FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO Dan Petrescu explică de ce s-a întors acum la CFR Cluj: „Dacă nu acceptam, venea alt antrenor" » Critică transferurile: „S-au făcut greșeli”

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 15:23 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 17:27

Dan Petrescu a susținut azi o conferință de presă înainte de meciul cu Rapid (5 mai, ora 21:30) și a vorbit despre motivele pentru care a acceptat să vină de acum la CFR Cluj.

Antrenorul a acceptat să o preia pe CFR Cluj când mai sunt trei meciuri rămase din play-off, deși inițial bătuse palma cu Nelu Varga pentru a începe munca de la 1 iunie. A explicat de ce la prima conferință de presă după întoarcere.

Superliga pe minus: găuri financiare pentru aproape toate cluburile! Doar 5 echipe au avut profit în 2023
FINANCIAR
Superliga pe minus: găuri financiare pentru aproape toate cluburile! Doar 5 echipe au avut profit în 2023

VIDEO. Dan Petrescu: „Dacă nu acceptam, trebuia să vină alt antrenor"

„De ce m-am întors? Sunt mai multe motive. La început, în Coreea eram fericit. Dar când nu mai erau rezultate, am spus că trebuie o schimbare pentru echipă. Am avut o experiență unică în Coreea, fiindcă organizare, respect și disciplină ca acolo mai rar am văzut.

Când am devenit liber, primul telefon a venit din partea patronului de la CFR. I-am zis că accept fără nicio problemă, dar am nevoie de o pauză. Nici nu cunosc prea bine campionatul, nici nu știu prea multe despre ce s-a întâmplat la CFR Cluj. Voiam o pauză mai lungă.

Inițial contractul era semnat de la 1 iunie, urma să iau echipa de la zero. Dar am mai primit un alt telefon, pentru că la CFR Cluj nu mai era antrenor cu licență Pro. A expirat mandatul lui Dican și CFR avea nevoie de licență. Dacă nu veneam eu, trebuia să vină un alt antrenor pentru o lună. Și cred că era ciudat. Mi-am dat seama că nu ar fi bine. Și dacă m-a și rugat patronul, nu puteam refuza.

Sunt ca acasă aici, știu totul. Mai puțin pe unii jucători pe care nu i-am prea urmărit. Nu a fost făcut lotul de mine, dar am găsit calitate, jucători buni și serioși. CFR e acum într-o poziție bună și depinde doar de ea.

Dacă avem rezultate bune, echipa va fi în cupele europene. Ăsta e obiectivul. Trebuie să mi-l asum. E clar că dacă iese bine nu sunt meritele mele, ci ale celor care au fost pe aici. Au făcut o treabă excelentă. Dar a trebuit să vin pentru că CFR Cluj avea nevoie de antrenor. Munca nu începe din sezonul viitor, ci de acum. Aveam nevoie de o pauză, dar nu puteam să refuz”, a spus Dan Petrescu.

Până acum, nu m-am implicat. Am vorbit cu Ovidiu Hoban și i-am zis să facă ce-i spune instinctul. Că el știe echipa. Mă cunoaște așa bine încât a pregătit cam ce făceam eu la antrenamente. Dican și Hoban vor decide ei dacă rămân în staff. Aștept răspunsul lor, clar. Dacă vor, vor fi 100% din sezonul viitor.

– Dan Petrescu

Sunt șocat că Rapid nu a câștigat de 7 meciuri. Chiar nu înțelegem ce s-a întâmplat acolo. Sunt sigur că va veni foarte motivată la meciul cu noi. E un meci foarte greu. E presiune mare pe noi, iar Rapid nu are presiune și va da totul.

– Dan Petrescu

Vor veni jucători care termină contracte sau pe sume mici. Jucători pe care-i cunosc și despre care știu că vor face treabă. Nu avem buget de milioane pentru transferuri. Trebuie să cheltuim banii corect, nu să aruncăm aiurea pe jucători care nu mai pot. S-au făcut greșeli aici, știți ce jucători s-au adus. Dar nu eram eu când s-au adus acești jucători. Am greșit și eu, dar nu am adus jucători care aveau nu știu câți ani. Am vorbit cu jucători care mi-au zis că nu îi mai interesează banii, ci vor un trofeu.

– Dan Petrescu

Citește și:

Adrian Porumboiu îi dă dreptate lui Mircea Lucescu: „Oțelul a luat campionatul fiindcă arbitrii aveau temă de la FRF” + Ce acuze îi aduce lui Istvan Kovacs
REACȚIE
Adrian Porumboiu îi dă dreptate lui Mircea Lucescu: „Oțelul a luat campionatul fiindcă arbitrii aveau temă de la FRF” + Ce acuze îi aduce lui Istvan Kovacs
Acuze înainte de un meci capital pentru supraviețuire: „Nu suntem respectați!”
ACUZE
Acuze înainte de un meci capital pentru supraviețuire: „Nu suntem respectați!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (8)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  03 Mai 2024, 19:52

A venit plangacila sa vedeti de acum drame la conferinte de presa ça a avut nu-si caté 11m si arbitrii nu au dat samd stati sa vedeti cinema

alupigus12
alupigus12  •  03 Mai 2024, 18:40

La a câta revenire o fi și asta ? Ce bucurie a fost când a plecat ! A fost dat afara, nu a plecat el la mai bine. Cred că acum a venit să se răzbune pe Neluțu, după 6 etape va fi din nou demis.

popescu.dzn
popescu.dzn  •  03 Mai 2024, 18:26

Acesta este antrenorul dat afara din Coreea pentru ca era pe ultimul loc și retrogada echipa?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează