FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Dorin Iacob, atac la acționarii Red&White: „Sunt investitori care vor să vină la Dinamo, dar nu sunt primiți. Dinamo este într-o zonă riscantă în continuare”

Dorin Iacob, în redacția cotidianului Gazeta Sporturilor
Dorin Iacob, în redacția cotidianului Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 18:21 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 15:22

Tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, critică vehement proiectul condus de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, pe care îi acuză că vor să conducă pe banii altora.

Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a devenit cel mai mare contestatar al acționarilor majoritari de la Dinamo, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, oameni pe care i-a ajutat în februarie să cumpere pachetul de la Dorin Șerdean.

Un nou episod în războiul civil de la Dinamo: cine a adus casa de pariuri care va fi sponsorul principal și legătura cu temutul afacerist bulgar Vasil „Craniul” Bojkov
DINAMO
Un nou episod în războiul civil de la Dinamo: cine a adus casa de pariuri care va fi sponsorul principal și legătura cu temutul afacerist bulgar Vasil „Craniul” Bojkov

Dorin Iacob acuză faptul că mai mulți oameni de afaceri puternici dispuși să investească la Dinamo au bătut în retragere din cauza proiectului propus de tandemul Voicu - Nicolescu. "Cei doi vor să conducă pe banii altora!", este concluzia lui Dorin Iacob.

- Bună ziua, domnule Iacob. Ce se întâmplă la Dinamo?
- În plan sportiv se întâmplă lucruri bune. Așa cum a promis Vlad Iacob, Dinamo a intrat din nou în Liga 1. E bine că s-a întâmplat asta, dă premise și perspective pentru Dinamo. Alt lucru bun este că există acolo o echipă de profesioniști, Burcă, Glăvan și Vlad Iacob. Această echipă de profesioniști dacă ar avea pe mână și resurse financiare puternice chiar ar putea duce Dinamo la performanță.

- Sunteți foarte pornit pe noii acționari. Nu dumneavoastră i-ați adus?
- Da, noi practic i-am adus și i-am sprijinit. A fost o conjunctură favorabilă pentru că Șerdean nu a vrut discute cu celelalte două grupări interesate de vânzarea acțiunilor.

- Ce le reproșați?
- Una dintre criticile mele se referă la modelul de business propus de domnul Eugen Voicu. M-a surprins neplăcut faptul că Red&White, creat în ideea de a atrage investitori cu forță financiară în interior, are acum altă abordare.

Dorin Iacob: „Modelul Red&White împiedică o finanțare serioasă la Dinamo”

- Adică?
- Partea bună, pe care o știam încă de la începutul discuțiilor pentru preluarea acțiunilor de la Șerdean pe Red&White, era că existau oameni care să vină să investească la Dinamo. În 4 luni au venit doar doi investitori, pentru că modelul propus de Voicu și Nicolescu e un model straniu de egocentric, în care este primit doar cine acceptă ca ei să conducă fără prezinte un plan de business. Cu toți care au discutat au avut aceeași critică. Vorba aia, dacă trei îți spun că ești cum ești, du-te și te culcă! Ei merg pe un principiu.

- Care?
- „Voi dați banii, noi conducem. De ce? Pentru că știm noi cum s-o facem". Fără să creeze încredere. Ei au încredere în ei, dar n-au reușit să o transmită. Și am discutat de mai multe în interior aceste lucruri. Oamenii care vor să bage bani la Dinamo vor să-și selecteze ei profesioniștii cu care să lucreze. Să supravegheze ei modul în care se gestionează banii și ce garanții profesionale, morale, expertiză, sunt oferite. Sunt investitori care vor să vină la Dinamo, dar nu sunt primiți.

- De ce?
- Toți cu care au vorbit Voicu și Nicolescu, în afară de cei doi care au dat bani, Claudiu Florică și Bogdan Pavel, au spus "Nu e bun modelul, nu e bun proiectul" și nu le-a stârnit încredere. Asta mă îngrijorează la cei doi, că gândesc raportându-se la propriile interese și anume să păstreze controlul la Dinamo cu banii altora. Este incredibil. Strategia lor nu a convins oameni de afaceri serioși. Modelul lor împiedică o finanțare serioasă la Dinamo. De aici au apărut și disensiunile dintre Vlad Iacob și Andrei Nicolescu. Și m-a mai deranjat ceva.

Vlad a reușit un contract cu Win2, care aduce aproape 900.000 de euro, dacă Dinamo intră în play-off, și e pe cale să aducă altul de 200.000-250.000 de euro. Tot cei doi domni au negociat cu altă societate, pentru sponsorul principal, într-un mod straniu. A vrut să acorde acelei societăți exclusivitate asupra sponsorului pentru o sumă de bani mai mică decât ce am adus eu și posibilitatea să aduci alți sponsori mult redusă. Iar o negociere nefericită. Har Domnului că au existat două variante și am putut să o alegem pe cea mai bună
- Dorin Iacob

Dorin Iacob: „Dacă nu ai finanțare puternică începi să filosofezi”

- Ce anume?
- Au început tot felul de campanii de imagine în spatele ușilor închise. Au început lucruri care îmi arătau slăbiciunea demersului lor. S-a folosit de imaginea lui Burcă. Toate astea ca să-și justifice modelul de business. În genul: "Noi nu promitem foarte mult, nu aruncăm cu banii, facem lucrurile pas cu pas. Să fim pe locul 8-10". Păi, atunci, Vlad anul trecut, în condițiile în care era Dinamo, ce trebuia să-și propună?". La Dinamo nu poți să-ți propui decât maxim de performanță.

- Fără bani e mai greu.
- Sigur, pentru asta trebuie finanțare puternică. Dacă nu ai finanțare puternică începi să filosofezi și să induci niște lucruri care să pară firești și care să ducă la sintagma "Noi ce am promis am făcut". Astfel vor să păstreze controlul. Asta i-a siderat pe cei care au discutat cu ei din lumea de afaceri.

- Cei de la Red&White nu v-au spus din start că nu au bani?
- Da, au spus că nu au banii necesari. Sigur, au bani, domnul Voicu a făcut niște eforturi bune. Presupun că a cheltuit circa 400.000 de euro până acum. E adevărat, că după un timp au venit spre mine anumite informații despre istoricul lor în alte proiecte în care au mai fost implicați. Anumiți oameni care au vrut să investească la Dinamo mi-au spus: „Îmi pare rău, dar eu chiar cu domnul X am avut probleme în business". Am ținut cont de ele, le-am și împărtășit cu Eugen Voicu. Foarte puțină lume înțelege de ce spunem acum lucrurile astea.

Dorin Iacob: „Andrei Nicolescu vrea să conducă, dar fură meserie de la Vlad”

- Explicați?
- Dinamo este într-o zonă riscantă în continuare. Partea bună este că în așteptare sunt oameni cu bani, care vor să investească. Trebuie să fie chemați și primiți în condiții banal de logice și firești pentru lumea afacerilor. Oamenii care bagă bani trebuie să-și aleagă echipa de conducere.

- Postul fiul dumneavoastră, Vlad Iacob, este în cumpănă.
- Postul lui Vlad a fost în cumpănă din perspectiva lui Andrei Nicolescu încă din momentul în care ne-am întâlnit cu cei de la One, august-septembrie 2022. Atunci s-a autopropus să fie conducătorul deasupra lui Vlad. El a dorit să fie în fruntea unui club de fotbal.

- Și nu pot colabora?
- Vlad a vrut să facă echipă, dar Nicolescu nu a fost de acord, dorea să conducă, să impună. Nicolescu este un intermediar, care s-a lipit de acest proiect. Nicolescu a furat multe ideei de la Vlad și le-a dus mai încolo. Nu e rău să furi meserie de la cineva, important este să ai și un fundament să o păstrezi. Nicolescu nu are acest fundament.

DDB e un fenomen extraordinar, îmi place sintagma Doar Dinamo București, adică pui mai presus de tine personal pe Dinamo. Ăsta e spiritul care mie și lui Vlad ne-a plăcut foarte mult, dar pe care cei doi domni, Voicu și Nicolescu, nu-l înțeleg.

- Dorin Iacob

DDB este într-o firească și nedorită letargie. Este chiar o derută. Sunt câțiva oameni de la vârful DDB care au fost seduși de ideea de a strânge bani pe o platformă. La câți bani a adus în club, DDB ar trebui să aibă acum pachetul de control și să decidă. E un fenomen, care ar fi bine să se conserve și să se transforme într-un program socios. Nu e bine să-l lași să se spargă în bucăți și să fie folosit.

- Dorin Iacob

VIDEO. Dorin Iacob: „Sunt lucruri care îți atrag semnale de alarmă asupra comportamentului pe care îl au Voicu și Nicolescu”

Citește și alte articole:

Consecințe devastatoare la Dinamo după decizia de azi! Nicolescu&Voicu sunt obligați să scoată din buzunar sume URIAȘE într-un timp foarte scurt!

Singura veste bună la Dinamo într-un „ocean” de anunțuri sumbre » Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (18)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  14 Iulie 2023, 20:27

De 4 ani de zile unde stau ascunsi marii investitori? Ca am avut numai usi inchise-n nas de la oamenii de afaceri. A , vor sa vina acuma cand echipa e in Liga 1 ? Nu mai bine ca Borcea, ca asteapta iesirea din insolventa si constructia stadionului ca sa revina si el ? Desi nimeni nu-l invita si nici nu-l vrea

Stefan09
Stefan09  •  14 Iulie 2023, 19:07

Asta a fost ofiter de militie.

arnautull
arnautull  •  14 Iulie 2023, 14:50

de la inceput am avut rezerve, trecutul *** si mai ales basist al individului coroborat cu logoreea de discurs plin de abureala. Nu ar mira pe niimeni o apropiere de serdean si talnar. Prea da de ceasl mortii si ataca peste tot pt ca aia cu banii vor ei controlul total, asa cum e firesc, fix la fel si fiu-su nu vrea angajat cu salariu ca sa raspunda pt ce face

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează