FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

GALERIE FOTO „Paszkany nu m-a mai vrut din cauză că aș fi umblat cu amanta lui” » Ce face acum cel mai scump jucător din istoria lui CFR

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 13:24 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 18:21

La 13 ani de ani de la plecarea de la CFR Cluj, Cristian Fabbiani se ține departe de fotbalul românesc. E în Argentina, unde a avut două aventuri ca antrenor.

Fabbiani a ajuns la CFR Cluj în 2007. Clujenii dădeau 3,2 milioane de euro pentru a-l aduce de la Lanus. 

A contribuit la primul titlu din istoria clubului, în sezonul 2007-2008, dar au urmat împrumuturi la Newell's și River Plate, plecând definitiv în 2010. A mai jucat în Argentina, Bolivia, Columbia și Panama. S-a retras în octombrie 2020, de la Deportivo Merlo (Argentina).

+35 FOTO

Fabbiani e antrenor în Argentina

Cunoscut pentru fizicul său impresionant, Fabbiani, acum la 40 de ani, e neschimbat. Și s-a apucat de antrenorat. După o experiență la Deportivo Riestra, el a lucrat la Club Social y Deportivo Merlo, din liga a 3-a din Argentina. Și de care s-a despărțit pe 3 octombrie.

Cristian Fabbiani: „Agentul meu mi-a spus că Paszkany nu mă mai vrea din cauză că aș fi umblat cu iubita lui”

În 2022, Gazeta Sporturilor stătea de vorbă Cristian Fabbiani, care și-a amintit de perioada petrecută la CFR Cluj.

12 goluriare Fabbiani la CFR Cluj, în 33 de meciuri

„Faptul că am stat doar un sezon a fost din cauza managementului prost al lui Paszkany și Andone. Mi-am dat viața în fiecare meci. Nici în ziua de azi nu înțeleg de ce a trebuit să plec. 

Agentul meu mi-a spus că Paszkany nu mă mai vrea din cauză că aș fi umblat cu iubita lui. Total neadevărat, povestea asta m-a durut foarte mult! Nu am vrut să plec, era visul meu să pot juca în Champions League. Fiecare fotbalist visează la asta de când se apucă de jucat.

N-a fost decizia lui Andone să nu fiu în teren în cel mai important meci din istoria CFR-ului. Uite, Iuliu Mureșan e o altă persoană care m-a dezamăgit mult. Înaintea acelei partide se scria că Gigi Becali e interesat să mă transfere la Steaua. Pentru conducerea clubului meu, CFR Cluj, asta însemna că sunt suspiciuni că eu aș putea vinde meciul. Cum să faci asta când cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla ca fotbalist e să câștigi titlul cu echipa ta? 

Cum își poate imagina cineva că stai departe de familie un an, muncești în fiecare zi, ca apoi să te vinzi pentru bani?! M-a durut mult că Mureșan n-a avut încredere în mine”, spunea Fabbiani.

+35 FOTO

Cred că dacă CFR a ieșit campioană a fost pentru că a avut un vestiar excelent, ca o familie. Și, de asemenea, cei mai buni jucători din campionat. Îmi amintesc de Gigi Becali, era un nebun simpatic care alimenta tot felul de discuții. A vrut să mă ducă la Steaua, dar am refuzat. Astfel de oameni sunt necesari în fotbal, pentru a anima spiritele, pentru a crea polemici.

 – Cristian Fabbiani

Citește și: 

„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară
INEDIT
„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (26)
Mache_mana_iute
Mache_mana_iute  •  24 Noiembrie 2023, 21:58
Postat de Budrix69 pe 24 Noiembrie 2023, 08:10

ce facea prin club cu cei de la CFR ??? asa coincidenta....chiar el....

Și CFR avea sud-americani în lot. Fiind în același oraș, se întâlneau și ei, se distrau, glumeau, erau prieteni, ... pentru ei nu însemna mare lucru rivalitatea asta. Nu putem intra la bănuieli bazându-ne pe așa ceva. Poate greșesc eu, însă mai degrabă înclin să cred că 's-a umblat' la Hațegan decât la Bilica. Când vrei să faci penalty... te duci la sigur. El a jucat mingea , apoi a căzut peste adversarul care l-a incomodat în săritură. Cu VAR probabil s-ar fi dat fault în atac. Era riscant să se aranjeze ceva cu unu' care putea oricând să ciripească, neavând nimic de pierdut după ce-și termina contractul și pleca din țară.

Budrix69
Budrix69  •  24 Noiembrie 2023, 08:10
Postat de Mache_mana_iute pe 13 Noiembrie 2023, 11:08

Poate Hațegan. :-))) Acolo - la faza care a decis acel titlu - a fost cel mult o juma' de penalty. Bilica a sărit atunci la cap și a jucat mingea, iar Ruiz s-a lăsat jos în fața lui forțând contactul. Frânarul n-a avut niciun moment intenția să sară la cap... iar brazilianul nu s-a sprijinit pe adversar în săritură, dar a căzut peste el fiindcă Ruiz l-a împiedicat să efectueze corect respectiva săritură. Argentinianul a obținut acel penalty printr-un procedeu șmecheresc, ceva în stilul lui Compagno... care mereu se bagă în adversari și le taie calea fără a-și propune să ajungă primul la minge... ci urmărind doar contactul cu aceștia în suprafața de pedeapsă. Sigur... ulterior și Bilica a declarat că s-a întâlnit în săptămâna meciului cu câțiva jucători de la Cfr, care i-ar fi propus, mai în glumă- mai în serios, s-o lase mai moale. :-((( Nu zic că n-au fost jocuri de culise, sau că bashtanii din politică nu aveau interese, dar judecând după lejeritatea cu care Bilica a povestit cele întâmplate atunci... tind să cred că brazilianul e 'curat'.

ce facea prin club cu cei de la CFR ??? asa coincidenta....chiar el....

Delia29
Delia29  •  15 Noiembrie 2023, 12:58
Postat de Mache_mana_iute pe 12 Noiembrie 2023, 00:18

:-))) "voi ati fost prinsi cu musca pe caciula"??? Cum e aia? N-ai cum să fii prins cu musca pe căciulă. Poate doar cu mâța-n sac sau cu rața-n gură. Când ai un sentiment de vinovăție, se spune într-adevăr că "te simți cu musca pe căciulă". Dar nu că ești prins. Iar aici nu e cazul. Ce muscă? Nea Gigi a mai alergat cu valize și după autocarul celor de la Gloria Bistrița... prin 2006... când Ioan Horoba fugea de el ca dracul de tămâie înaintea unui meci cu Rapid. Le promitea 5 mii de coco de căciulă la egal, 10 mii la victorie. Dă un search pe Youtube cu Gigi Valiza - cum alerga după jucătorii Gloriei. Vezi cum îi hărțuia și pe ăia. Repet: musca aia n-are ce căuta în ecuație. Probabil l-ați citit prea mult pe nea Ovi, care interpretează și reformulează proverbe și zicători după cum are chef. Ultima oară... într-un editorial despre Talpan... zicea că "lauda de sine miroase urât". Adică dacă nu miroase a bine e musai să pută? La fel și aici: cei de la U Cluj nici n-au mirosit banii lui Gigi Valiză în 2008. În afara procurorilor DNA... nu l-a băgat nimeni în seamă pe ciobanul fariseu.

Chestiunea e ca au jucat la rupere acel ultim meci cu CFR Cluj. Probabil vedeau in fața doar verzisorii lui Gigi...țeapă că la cateva ore dupa meci a intrat DNA-ul pe fir. Treaba cu corupția e nu doar daca ai primit, ci si daca ai acceptat promisiunea primirii banilor ca sa faci ceva ce trebuia sa faci sau sa nu faci ceva din ceea ce era interzis sa faci.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează