FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Ultimul căpitan al lui Dinamo victorios contra FCSB: „Eu aș zice acest scor, nu contează poziția din clasament”. De ce l-a refuzat pe Gigi Becali

Ultimul căpitan al lui Dinamo victorios contra FCSB: „Eu aș zice acest scor, nu contează poziția din clasament”. De ce l-a refuzat pe Gigi Becali
Ultimul căpitan al lui Dinamo victorios contra FCSB: „Eu aș zice acest scor, nu contează poziția din clasament”. De ce l-a refuzat pe Gigi Becali

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 10:45 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 12:36

Ante Puljic, croatul ce-a purtat banderola în Ștefan cel Mare, a cunoscut gustul victoriilor în Derby-urile de România, a și marcat contra marilor rivali, susține că Dinamo nu va pierde meciul de duminică seară

Dinamo - FCSB este capul de afiș al etapei #17 din Liga 1, Derby de România fiind programat duminică, mâine seară, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Roș-albii sunt într-o situație dezastruoasă în clasament, penultima poziție, în timp ce rivala este lidera primului eșalon.

Cifrele nu sunt de partea trupei lui Ovidiu Burcă, un antrenor contestat puternic de către proprii suporteri:

- 5 din ultimele 10 partide directe dintre cele două rivale au fost câștigate de FCSB. Au mai fost trei egaluri și două victorii Dinamo.

- 10 etape consecutive fără victorie a adunat Dinamo în campionat, trei remize și șapte eșecuri.

Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo
DINAMO - FCSB
Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo

Dinamoviștii au speranțe mari în ceea ce privește o remontada duminică seară, mai ales că, în ciuda prognozei temperaturii și a vremii ploioase, se bazează pe cel puțin 20.000 de ”câini” în tribunele celui mai mare stadion al țării.

16.02.2020este data la care Dinamo a bifat ultima victorie în L1 contra marii rivale, scor 2-1. Au înscris Sin și Lazăr pentru ”câini”, respectiv Florin Tănase

Ante Puljic, pronostic îndrăzneț: ”Cred că Dinamo poate învinge cu 2-1”

Ultimul căpitan al ”câinilor” care a cunoscut gustul succesului într-un Derby de România este Ante Puljic. Ajuns la 36 de ani, croatul a însemnat ceva în istoria recentă a clubului. 

A fost în tricoul alb-roșu în două perioade. Într-una a contribuit la ascensiunea echipei până în finala Cupei României, pierdută în 2016 la penalty-uri în dauna celor de la CFR Cluj. Atunci a marcat un gol esențial împotriva celor de la FCSB în semifinale.

Ultimul căpitan al lui Dinamo victorios contra FCSB: „Eu aș zice acest scor, nu contează poziția din clasament”. De ce l-a refuzat pe Gigi Becali

”Va fi un meci foarte greu pentru Dinamo, în acest moment. Mult mai greu decât pentru adversari. Dar este un Derby și orice este posibil. Nu aș spune că Dinamo pornește cu șansa a doua. Eu cred că Dinamo poate învinge cu 2-1. 

Chiar nu contează, sau nu contează atât de mult pozițiile din clasament, la un derby. Și oricum întotdeauna voi gândi ca să fie bine pentru Dinamo în orice confruntare din România.

”Câinii” mi-au rămas la suflet. Sper din tot sufletul să-și revină și să nu facă un sezon slab. Ar avea nevoie de un declic, de moral, iar acestea s-ar putea obține printr-o victorie cu FCSB. 

Clar, mi-a aduc aminte de vuietul tribunei de când am marcat cu rivala, de atmosfera incredibilă de la derby-uri. Sunt mândru că am jucat la Dinamo București”, a declarat Puljic într-un interviu pentru GSP.ro.

91de meciuri a adunat Puljic în tricoul ”câinilor”, marcând 4 goluri și având un assist

Doar doi ”supraviețuitori” de la ultimele victorii cu FCSB: Rici Grigore și Ahmed Bani

Croatul și-a încheiat în vară conturile cu israelienii de la Bnei Sakhnin, este alături de familie: ”Am avut câteva oferte, dar nu am acceptat, nu a fost nimic care să mă impresioneze. Nu știu ce voi face mai departe, voi vedea la iarnă”.

Ante a fost căpitanul ”câinilor” în ultimele două confruntări victorioase cu FCSB. Ultimul succes al roș-albilor în fața rivalei datează de pe 10 februarie 2021, în Cupa României, scor 1-0, gol Adam Nemec. În campionat, Dinamo nu s-a mai impus în fața celor de la FCSB de pe 16 februarie 2020, scor 2-1, pe Arena Națională.

+25 FOTO

Ambele victorii ale "câinilor" sunt de fapt singurele din ultimele 10 dueluri directe. În campionat, a fost antrenor Dusan Uhrin, chiar înainte de pandemie, în Cupa României a fost Ionel Gane, actualul secund de la naționala României.

Doar Ricardo Grigore și Ahmed Bani au fost și atunci, și acum în echipa ”câinilor”. Rici a fost integralist în victoria din campionat, a făcut pereche în defensivă cu Puljic. Bani a fost doar rezervă neutilizată.

De ce l-a refuzat Ante Puljic pe Gigi Becali: ”Nu voiam să fac oameni nefericiți în rândul suporterilor dinamoviști”

Patronul FCSB, Gigi Becali, l-a dorit în două situații pe Ante Puljic în roșu și albastru, în 2016 și în 2018.

„Îl așteptam la mine acasă, așa ne înțelesesem. Apoi m-a sunat un avocat și mi-a spus că se duce la Mircea Rednic (n.red în Arabia Saudită), că îi trebuie fundaș în locul unuia accidentat. Nu am chef să mă mai gândesc la asta. Era vorba să vină un fundaș central, o mie de negocieri, dar ați văzut despre ce e vorba”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport, în 2018.

”Prima dată când am fost în România, în ediția 2015-2016, mi-au plăcut Dinamo, România, Bucureștiul, această echipă și fanii mi-au intrat la inimă. Dinamo este cel mai mare club din România pentru mine și ar trebui să fie mereu sus în clasament!.

După aventura mea la Dinamo din 2015/2016, nu cred că mai puteam juca în altă parte în România. Mai ales la clubul rival. Nu voiam să fac oameni nefericiți în rândul suporterilor dinamoviști, care mi-au plăcut mereu. Eu sunt un tip fidel”, a explicat Puljic.

VIDEO Superliga - Etapa XVII » Match Preview Dinamo - FCSB

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Ionuț Negoiță iese la atac înainte de Derby de România: „Să nu ia FCSB titlul. Și nici Sepsi! Mă enervează abordarea tupeistă a unora”

EXCLUSIV Dusan Uhrin a dat scorul exact la Dinamo - FCSB: „Ar fi fantastic și m-aș bucura și eu”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  26 Noiembrie 2023, 08:53
Postat de luciann pe 25 Noiembrie 2023, 12:23

"5 din ultimele 10 partide directe dintre cele două rivale au fost câștigate de FCSB. Au mai fost trei egaluri și două remize"!:)))

te mai miri?

scooter
scooter  •  25 Noiembrie 2023, 16:50

Rar jucatori ca el ! Nu zic ca e bine sau e rau ! DAR AZI toti vor bani bani bani. Dragostea nu prea conteaza.

aianeagra
aianeagra  •  25 Noiembrie 2023, 12:40

Cum adică articol impecabil?! Trei remize și doua egaluri?!! Care I diferența între remiza și egal?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează