FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO//EXCLUSIV Costel Orac se teme că Dinamo nu a depășit riscul falimentului: „Lucrurile pot scăpa de sub control în orice moment”

Dinamo e încă înglodată în datorii FOTO: Cristi Preda
Dinamo e încă înglodată în datorii FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 25 august 2023 12:30 / Actualizat vineri, 25 august 2023 13:23

Costel Orac, fostul mare jucător al "câinilor" ajuns la 64 de ani, aflat acum în staff-ul Concordiei Chiajna, analizează ultimele schimbări de la clubul din Ștefan cel Mare și îndeamnă la unitate între taberele din „Ștefan cel Mare”.

Departe de lumina reflectoarelor, fostul atacant al celor de la Dinamo, care a evoluat în dubla semifinalelor Cupei Campionilor cu Liverpool din 1984, se ocupă acum de centrul de copii și juniori al celor de la Concordia Chiajna. 

Spune că se simte în formă, în ciuda infarctului suferit în 2021. Urmărește fiecare meci al dinamoviștilor și spune că echipa se află pe drumul cel bun după ultimele rezultate, însă, ca orice alt dinamovist, speră ca echipa să evite falimentul.

Dat pe spate după ce a văzut meciurile europene ale echipelor românești: „Cel mai bun transfer care s-a făcut la noi vara asta”
CONCLUZIE
Dat pe spate după ce a văzut meciurile europene ale echipelor românești: „Cel mai bun transfer care s-a făcut la noi vara asta”

Ce crede Costel Orac despre Dinamo Socios și situația de la Dinamo

„Pentru ceea ce a însemnat însă Dinamo în istorie, nu este normal ceea ce se petrece acum. Chiar îi cunosc bine pe cei de la Dinamo Socios, ne-au invitat pe mine, Dragnea, Movilă, Sandu Nicolae și Nemțeanu la mai multe acțiuni. Sunt dinamoviști adevărați! 

Urmăresc cu interes ceea ce se întâmplă la club cu planul de reorganizare și situația financiară fiindcă există riscul de a intra în faliment, iar atunci s-a terminat cu totul. Am vorbit și cu Ionel Augustin, care mi-a spus că lucrurile au intrat pe un făgaș normal, dar până nu se achită datoriile, lucrurile pot scăpa de sub control în orice moment.

Costel Orac: „Andrei Cionca și Sorin Preda sunt potenți financiar”

„Nu prea mă pricep la chestia cu administrația. Dar din ce am citit prin presă, amândoi sunt potenți financiar și cel mai important este că amândoi sunt dinamoviști. Sigur că ambii vor dori să facă în așa fel încât să scoată Dinamo din situația grea. Atunci șansele de salvare cresc sau, cel puțin, așa sper”, a declarat Orac pentru GSP.ro.

Ce crede Orac despre Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și Red&White: „Acum vom vedea dacă vor putea să ducă totul”

„Nu-i cunosc personal pe niciunul dintre ei. Doar la un meci de pe Arcul de Triumf m-am întâlnit cu Andrei Nicolescu, ne-am salutat și nimic mai mult. Cert este că în momentul în care i-am văzut la Dinamo am zis că o să crească șansele ca totul să revină la normal. 

E bine că au reușit să regleze lucrurile și au ajutat echipa să promoveze. Strict sportiv, ceea ce au făcut până acum, au făcut bine pentru echipă. Acum vom vedea dacă vor mai putea să ducă totul. Probabil de asta s-au și făcut toate acele adunări, pentru a nu cădea echipa într-o criză”, a precizat Orac.

Ovidiu Burcă l-a impresionat

„E clar că ceea ce a făcut până acum la Dinamo a făcut bine, ținând cont de marfa avută la dispoziție. Dacă n-ai marfă, poți să fii cel mai bun antrenor din lume, că nu reușești. Cu ce jucători a avut la îndemână a reușit să scoată maximum”, a spus Orac.

Meciul cu Petrolul Ploiești

„Petrolul este o echipă bună. Are avantajul de a avea omogenitate și jucători care sunt de mai mult timp împreună. A arătat un joc bun, dovadă și rezultatele pe care le-a avut. Pentru Dinamo va fi un nou test dificil, mai ales că lumea își pune speranțele în ei. Sunt așteptări mai mari. 

Și la meciul cu Voluntari au avut elanul care trebuie, n-au fost o echipă care să se bage cu fundul în poartă și să scoată un egal. Au făcut presing și au controlat partida. Mi-aș dori să nu pierdem. Nu va fi ușor, pentru că Dinamo nu este obișnuită să se apere, iese mult la joc și atunci te expui”, a explicat Orac.

Costel Orac a analizat fiecare jucător important de la Dinamo

Lamine Ghezzali - Sper să intre și el cât mai repede, pentru că sezonul trecut a avut niște evoluții foarte bune și acum i-ar putea fi de mare folos lui Dinamo.

Josue Homawoo - E un stângaci cu o tehnică foarte bună

Quentin Bena - Un jucător puternic, care are o tehnică bună pentru înălțimea și fizicul lui. La noi nu contează atât de mult, dar în afară fizicul înseamnă enorm

Costin Amzăr - Am o impresie foarte bună legată de Amzăr. Deși anul trecut, când mi-a spus "Oneață" (n.r. - Ionel Augustin) de el, am zis că n-o să facă față. Totuși, uite că a avut dreptate Augustin! Chiar dacă e mic, e foarte inimos și curajos. Are tehnică bună și, până acum, mi-a plăcut mult ce-am văzut.

Ahmed Bani - E un jucător de calitate, păcat că e inconstant și destul de precipitat. Dar dacă evoluează etapă de etapă poate apărea și constanța în evoluțiile sale.

Dennis Politic - Chiar e un jucător bun! Nu-l cunoșteam. S-a integrat bine și văd că are personalitate și execuții, ceea ce contează mult. Și, ce le lipsește foarte mult jucătorilor noștri, dar el are, este forța de pătrundere

Cristian Costin - Și el e o surpriză foarte plăcută, deși a stat pe la Voluntari, unde nu prea a jucat. De când a venit la Dinamo ajută bine echipa.

VIDEO. 4 Povești ale lui Costel Orac din perioada de fotbalist

1. Cum a ajuns la Dinamo

„În vara anului în care m-am transferat la Dinamo (n.r. - 1981) a fost o Balcaniadă de tineret în Grecia. În momentul în care am ajuns la lotul de tineret, m-a luat Bumbescu de-o parte și mi-a zis: «Mi-a spus colonelul Anghel să te iau să stai în cameră cu mine că ar vrea să vorbească cu tine ca să vii la Dinamo». I-am spus că o să vedem. 

Am plecat la acel turneu și la întoarcere, pe aeroport, am fost întâmpinat de colonelul Anghel. Chiar dacă aveam o ofertă mai avantajoasă de la Petroșani, pentru că-mi ofereau și facultate, mie și soției, plus o primă la semnătură, am zis că merg la Dinamo. Nu regret nicio secundă pasul făcut!", și-a amintit fostul atacant.

2. Regretul semifinalei cu Liverpool

„Cred că ceea ce au regretat toți jucătorii a fost faptul că n-am reușit să scoatem un rezultat mai bun în Anglia, mai ales că am avut posibilitate. Am pierdut, 0-1, dar au avut ocazii bune și Augustin, și Țălnar. 

Am avut ocazii mari, iar Liverpool, la singura șansă, a marcat prin Sammy Lee. Un jucător mai mic și ca mine de înălțime a dat gol cu capul după o lovitură liberă!", a continuat Orac.

3. Glume cu Valentin Stănescu

„La Săftica, în clădirea veche, unde era după revoluție sala de forță, era o cameră cu 5 paturi, iar antrenori erau Valentin Stănescu și Dumitru Nicolae. În acea cameră stăteam eu, Stredie, Nicușor Vlad, Dorel Zamfir și Bumbescu. 

Undeva lângă noi, mai era o cameră, unde stătea nea Tinel Stănescu, care dormea singur. Lângă noi era o baie, iar nea Tinel ne-a zis: «Asta-i baia mea! Voi o să folosiți baia comună». Când era cantonament sau câte două antrenamente într-o zi, luam masa și ne odihneam acolo. 

La un moment dat, i-am pus o funie la toaletă și când se mai ducea la baie îi mai trăgeam apa. S-a supărat și ne-a zis: «Băi, nu v-am spus că e baia mea?!». De unde, noi nu ne duceam la baie, ci doar trăgeam sfoara din cameră. Baia avea două ieșiri, una spre cameră și una spre un living. La un moment dat s-a prins și i-a luat la ceartă pe Bumbescu și pe Dorel Zamfir", a istorisit râzând Orac.

4.Costel Orac: „Noi sunam la ușă, Bumbi credea că sună telefonul"

„La Milano, cu Inter, în ’81, stăteam la un hotel de 5 stele pe nume Da Vinci. Am venit în cameră să-mi fac duș după drumul cu avionul. N-am văzut robinet sau buton și mi-am dat seama că e cu senzori. 

Eram ferm convins că Bumbescu n-o să-și dea seama. M-am dus la el în cameră cu ideea de a face mișto de el, să văd dacă a reușit să facă duș. Să glumesc cu el și să văd ce zice. Dar până să apuc să vorbesc cu el, s-a întâmplat alta și mai și. Camera era cu cartelă încă de pe vremea aia, așa că am sunat la ușă. 

Îl aud pe «Bumbi» cum smulge telefonul din cameră și strigă: «Alo! Alo!». M-a pufnit râsul! Am mai chemat câțiva colegi și l-am așteptat să pună telefonul jos. Am mai repetat figura de vreo câteva ori, ne cocoșam de râs. Până la urmă am bătut la ușă și i-am explicat lui «Bumbi» ce s-a întâmplat"

Citește și alte știri:

Dinamo, atacată de Petrolul cu vechi cunoștințe! » Principalele pericole pentru „haita” lui Ovidiu Burcă

Scouting la Dinamo pe bază de voluntariat: „Împărțim cu ei tot ceea ce am învățat” + Câți oameni vor să strângă în acest departament

Citește și:

Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
Liga Campionilor
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (2)
boierasul
boierasul  •  25 August 2023, 15:46

Sincer consider că este "blasfemie"să afirmi că Socios Badea sunt dinamoviști))

arnautull
arnautull  •  25 August 2023, 14:50

E clar, stie Orac cum e cu fondurile de investitii, cu insolvente.....cu antrenoratul sta mai nasol, nu de alta, dar vad ca zice ca i-a invitat dinamovistii adevarati de la socios, adica Badea, aia care au invitat si echipa cu doua zile inainte de baraj si rezultatul s-a vazut....... cat de foame va e nene sa atarnati la mila lui Badea cu cap de afis Cornel Dinu, care o viata a stat la mila computerland, se dau dinamovisti, dar au pus si ei vartos umarul la ce ste azi la Dinamo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează