FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV VIDEO Ionuț Negoiță explică pe larg de ce a vrut să-i dea afară pe Prunea și Dănciulescu: „Au stricat atmosfera în echipă”

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 12:44

DINAMO // Invitat în această dimineață la GSP Live, Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, a explicat motivele pentru care a vrut să-l dea afară în această iarnă pe Florin Prunea, managerul general al echipei din „Ștefan cel Mare”. 

Mai exact, Negoiță a fost deranjat că Prunea a vorbit public despre problemele salariale ale jucătorilor, într-un moment în care echipa suferea din punct de vedere al rezultatelor. 

În aceeași situație s-a aflat și Ionel Dănciulescu, însă până la urmă ambii au fost păstrați la echipă și cooptați în staff-ul care a făcut deplasarea în stagiul din Spania. 

„Da, am avut ideea de a renunța la Prunea. Jucătorii au primit bani în fiecare lună: cei cu salarii mici integral, iar cei cu salarii mari minimum 50%. Erau foarte multe discuții publice despre bani, și la TV, dar și în interiorul clubului. El și Dănciulescu erau mandatați să se ocupe de liniștea clubului. La un moment dat, au stricat atmosfera.

Lucrurile au degenerat pentru că au început să spele rufele în public. Am avut discuții serioase pe tema asta.

Nu eram decis 100%, eram supărat, iar plecarea lui Florin Prunea era o variantă, a spus Negoiță”, la emisiunea GSP Live. Acesta a vorbit ulterior și despre plecarea lui Nistor la Craiova.

Nistor e unul dintre jucătorii care a vorbit public despre bani. Am greșit că n-am luat unele decizii la timp, iar lucrurile au degenerat: s-au pierdut puncte, s-a ratat obiectivul și așa mai departe” 
- Negoiță, despre Dan Nistor

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Atac indirect la Gigi Becali?! Ionuț Negoiță: „Eu nu sunt tătuc să apar mereu la TV. Oamenii puternici nu au nevoie să demonstreze că sunt puternici”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
104459837173638
Dinu Stefan  •  25 Ianuarie 2020, 02:33

parerea mea e ca astia 2 stiu fotbal,dar nu stiu politica,de aia trebe dati afara ! plus ca nu au bagheta magika,care ii face pe jucatori sa manance jar si sa joace prune gratis,fara pretentii,moka,voluntari,benevol,ceva in genul crucii rosii,filantropi daca se poate sa dea si bani la club !

nojoke
nojoke  •  25 Ianuarie 2020, 01:10

ce simpatic e fratele nostru intru credinta..pfoai..sa mai organizam o reuniune pe STEFAN CEL MARE zic..poate ne mai iese de o fasole :))))))))))

601066343395064
Viorel Ovidenie  •  24 Ianuarie 2020, 23:02

Daca Prunea si Dancu au stricat atmosfera inseamna ca sunt niste ***, care trebuie dati afara ca sa nu intoxice cainii

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează