FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Ședința care a schimbat totul! » Momentul de la care a plecat seria de 7 victorii consecutive a Craiovei

Scoși din zona de confort, juveții au reacționat pozitiv
Foto: facebook /universitateacraiova
Scoși din zona de confort, juveții au reacționat pozitiv Foto: facebook /universitateacraiova

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2022 09:33 / Actualizat luni, 14 martie 2022 09:48

Într-o întâlnire desfășurată în decembrie, când echipa mergea rău, finanțatorul Mihai Rotaru, altădată un apropiat al jucătorilor, le-a pus acestora în vedere că nu mai înlocuiește antrenorul: „L-am tot schimbat și rezultatele sunt aceleași. De azi, plecați voi!”. Urmarea: 7 victorii la rând în 2022.

Schimbarea la față a Universității Craiova, 7 victorii la rând în 2022, cea mai bună serie din cariera lui Laurențiu Reghecampf în Liga 1, își are originile în criza din decembrie trecut. Atunci când, ajuns la 7 meciuri fără succes, 4 remize și 3 eșecuri, tot antrenorul oltenilor își depășea recordul negativ înregistrat la începuturile sale în meserie, pe banca Gloriei Bistrița: 6 meciuri fără victorie (2 remize, 4 eșecuri), ce i-au adus demiterea pe 23 octombrie 2010.

„Reghe are mână liberă”

Gazeta a aflat că, la un moment dat, foarte supărat, finanțatorul Mihai Rotaru i-a băgat în ședință pe jucători. Iar mesajul său pentru ei ar fi fost unul foarte dur: „Am schimbat mulți antrenori, dar degeaba. Rezultatele sunt aceleași. De astăzi, nu mai pleacă antrenorul, plecați voi! Reghe are mână liberă până la sfârșitul sezonului”. 

Tot atunci, potrivit unor surse GSP.RO, Rotaru i-a anunțat că „nu vom face transferuri în această iarnă” și că va aduce la echipă „un om cu mână forte”. Vorbea despre Marian Copilu, omul care câștigase patru titluri cu CFR Cluj, pe care l-a și instalat în funcția de manager general în luna ianuarie. 

Imediat ce a descins în Bănie, Copilu și-a mutat biroul chiar în cantonamentul de la Lunca Jiului, e zi de zi împreună cu jucătorii și, din informațiile Gazetei, planifică stagiunea viitoare.

S-au înmulțit amenzile

Însuși Rotaru, într-o vreme un apropiat al jucătorilor, a luat distanță față de echipă. A trecut tot mai rar pe la baza de pregătire, iar când s-a întâmplat, n-a mai rămas să ia masa „cu băieții”, ca altădată. Mai mult, le-a tăiat și din facilități, reducând drastic deplasările cu avionul. Iar amenzile s-au înmulțit. Reghecampf, cum a și dezvăluit, de altfel, a scos prompt „nuielușa”, pe care, după Bălașa și Mateiu, a simțit-o pe pielea lui și „veteranul” Dan Nistor. 

Iar vineri seară, la 3-0 cu FC Argeș, în deschiderea play-off-ului, n-a ezitat să-l sancționeze pe Ștefan Baiaram, după un "galben" încasat de tânărul atacant la final, urmarea unui fault dur și inutil, la mijlocul terenului. O decizie confirmată inclusiv de patron, într-o intervenție la Pro X: „A luat amendă direct de la mine, pentru că amenzile date de mine sunt mult mai mari. A luat o amendă mare, mare. Nu se poate așa ceva, acela a fost un gest care nu face cinste unui fotbalist"”

7victorii consecutive în sezonul regulat a mai reușit Universitatea în debutul ediției 2020/2021, cu Cristiano Bergodi pe bancă. Tot cu el antrenor, juveții bifaseră o serie de 6 succese în play-off-ul stagiunii 2019/2020

Indiscutabil se vede mâna lui Reghe. Craiova crește de la meci la meci. Reghe avea nevoie de timp, acum are 7 victorii consecutive. Au fost voci că nu mai e bun, că are probleme. Chiar dacă are probleme, nu le duce în vestiar, îl cunosc
-Mihai Stoica, manager general FCSB

Pentru a avea șanse să te bați la titlu ai nevoie de un lot foarte bine structurat. În momentul de față, îi avem pe Crețu, care joacă foarte bine, pe Nistor, care intră foarte bine, la fel Bic, Roguljici sau Baiaram. Își revine și Elvir Koljici. Va fi greu pentru mine să iau decizii în anumite momente, dar mai bine să am această problemă, decât să nu am ce alege
-Laurențiu Reghecampf

VIDEO Laurențiu Reghecampf: „Devenim o echipă greu de bătut”

Citește alte știri din Liga 1:

Notele GSP după derby-ul bucureștean din play-out » Dinamo are 4 „corigenți”!
RAPID - DINAMO 3-1
Notele GSP după derby-ul bucureștean din play-out » Dinamo are 4 „corigenți”!
Marius Șumudică nu s-a abținut » Declarația care l-a făcut să izbucnească în râs după victoria lui Rapid cu Dinamo
RAPID - DINAMO 3-1
Marius Șumudică nu s-a abținut » Declarația care l-a făcut să izbucnească în râs după victoria lui Rapid cu Dinamo

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (26)
fanu
fanu  •  15 Martie 2022, 13:40

Poate ar trebui sa laudam atitudinea lui Rotaru si talentul lui Reghekampf abia dupa play-off si meciurile din cupa,vreo 5 victorii consecutive am avut si in tur si nu ne-au dus cine stie unde. Vreun tur-doua preliminar trecute in Conference League macar si da, putem spune ca suntem pe un trend ascendent. Pana una alta putem spune doar ca nu ne-am prabusit mai jos decat eram, de exemplu, anul trecut la inceputul play-off-ului.

craiovamaxima
craiovamaxima  •  15 Martie 2022, 09:20

Pai atitudinea asta trebuia sa o aiba patronul dintotdeauna, nu?

dansy
dansy  •  14 Martie 2022, 14:59
Postat de kuba pe 14 Martie 2022, 14:13

***

Colecționar de margarete!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează