FOTBAL  »  Superliga  »  EURO 2020

Detalii de ultimă oră despre stadioanele pentru EURO 2020 » Unde va fi construită arena Dinamo + progresele din Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 martie 2018 12:47

Compania Naționala de Investiții a dat noi informații privind cele patru arene din București care trebuie modernizate pentru EURO 2020.

Potrivit CNI s-a predat documentația preliminară prin care se propune construirea stadionului pe locul actualului velodrom. E vorba despre o suprafață de 4,2 hectare, care se suprapune peste vechiul velodrom din Parcul Sportiv Dinamo.

Arena lui Dinamo va avea între 20.000 și 25.000 de locuri, așa cum a recomandat FRF, iar costul unui loc va fi de 1.500 de euro. Astfel, stadionul lui Dinamo va costa între 30 și 38 de milioane de euro.

La stadioanele Ghencea și Arcul de Trifum s-au avizat studiile de fezabiltiate, în timp ce la stadionul Giulești urmează întocmirea studiului de fezabilitate.

Stadionul Ghencea

  • va avea 30.000 de locuri, toate acoperite 
  • preţ estimativ: 45 milioane euro (fără TVA)
  • STADIU: a fost avizat studiul de fezabilitate în cadrul CTE CNI și CTE MDRAP. Urmează avizarea acestuia în consiliul interministerial și emiterea hotărârii de Guvern de avizare a indicatorilor tehnico economici;

Stadionul Giuleşti

  • va avea 15.000 - 18.000 de locuri, toate acoperite
  • preţ estimativ: 22-25 milioane euro (fără TVA)
  • STADIU: au fost contractate serviciile de proiectare privind întocmirea studiului de fezabilitate;

Stadionul Arcul de Triumf

  • va avea 8.000 de locuri, toate acoperite
  • preţ estimativ: 12 milioane euro (fără TVA)
  • STADIU: Stadionul Arcul de Triumf va fi construit pe amplasamentul vechiului stradion de rugby, măsurile de modernizare incluzând și construirea unui centru de recuperare pentru sportivi

Stadionul Dinamo

  • ar urma să aibă 20.000-25.000 de locuri
  • preţ estimativ: 33-37 milioane euro (fără TVA)
  • STADIU: a fost predată documentația preliminară prin care se propune construirea Stadionului Dinamo pe o suprafață de teren care include și actualul Velodrom. În urma acestei solicitări s-a înaintat propunerea includerii noului amplasament în Lista sinteză a subprogramului Complexuri sportive, așa cum se procedează cu orice solicitare de includere în subprogramele derulate de CNI, ca și etapă premergătoare aprobării indicatorilor tehnico economici. Dupa introducerea pe lista sinteză, dacă documentele privind noul amplasament vor fi conforme cu normele de derulare a programelor gestionate de CNI, se vor putea demara procedurile în vederea promovării și avizării indicatorilor tehnico - economici

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (35)
147687542408495
Viorel Stelistul  •  03 Martie 2018, 15:12

Nesimtirea si hoția fără limite in România! Încă 200 mil euro irosiți pe 4 stadioane noi doar pentru cateva ore de antrenament. Cad blocurile cu bulina roșie pe noi, nu este canalizare si asfalt si Bucureștiul mai face 4 stadioane noi, bune doar pentru a mulțumii clienții politici care vor participa la împărțirea banilor. Arena naționala este sub utilizată si produce pagube si atunci guvernanții decid sa mai faca 4 stadioane noi pe care sa le ofere cadou unor ministere înțepenite, nereformate, risipitoare. MApN după ceva ruinat stadionul Ghencea in lic ca vinovații sa plătească ca primi cadou un stadion nou cu 30 mii locuri, numai bun pt grătarele si berile burtosilor in kaki. In plus noul stadion va fi unitate militară, exact ca la Phenian! Alți premianți vor fi MAI si Transporturile ce vor primi stadioane noi sa faca mitinguri electorale probabil, tot ca la Phenian! E o bătaie de joc pe banii contribuabililor care asista pasiv la acest dezmăț-dementa a autorităților ! Tara de lumea a treia in niciun caz membra UE. Cu astfel de politicieni, necenzurați de alegători, aducă de noi, vom rămâne permanent la periferia civilizației, dezvoltării si bunăstării, iar romanii pleaca in ritm tot msi mare!

bizdaru
bizdaru  •  03 Martie 2018, 16:17

S-a făcut de s-a spart. Stadiu: plimbarea hârtiilor de la unii la alții. N-o sa se facă nimic, stați calmi.

1425838917717550
John Milne  •  03 Martie 2018, 14:51
Postat de claudiu.h12 pe 03 Martie 2018, 14:42

Cauti sa te certi cu cineva?? Sau doar vb ca sa nu taci ?... tu fiind o plantă ornamentală..... Ori esti *** slugă la jesepe si ai impresia ca cine nu tine cu fîcîsîbî este .... fie dinamovist , fie impotriva tipului din Pipera ?

Problems optare ?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează