scos din sărite pe fanii „câinilor”! Au bifat deja o retrogradare cu el în teren

Cosmin Matei și cea mai urâtă amintire din anii petrecuți în Ștefan cel Mare, barajul pierdut cu U Cluj (1-1, 0-2). FOTO: Cristi Preda (GSP)
Cosmin Matei și cea mai urâtă amintire din anii petrecuți în Ștefan cel Mare, barajul pierdut cu U Cluj (1-1, 0-2). FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 15:41 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 16:47

Dinamo își alcătuiește lista pentru mercato invernal 2024, iar pe ea a fost, la un moment dat, și mijlocașul central Cosmin Matei, 32 de ani. Roș-albii l-ar fi dorit pentru a ordona jocul echipei, însă decarul continuă la Sepsi

Dinamo se pregătește de mai multă vreme pentru mercato invernal 2024. Conducătorii echipei studiază diverse piste, din țară și din străinătate, ca să întărească echipa înțepenită pe penultimul loc în clasament. Oficialii clubului se gândesc la soluții care să scoată formația din situația deplorabilă în care este de la finele lunii august.

Acuzații de blat după FCSB - Hermannstadt: „După meci am înțeles!”
FCSB - Hermannstadt 3-0
Acuzații de blat după FCSB - Hermannstadt: „După meci am înțeles!”

Cosmin Matei a plecat de la Dinamo după retrogradare, a cucerit 3 trofee cu Sepsi

Reprezentanții dinamoviști s-au gândit, în primul rând, să aducă jucători care să vitalizeze jocul ofensiv al formației. Dinamo are cea mai slabă ofensivă din Liga 1, doar 10 goluri marcate în primele 19 etape. Roș-albii au marcat doar 10 goluri, cu opt mai puține decât a doua cea mai slabă ofensivă din Liga 1, a Botoșaniului, echipa aflată pe ultima poziție a clasamentului!

13etape consecutive fără victorie a adunat Dinamo în Liga 1: 10 eșecuri și 3 remize

5înfrângeri consecutive a strâns „haita” în Liga 1, înaintea confruntării de luni seară, de la Botoșani

De aceea, „câinii” vor să aducă fotbaliști de calitate cu profil ofensiv, pentru ca Dinamo să dea goluri și să încerce să lupte fie și pentru a prinde un loc de baraj. Cel mai apropiat este ocupat acum de UTA, la 13 puncte distanță.

Printre jucătorii pe care bucureștenii i-au luat în calcul pentru mercato de iarnă este unul surpriză! Conform informațiilor GSP, Dinamo a dorit să producă un come-back ce-ar fi fost intens discutat: s-a interesat de posibilitatea revenirii lui Cosmin Matei la Dinamo!

Mijlocașul central de 32 de ani a părăsit echipa din Ștefan cel Mare în vara lui 2022, după ce „câinii” au retrogradat, și a semnat cu Sepsi, alături de care a cucerit trei trofee.

14goluri în 66 de meciuri a reușit Cosmin Matei pentru Sepsi, având și 8 assist-uri

Cosmin Matei este unul dintre oamenii de bază pentru Bernd Storck

Într-o perioadă, septembrie-octombrie 2023, Cosmin nu mai era unul dintre titularii echipei covăsnene. Juca foarte puțin, astfel că Dinamo s-a gândit că ar fi putut profita în mercato de iarnă. Doar că, între timp, Liviu Ciobotariu a fost înlocuit cu germanul Bernd Storck, iar neamțul se bazează pe Matei, așa cum o făcea și Cristiano Bergodi.

„Câinii” voiau să treacă și peste divergențele pe care suporterii echipei le au cu mijlocașul central, fanii apostrofându-l pe Cosmin la fiecare meci după plecarea din Ștefan cel Mare. Considerau că experiența și atitudinea lui Matei pot ajuta la redresarea situației la echipă.

Dar, între timp, s-au blocat căile de acces pentru a discuta despre revenirea decarului lui Sepsi la echipa din Capitală.

Așa cum GSP.ro a informat deunăzi, un alt fotbalist al formației din Sfântu Gheorghe, croatul Adnan Aganovic, 36 de ani, jucător polivalent în zona lateral dreaptă și centrală, este în continuare în atenția "câinilor", iar discuția lămuritoare se va derula până la finele lui 2023.

4goluri și 2 assist-uri a strâns Matei în acest sezon pentru Sepsi în 21 de meciuri în toate competițiile, interne și internaționale

Cosmin Matei, reacție după ce a fost apostrofat de fanii lui Dinamo: „Acest club va rămâne mereu în sufletul meu, am încercat mereu să ajut”

În ciuda injuriilor de care a avut parte, Cosmin Matei nu le poartă ranchiună dinamoviștilor. A spus-o clar într-o intervenție pentru GSP.ro după Sepsi - Dinamo, scor 2-1, unde a fost integralist și printre cei mai buni de pe gazon.

„Le țin pumnii dinamoviștilor, mereu o voi face! Chiar dacă m-au înjurat iar, la meci, nu le pot reproșa nimic, pun suflet pentru echipă (suporterii). Țin pumnii și conducerii să mențină echipă în prima ligă și, de ce nu?, să fie acolo, sus, unde trebuia să fie și unde îi este locul.

Chiar cred că se vor salva de la retrogradare! N-au arătat rău nici cu noi, cu Sepsi. Își vor reveni, cu siguranță își vor reveni. N-au mai găsit pe nimeni din echipa de acum un an și jumătate, probabil, au găsit un țap ispășitor, trebuia să găsească asta.

 Cei de la Steaua, FCSB, nu m-au înjurat, probabil că eram prea copil când am jucat acolo.

Dinamo va rămâne mereu în sufletul meu, chiar dacă face parte din trecut. Am fost afectat atunci (la retrogradare), am încercat mereu să ajut, nu mi-am văzut niciodată interesul personal”, a reacționat mijlocașul de 32 de ani.

146de meciuri a jucat Matei la Dinamo, având 24 de goluri și 21 de assist-uri

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Croatul care joacă în România mizează pe Zeljko Kopic că va salva „haita”: „Are valoare mare, a învins pe West Ham în Anglia!”

EXCLUSIV Cristi Borcea, nostalgic după ce-a văzut imagini de colecție cu Dinamo: „Uite așa-i plimbam, costa cam o sută de mii de euro!” + Pronostic surprinzător privind salvarea

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (12)
Mr.President
Mr.President  •  18 Decembrie 2023, 12:31
Postat de 88gore88 pe 17 Decembrie 2023, 22:21

Daca s-au gandit si la Aganovic (36 ani),ar trebui sa mai astepte un pic,vreo 2-3 ani...

Poate iau și din generația de aur...

grassu_46
grassu_46  •  18 Decembrie 2023, 08:16

MATEI merita sa revina daca doreste a pus suflet la echipa,in privinta lui Aganovic sunt sceptic ca ne poate ajuta eventual la echipa de oldboys, vom aduce iar numai ciurucuri cu salari mari din Croatia care nu au contracte pe la alte echipe,oricum evitarea retrogradari e misiune imposibila. Am vazut ce multi sunt DINAMOVISTI cand trebuie sa ajute CIUBOTARU,NICULESCU.LUCESCU,ANDONE

creeperno534
creeperno534  •  17 Decembrie 2023, 22:43

Cine nu are batrani sa-si cumpere

Vezi toate comentariile (12)
Comentează