FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

Șase detalii de ultimă oră înaintea derby-ului Dinamo - Rapid

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 11:23 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 12:14

Cele două rivale istorice pregătesc meciul de sâmbătă seară de pe Arena Națională, Dinamo și Rapid duelându-se în jucători și în bani. Zeljko Kopic îl are la dispoziție pe Politic, așteaptă să vadă dacă îi poate folosi pe Velkovski și pe Milanov. Situațiile lui Ghezali și Larrucea s-ar putea lămuri azi, depinde și de ei ce va urma.

Dinamo - Rapid se joacă sâmbătă seară, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Este primul derby pentru antrenorul croat Zeljko Kopic, care a adunat două victorii și trei eșecuri în cele cinci meciuri de Liga 1 pe banca roș-albilor.

S-au terminat negocierile Farul - Alibec » Atacantul naționalei a luat decizia
FARUL
S-au terminat negocierile Farul - Alibec » Atacantul naționalei a luat decizia

1. De la Rapid a început șirul eșecurilor lui Dinamo în sezonul de toamnă

În ediția de toamnă, Ovidiu Burcă reușise să redreseze situația la echipă în luna august. După trei eșecuri în startul sezonului, cu Universitatea Craiova, FCSB și Sepsi, Dinamo a adunat 4 etape fără eșec în Liga 1, remize cu U Cluj și cu Petrolul, plus două victorii cu FC Botoșani și cu FC Voluntari.

Erau săptămânile în care jucătorii și oficialii „câinilor” vorbeau chiar de play-off! A venit derby-ul cu Rapid, din Grant, scor 0-4, de acolo a pornit declinul. Aproape patru luni de eșecuri, 10 înfrângeri și 3 remize în 13 etape, Ovidiu Burcă plecat, Zeljko Kopic numit, prima victorie a fost în decembrie la Botoșani, scor 2-0.

2. Dennis Politic, soluție suplimentară în atac

În prima etapă din 2024, Dinamo a fost privată de serviciile lui Dennis Politic, suspendat pentru cumul de cartonașe. Având în vedere situația de la echipa cu cel mai slab atac din Liga 1, a fost o pierdere importantă la meciul de la Ploiești, 0-1 cu Petrolul.

Politic revine în lot pentru confruntarea cu rapidiștii, rămâne de văzut dacă tehnicianul croat îl va folosi din primul minut sau îl va introduce pe parcurs. Oricum, dinamoviștii își pun baza sâmbătă seară în calitatea lui Dennis Politic.

3goluri în 18 etape a reușit Politic pentru Dinamo

3. Darko Velkovski așteaptă azi „cartea verde”

Primul transfer al iernii 2024, stoperul nord-macedonean Darko Velkovski (28 de ani) nu a fost înregistrat încă. Internaționalul a evoluat în ultimul amical din Antalya, în urmă cu două săptămâni, cu Charleroi (2-6), se antrenează cot la cot cu ceilalți coechipieri, însă nu a intrat încă în posesia certificatului internațional de transfer.

Dinamoviștii speră să primească astăzi documentele pentru a-l putea înregistra pe apărător. Situația s-a tergiversat și fiindcă este vorba de un jucător din spațiul non-UE, de aceea totul durează mai mult în asemenea cazuri.

Velkovski ar putea juca în orice moment din clipa în care va primi actul și va fi înregistrat.

48de selecții și 3 goluri a adunat Velkovski pentru Macedonia de Nord

4. Care este situația lui Georgi Milanov

Unul dintre jucătorii cu CV sosiți în această iarnă în tricoul alb-roșu, mijlocașul Georgi Milanov, 31 de ani, a fost doar spectator în prima etapă, pe stadionul "Ilie Oană", urmărind din tribună jocul echipei sale. Bulgarul a început antrenamentele, dar mai are de recuperat pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică.

Este liber din vara trecută, după ce a închis contractul cu Al-Dhafra, astfel că mai mult ca sigur nu va fi luat în calcul pentru derby-ul cu giuleștenii. În plus, Milanov nici nu a fost înregistrat la LPF, încă.

47de selecții și două goluri a adunat Milanov pentru naționala Bulgariei

5. Lamine Ghezali și Gorka Larrucea trebuie să decidă azi

Lamine Ghezali și Gorka Larrucea nu mai sunt sunt în atenția lui Dinamo, „câinii” vor să se dispenseze de serviciile lor, au fost propuși la diverse echipe. Așa cum a informat GSP.ro, Dinamo i-a recomandat inclusiv celor de la CSA Steaua. Doar că negocierile sunt destul de anevoioase. Inclusiv despre subiectul plății salariilor, cum s-ar împărți atribuțiunile celor două cluburi.

În plus, trebuie să fie de acord și jucătorii. Astăzi, ar fi un termen limită pentru Ghezali și Larrucea să ofere un răspuns dacă ar fi de acord să meargă în Ghencea. Inclusiv la Buzău și la Slobozia situațiile nu sunt mai simple, fiindcă echipele respective și-au creionat loturile pentru partea a doua a sezonului.

21de meciuri a strâns Ghezali în actuala ediție, zero în dreptul reușitelor

6. Diferență uriașă de bugete între Dinamo și Rapid, în actuala ediție

Există o diferență foarte mare între bugetele celor două grupări, unele de tradiție în fotbalul intern. Tocmai de aceea una, Rapid, se luptă pentru supremație în Liga 1, iar alta, Dinamo, să evite retrogradarea.

Dacă giuleștenii au făcut transferuri pe bani, și în vară, și în iarnă, aducând fotbaliștii doriți de conducere și de staff-ul tehnic, "câinii" au primit refuzuri pe bandă rulantă. Totuși, bugetul de salarii al lui Dinamo nu este conform cu locul din clasament, comparativ cu alte formații din Liga 1. Este mic comparativ cu Rapid și cu alte echipe ce se luptă pentru play-off, dar, în rest, ar fi de mijlocul clasamentului într-un top.

Conform informațiilor GSP.ro, Dinamo are un buget de salarii de 142.000 de euro/lună, plus taxe, Rapid are un buget de 360.000 de euro/lună, plus taxe.

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO „Gabi Glăvan a greșit foarte mult” » Ovidiu Burcă, reacție în premieră: „Asta e cel mai dramatic!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Ultimul sosit la Dinamo anunță: „N-am venit să mă mulțumesc cu statutul de rezervă. Frate, trebuie să ieși din zona de confort!”

EXCLUSIV A refuzat-o pe Dinamo și explică de ce n-a mai ajuns la alb-roșii: „Nu chestii despre bani, altceva”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează