FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo nu renunță la transferuri: insistă pentru fostul jucător de la Manchester City! Ce salariu cere + ce alte echipe îl vor

Aleix Garcia // FOTO: Guliver/GettyImages
Aleix Garcia // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 07:08 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 20:09

Dinamo a transferat 9 fotbaliști până acum și îl testează pe Diego Capel (32 de ani) care a câștigat două Cupe UEFA cu Sevilla. Conducerea din Ștefan cel Mare mai așteaptă un răspuns de la Aleix Garcia, fostul jucător al lui Manchester  City.

În afara faptului că managementul iberic și, mai ales, Cosmin Contra trebuie să decidă dacă-i va acorda vot de încredere extremei stânga care a jucat în 2020 doar 40 de minute în trei meciuri la Birkirkara (locul 5 în ultima ediție în Malta), roș-albii speră să obțină un răspuns pozitiv până la finalul săptămânii de la Aleix Garcia..

Follow pe instagram

Gazeta Sporturilor a informat încă de săptămâna trecută că mijlocașul de 23 de ani a fost propus „câinilor", el, momentan, pregătindu-se separat până când va semna un contract. „Câinii" speră că-l vor atrage pe Garcia, care s-a despărțit în această vară de Manchester City, cu noua „colonie spaniolă" din Ștefan cel Mare. 

Roș-albii chiar se amuzau ieri pe seama faptului că Aleix i-a dat follow pe instagram lui Diego Capel, ultimul sosit în „haită", chiar dacă fostul star al Sevillei este, totuși, în teste. În acest moment, sunt cinci iberici sub contract cu Dinamo, Mejias, Rene, Isma Lopez, Borja Valle și Camara. Plus Capel, a cărei situație se va definitiva, de asemenea, în această săptămână.

Propus și în Turcia

Totuși, Garcia nu este un jucător ieftin. Chiar dacă este liber de contract. Având în vedere cartea lui de vizită, vrea și un salariu pe măsură: 35.000 de euro pe lună. Mai mult, a fost în discuții cu Galatasaray la începutul lunii, încă speră că va reuși un transfer la gruparea Cim Bom, ceea ce i-ar aduce un contract de peste jumătate de milion de euro pe an. 

Mai mult, agenții lui Garcia l-au propus la alte grupări din Turcia, acolo unde sunt mult mai mulți bani decât în România. Fotbalistul a fost achiziționat de Manchester City în 2015 de la Villarreal pentru suma de 4 milioane de euro, însă în luna iulie a acestui an a încheiat orice colaborare cu ibericul. În tot acest timp, Sanchez a mai fost cedat la Mouscron (Belgia) și Girona (Spania).

Piesă rară pentru Liga 1

Închizătorul a strâns și 4 prezențe în Premier League, în total 76 de minute. În 2016, trei partide, o a patra, în 2017. În total, are 9 meciuri pentru "cetățeni" și un gol marcat! Fiindcă deși este mijlocaș central în fața apărării, ibericul se înscrie la goluri. A demonstrat-o peste tot pe unde a fost.

Fotbalistul a lucrat și cu Manuel Pellegrini, dar și cu Pep Guardiola. Iar site-ul de specialitate transfermarkt îl cotează la 3,2 milioane de euro. Adică de 4 ori mai mult decât cei mai bine cotați „câini" din prezent, Sorescu și Borja Valle.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cornel Dinu a găsit două probleme la Dinamo, după victoria cu Gaz Metan: „Nu prezintă siguranță”

Dănuț Lupu contestă transferurile lui Dinamo și acuză: „Bălănescu a făcut o șmecherie”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (14)
catalyyyn2000
catalyyyn2000  •  24 Septembrie 2020, 10:03

Vedeti ca voi ati pus poza cu Eric Garcia, tot de la Manchester City .....

368098617528208
Cristian Suteu  •  24 Septembrie 2020, 08:40

Un astfel de jucător tânăr și valoros, liber de contract merită și 50.000 euro / lună. Dacă valoarea lui acum pe transfermarket este de 3 milioane înseamnă că orice echipă l-ar cumpăra ar primi pe el această sumă în 2-3 ani deci investiția se scoate. Ar fi frumos să vină un astfel de jucător în campionatul nostru.

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  27 Septembrie 2020, 02:33
Postat de flo_pav33 pe 24 Septembrie 2020, 10:20

Un singur lucru este de admirat la conducerea iberica de la DDB, toate contractele grase sunt pentru jucatorii straini adusi de ei (de preferat iberici). De jucatorii romani?....restante salariale ..bla, bla...vai de steaua lor! Fotbalul romanesc...este la pamant! Ce zici Cosmine, Gurita, sau Mister, este OK?

aia romanasi care era sa ne bage in B . Nu multumim, cum si noi am asteptam fotbalul de la ei si au fost datori, ba chiar erau sa ne bage in B pentru prima oara in istorie, asa nici noi nu acceptam sa fie romani platiti la zi, pentru ce ???

Vezi toate comentariile (14)
Comentează