FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Devine Tavi Popescu un jucător problemă? E mai mult recalcitrant decât fotbalist » Șocant, are mai multe cartonașe decât Dawa, Morais, Săpunaru sau Burcă

Articol de , - Publicat vineri, 16 iunie 2023 17:00 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 17:37

Zilele trecute, GSP dezvăluia că Octavian Popescu se va afla în mare dificultate în sezonul viitor. În ciuda faptului că vârsta îl va face eligibil pentru regula U21, el va avea două imense dezavantaje: va începe sezonul fiind suspendat și va sta pe bară două meciuri, după care nu va putea evolua pe postul pe care a dat cel mai bun randament: atacant lateral stânga, unde poziția e antamată de Florinel Coman.

Suspendarea din startul sezonului viitor e cauzată de ceea ce s-a petrecut în ultima etapă din 2022-2023, când Popescu a recurs la un gest golănesc, și-a lovit un adversar direct peste picioare fără intenția de a juca mingea, și a fost eliminat, pe bună dreptate, cu cartonaș roșu direct, de arbitrul acelui joc, Sebastian Colțescu. 

Ieșirea din respectiva partidă i-a fost imputată inclusiv de Mihai Stoica, într-o intervenție la Orange Sport.

De fapt, Octavian Popescu tinde tot mai des să devină o problemă din punct de vedere comportamental. 

Iar radiografia lui, de pe parcursul sezonului trecut, arată un fotbalist mai degrabă preocupat să faulteze, să lovească și să facă gesturi pentru care e sancționat de arbitri.

Statistica cartonașelor încasate de el e una realmente uluitoare. Care șochează: doar în tricoul FCSB-ului, în sezonul recent încheiat a adunat 11 avertismente și două cartonașe roșii. 

Niciun alt fotbalist din lotul roș-albaștrilor nu stă atât de rău ca el, nici măcar fundașii, care sunt predispuși la a fi sancționați. Radunovici are și el tot 13 cartonașe, însă o singură eliminare.

Radunovici are și el tot 13 cartonașe, însă o singură eliminare.

Topul celor mai avertizați jucători de la FCSB

NUME CARTONAȘE GALBENE CARTONAȘE ROȘII
Oct. Popescu 11 2
Radunovici 12 1
Dawa 11 1
Olaru 10 -
Fl. Coman 10 -
Cordea 7 1
Compagno 8 -
Tamm 7 -
Edjouma 6 1

Chiar și într-o comparație cu cei mai răi fundași sau mijlocași din toată Liga 1, Octavian Popescu nu e depășit de niciunul. Nici de cei care sunt recunoscuți pentru sarabanda de avertismente și eliminări de care au avut parte în anii trecuți. Puștiul FCSB-ului îi depășește la acest capitol, printre alții, pe Junior Morais, Săpunaru, Burcă, Ninaj.

Topul celor mai avertizați jucători din Liga 1

NUMECARTONAȘE GALBENECARTONAȘE ROȘII
Dr. Grigore121
Al. Crețu102
Ninaj111
Burcă92
J. Morais81
Yuri8-
Bălașa8-
Săpunaru6-

23%din meciurile disputate de Octavian Popescu în sezonul trecut pentru FCSB, în toate competițiile, s-au terminat cu cel puțin un avertisment încasat de fotbalist din partea arbitrului

În 2022-2023, Tavi Popescu a bifat două meciuri și în echipamentul echipei naționale de seniori a României, "dubla" din startul grupei preliminariilor pentru Euro 2024. În amândouă disputele, cu Andora și Belarus, a încasat câte un cartonaș galben, deși a jucat extrem de puțin: 19 minute în Andorra și 26 acasă, cu Belarus.

Sezonul trecut a fost, de fapt, o escaladare a comportamentului nesportiv al lui Octavian Popescu, fiindcă și în primele două campionate petrecute la FCSB el a fost un abonat al cartonașelor. 

Deși era și mai mic de vârstă și poziția lui în teren a fost una eminamente ofensivă, Popescu a strâns alte 14 cartonașe galbene în două sezoane. Un nivel cu mult peste ceea ce e normal să fie în dreptul unui atacant sau mijlocaș de atac.

SEZONCARTONAȘE
2020-20216
2021-20228
2022-202315*
* inclusiv meciurile echipei naționale

Citește și:

A dat lovitura Becali cu Ngezana? » Cum arată statisticile africanului comparativ cu cele ale lui Tamm
FCSB
A dat lovitura Becali cu Ngezana? » Cum arată statisticile africanului comparativ cu cele ale lui Tamm
Florin Talpan a pierdut un proces cu Gigi Becali » Ce sumă trebuie să îi restituie: „Să dea banii! Să își vândă casa!”
DECIZIE
Florin Talpan a pierdut un proces cu Gigi Becali » Ce sumă trebuie să îi restituie: „Să dea banii! Să își vândă casa!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (12)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  16 Iunie 2023, 19:57

Nea Ghighi, vinde si tu ragalia asta macar pe doi baniciori de cucuruz, ca marci nu ofera nimeni pe ea, poate sa iti confirme si cumatru' Fabrizio Romano.

Elena43
Elena43  •  16 Iunie 2023, 19:12

Cea mai mare problema este ca ii lipseste iq~ul cu desavarsire. In rest , un jucator mediocru supra estimat si mediatizat , lucru care i a daunat si mai rau din cauza problemei principale mentionate mai sus.

dacia_berlina
dacia_berlina  •  16 Iunie 2023, 19:09

Ii trebuie un om sa il ajute pe partea mentala (un fel de psiholog, altii prin tenis folosesc "mental coach").

Vezi toate comentariile (12)
Comentează