FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CSA STEAUA ARE PALMARESUL // 6 explicații ale celui mai mare scandal din fotbalul românesc: cum a crezut Gigi Becali că e patronul Stelei

Gigi Becali, la începuturile aventurii ca patron al unei echipe de fotbal
Gigi Becali, la începuturile aventurii ca patron al unei echipe de fotbal

Articol de , - Publicat sambata, 06 iulie 2019 16:29

Gigi Becali, 61 de ani, patronul FCSB, a suferit vineri o înfrângere dură: Instanța a decis că CSA Steaua deține palmaresul echipei de fotbal de la înființare, în 1947, până în 2003.

De la preluarea clubului, în 2003, Gigi Becali a susținut că este patronul Stelei, dar Instanța a decis că el se poate lăuda doar cu performanțele reușite începând cu 2004.

Cum a crezut Becali că era patronul Stelei fără să fi fost de fapt:

1. În 2003 a fost creată o nouă societate care a preluat locul din prima ligă al roș-albaștrilor și lotul de jucători. Becali a devenit patronul acestui club, care a continuat să participe în competiții sub numele Steaua București. Echipa lui Gigi juca în Ghencea și achita chirie către CSA pentru utilizarea stadionului și a celorlalte facilități de pregătire. 

2. Jucătorii și suporterii au crezut în acel moment și în anii care au urmat că o reprezentau pe Steaua tradițională, fondată de regimul comunist în 1947 și susținută de familia Ceaușescu până la Revoluția din 1989. 

3. CSA a susținut în 2011 că formația lui Becali nu avea dreptul de folosire a numelui Steaua. În decembrie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că echipa din Liga 1 nu mai avea voie să poarte denumirea Steaua. Obligat să respecte decizia, Gigi și-a botezat clubul FC FCSB și a continuat să evolueze în prima ligă. 

4. CSA a reînființat o secție de fotbal în 2017 și s-a înscris în Liga a 4-a, unde a rămas blocată până azi, pentru că a ratat promovarea doi ani la rând. 

5. Talpan a cerut în 2018 să fie recunoscut dreptul CSA Steaua asupra palmaresului pe care l-a înregistrat clubul roș-albastru între 1947 și 2003, până la transferul către societatea lui Becali. 

6. Tribunalul București a stabilit ieri că Armata e, într-adevăr, moștenitoarea vechii echipe a lui Hagi și a lui Lăcătuș și deținătoarea CCE 1986. Becali are dreptul să conteste decizia la Curtea de Apel.

Citește și:

Gigi Becali a închis deja robinetul » Cel mai sărac FCSB din ultimii 14 ani!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (122)
5_iulie_2019
5_iulie_2019  •  06 Iulie 2019, 18:05

Și chestia asta cu FCSB e tot o șmecherie tipică pt un infractor ca Jiji. El pierduse numele STEAUA și cauta să îi păcălească pe proști în continuare. Vai doamne, ne spunem prescurtat, FCSB. In acte însă e Fotbal Club FCSB, deci FCSB nu însemna Fotbal Club Steaua Bucuresti, așa cum credeau (și încă mai cred) mulți săraci cu duhul care bântuie pe aici sau prin peluza PRA. Nici în ceasul al 12-lea Gigi nu s-a schimbat. A încercat în continuare să impostureze, să-și păcălească mult prea modestii suporteri, să fure cât se poate, să beneficieze financiar de pe urma numelui STEAUA, s-a folosit în continuare, fără drept de numele STEAUA etc. Un escroc dovedit și o echipă a proștilor. Asta a însemnat FC FCSB 2003 pt fotbalul românesc.

5_iulie_2019
5_iulie_2019  •  06 Iulie 2019, 17:48
Postat de theman30 pe 06 Iulie 2019, 17:37

CSA ii da ceva lui gg(jucatorii) accepta cu buna stiinta asta...si dupa ceva ani cand gg nu mai plateste PAC vine procesul e ca si cum ai adaposti la tn acasa un hot stiind ce e..si dupa cativa ani il reclami la politie ca e hot

Gata mă leșinatule, nu-l mai compatimi pe infractorul recidivist Jiji. Gata! Incercarea lui smechereasca de a prelua un bun national și de a-l folosi exclusiv pt interesele sale financiare s-a terminat (Gigi voia bani, nu performanța sportivă). FC FCSB a rămas după chipul și asemănarea recidivistului: fără nume, fără brand, fără palmares, fără stadion, cu jucatori sub mediocrii și cu un antrenor de paie. FC FCSB e cel mai penibil club din istoria Ligii 1! Iar voi, gigistii FîCîSîBî-iști, sunteți cei mai proști oameni din România.

gicab
gicab  •  06 Iulie 2019, 21:33

Respect Talpan

Vezi toate comentariile (122)
Comentează