FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 1-1

Denis și Goliat » Prăpastie IMENSĂ între Florinel Coman și Denis Ciobotariu, cei doi marcatori din Derby: diferențe majore la salarii și cote

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2019 13:29

FCSB - DINAMO 1-1 // Cei doi marcatori din Derby-ul de sâmbătă sunt diametral opuși. Dinamovistul este plătit cu doar 2.500 € pe lună, pe când Florinel Coman încasează de șase ori mai mult. Diferența este chiar mai mare atunci când vina vorba de cotele de piață pe care cei doi le au.

Partida FCSB - Dinamo s-a terminat indecis, după ce dinamovistul Denis Ciobotariu a deschis scorul în minutul 9, iar Florinel Coman, vedeta roș-albaștrilor, a restabilit egalitatea în minutul 28.  

Ambii jucători au 21 de ani și sunt titulari la echipele lor de club, dar financiar, diferențele dintre cei doi sunt uriașe. Conform surselor Gazetei, în acest moment, fundașul dinamovist este plătit lunar cu doar 2.500 €. De partea cealaltă, atacantul fecesebist are unul dintre cele mai mari salarii din Liga 1, 15.500 €. Adică încasează de șase ori mai mult decât Denis. 

Cotă de șapte ori mai mare 

Nu doar salariile celor doi diferă foarte mult! Și cotele de piață sunt extrem de dezechilibrate. Dinamovistul este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 500.000 €, iar Coman este cotat la 3,5 milioane €, adică de șapte ori mai mult. 
Este adevărat că fecesebistul are o experiență net superioară celei a lui Denis.

Dinamovistul a adunat doar 25 de meciuri în Liga 1, pe când Florinel este deja unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din campionatul românesc. Acesta a bifat până la 21 de ani 109 meciuri, marcând și 24 de goluri.

Un argument în favoarea lui Ciobi ar fi că acesta a făcut parte din strategia inconstantă a clubului din Ștefan cel Mare, care a alternat dorința de a promova tinerii jucători cu achizițiile de străini în vârstă, liberi de contract.

De partea cealaltă, Coman a evoluat timp de patru sezoane la Viitorul lui Hagi, club care are ca principiu de bază forțarea în Liga 1 a tinerelor talente de la vârste foarte fragede.

2 goluriîn 32 de meciuri a marcat Ciobotariu în liga a doua pentru Chindia Târgoviște, acolo unde a fost împrumutat de Dinamo în sezonul 2017/2018

Complice la golul lui Coman

Deși a marcat, Denis are partea lui de vină la reușita lui Florinel! Ciobotariu, Mihai Popescu și Puljici au fost spectatorii lui Florin Tănase, care i-a driblat în careu și i-a trimis mingea lui Coman, apărut din spate. 

Aproape de poartă, Puljici și Ciobotariu s-au invitat să intervină, iar Denis a căzut în fund când a întins piciorul să-l contreze pe atacantul fecesebist care, în cele din urmă, a trimis mingea în poartă.

Rednic nu-l plăcea, „Geană”, da 

Denis Ciobotariu nu prea prindea echipa în perioada în care antrenor a fost Mircea Rednic. „Puriul” l-a preferat pe Ricardo Grigore, 20 de ani, pentru regula U21, iar Ciobi era folosit doar ca variantă auxiliară.

 În momentul în care Eugen Neagoe a preluat echipa, Denis a devenit din nou important, „Geană” considerându-l un mare talent. Acum, Dusan Uhrin pare să mizeze și el pe Ciobi, preferându-l pe postul de fundaș dreapta. „Rici” Grigore a dispărut total din prim-plan odată cu venirea antrenorului ceh.

Florinel Coman, killerul „câinilor”

Atacantul fecesebist este o adevărată sperietoare pentru dinamoviști! Coman a marcat sâmbătă seară cel de-al treilea gol în Derby de România, deși a evoluat la FCSB doar două sezoane, al treilea fiind în curs. 

Cel supranumit „Mbappe” de către finanțatorul Gigi Becali mai are un gol marcat împotriva lui Dinamo și de pe vremea când evolua la Viitorul Constanța. Pentru Denis Ciobotariu, reușita din Derby este doar a doua în Liga 1, dar acesta este fundaș, marcarea golurilor neintrând în atribuțiunile sale.

Vezi și: 

FCSB - DINAMO 1-1 // Cum l-a motivat Liviu Ciobotariu pe Denis înainte de derby: „I-am amintit ce înseamnă Cătălin Hîldan!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (11)
robertpopa
robertpopa  •  08 Octombrie 2019, 18:01

Deci "***" și "cioban ***" nu se baneaza, dar se banează "***" si ***" , ambele spuse la mișto. Bravo gsp!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robertpopa
robertpopa  •  08 Octombrie 2019, 17:05
Postat de pe 08 Octombrie 2019, 00:43

Coman gogoașa gigista umflată de presă nu are adn-ul de fotbalist, ci are smecheria țigănească venita din familie. Un mediocru vopsit de gigi ca fardul care-i acopera obrazul de cioban incult! Cu presa aservită din Romania ii merge. Faca ar fi intr-o țară civilizata fotbalistic, gigi si coman ar fi doi arlechini ai circului de cartier! Tusea si junghiul fotbalului de cumetrie!

***! Cand va pleca de la Steaua pe vreo 10 milioane in Anglia sau Italia, ***. :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

 •  08 Octombrie 2019, 00:43
Postat de 1745flo pe 07 Octombrie 2019, 17:06

Ce folos ca are unu de 6 ori mai mare salariu? De cand e la fcsb, Coman are tot atâtea trofee cât are si dinamovisul adică zero! Barat.

Coman gogoașa gigista umflată de presă nu are adn-ul de fotbalist, ci are smecheria țigănească venita din familie. Un mediocru vopsit de gigi ca fardul care-i acopera obrazul de cioban incult! Cu presa aservită din Romania ii merge. Faca ar fi intr-o țară civilizata fotbalistic, gigi si coman ar fi doi arlechini ai circului de cartier! Tusea si junghiul fotbalului de cumetrie!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează