FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Suporterii lui Dinamo, apel către Cosmin Contra: „Du-ne la ușa infractorilor, așa-ți vei lăsa ușa deschisă acasă!” » Cum plănuiesc fanii-acționari să susțină echipa

Cosmin Contra, fost „principal” Dinamo
Cosmin Contra, fost „principal” Dinamo

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2020 14:24 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 14:32

Cosmin Contra a fost somat de către suporterii dinamoviști, după plecare, să dea în vileag tot ceea ce a fisurat proiectul „Nuevo Dinamo”.

Cosmin Contra a părăsit echipa joi, cu 24 de ore înaintea etapei de la Pitești, neținând cont de dorința suporterilor DDB, care au stăruit ca el să nu părăsească formația până la finele 2020, ca să nu atragă și alți jucători, neplătiți, ce i-au urmat exemplul. 

„Guriță” nu a fost iertat pentru că a plecat de urgență în Spania, mai ales că nu toți fanii îl aveau la inimă - încă de la finele primului mandat! -, iar surse apropiate clubului au scos din nou la suprafață o înțelegere de la debutul proiectului „Nuevo Dinamo”.

Cosmin Contra, „bănuit” că a luat 200.000 de euro

Gazeta Sporturilor a scris încă de acum câteva săptămâni că antrenorul de 44 de ani este bănuit că a încasat 200.000 de euro drept „primă de instalare” din partea lui Pablo Cortacero și Juan Melero Marin, chiar dacă, ulterior, ex-selecționerul a negat varianta. 

Totuși, apropiați ai roș-albilor continuă să susțină această idee, iar fanii l-au admonestat pe Cosmin Contra pentru că a dat bir cu fugiții, în ciuda vicisitudinilor. Mai mult, într-una din ultimele postări pe Facebook, acolo unde este o comunitate puternică a „câinilor”, suporterii DDB i-au făcut o solicitare publică fostului antrenor. 

Pe lângă apelul către media din România și din Spania și mai ales către autoritățile din cele două țări pentru a da de Cortacero și Melero ca să se lămurească situația financiară a clubului.

„O «Guriță» care se încăpățânează să rămână închisă”

Iată mesajul imperativ al fanilor:

  • „Cosmin Contra simte că spaniolii au tras în el din toate pozițiile. E plin de plumb, simte durerea, dar nu vrea să spună cine i-a făcut rău. Atitudinea lui poate echivala cu sinuciderea față de tot ce înseamnă o viitoare carieră în România și nu numai. Îi putem ierta orice, inclusiv faptul că a părăsit echipa în minutul 80 al unui meci în care egalaserăm de la 0-2. Dar nu putem trece peste această Omerta prin care continuă să-i protejeze pe ucigașii lui și ai lui Dinamo”
  • „Omerta implică «interdicția categorică de cooperare cu autoritățile statului sau recurgerea la serviciile sale, chiar și atunci când cineva a fost victima unei infracțiuni». Chiar dacă cineva este condamnat pentru o infracțiune pe care nu a comis-o, el trebuie să-și accepte condamnarea fără să dea poliției informații despre adevăratul infractor”
  • „O «Guriță» care se încăpățânează să rămână închisă atunci când este întrebată despre implicarea lui Melero Marin, personajul cu greutate din fotbalul spaniol, pe care Contra ni l-a prezentat cu vorbe elogioase: «Pot să spun că domnul Melero este un adevărat profesionist. Un om care cunoaște și este cunoscut de foarte multă lume în fotbalul spaniol. În perioada în care eu am condus echipa, dânsul era director general»...”
  • „Cosmine, du-ne la ușa infractorilor! Doar așa îți vei putea lăsa o ușa deschisă acasă și în fotbal. Adevărul va ieși oricum la iveală, indiferent de Omerta voastră de acum”

Cortacero este un pârlit, un Neica Nimeni, un paravan. E ușor să dai vina pe el, că de-aia e pus acolo ca paravan. Sperăm că nu mai crede nimeni povestea paravanului, cum că a avut un investitor în spate care apoi s-a răzgândit. Pablito avea obligația să ne spună cine e marele investitor care l-a lăsat cu ochii-n soare - Comunicat DDB

Nu mi-am imaginat niciodată că proiectul în care am crezut cel mai mult în viața mea este o mare minciună. Vă rog să îmi iertați naivitatea. Am garantat pentru niște oameni pe care nu îi cunoșteam și am greșit. Nu sunt un laș! Din cauza stresului, am avut probleme medicale care mi-au afectat foarte mult familia - Cosmin Contra, discurs de adio

Suporterii lui Dinamo iau în calcul să trăiască și din bilete virtuale!

Suporterii DDB s-au specializat în a face sold out cu biletele virtuale de la meciuri, fie acasă, fie în deplasare. Fanii întrețin echipa, au făcut calculele, imediat după fluierul final al partidei de la Pitești au pus în vânzare tichete pentru etapa cu Iașiul, la 5 lei bucata. 

„Am avea curaj să vindem pe Arena Națională, adică 55.000 de euro la fiecare meci, în loc de 14.000 de euro în Ștefan cel Mare. La patru meciuri s-ar strânge 220.000 de euro, am putea ține echipa numai din bilete virtuale, cu un buget chiar decent. Fără a pune la socoteală banii din Programul DDB, banii din drepturi de televiziune, din sponsorizări și din marketing. 

Pentru că sponsorii și investitorii vor fi atrași de cei mai implicați suporteri. Am plăti puțin câte puțin jucătorii. Ultimele rezultate arată că susținerea noastră dă roade. Iar jucătorii care vor să plece se vor gândi de două ori înainte să facă lucruri care ne-ar falimenta", au scris fanii pe Facebook.

Contra s-a apărat și l-a atacat pe Radu Birlică

Din Spania, Cosmin Contra a ținut să lămurească problema cu fanii: „Suporterii nu pot înțelege ce-am simțit eu în fiecare zi, cu problemele de-acolo. Am suferit foarte mult și am simțit nevoia să mă dau la o parte. Era o chestiune de timp până când echipa căpăta gustul victoriilor”. 

Fostul dinamovist l-a atacat pe Radu Birlică la Pro X, după ce acesta a anunțat că discută cu turcul Abdullah Kigili, milionar, să investească la club: „Domnul «Birlic» , dacă e atât de puternic pe marketing, ar fi trebuit să facă rost de bani să ne țină până în decembrie. Sau Birlică, nici nu știu cum îl cheamă. Să aducă bani în club, să-și facă treaba. Nu doar să facă un contract cu hotel Phoenicia unde stau spaniolii și să vorbească pe la TV”.

VIDEO. Radu Birlică: „Cine are onoare și calitate umană rămâne până la sfârșitul anului la echipă”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Război pe față la Dinamo: Rufo Collado, ținut la distanță de jucători

Ultimele noutăți de la Dinamo: doi jucători au revenit la antrenamente + Decizia luată în privința cantonamentului

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (7)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  08 Decembrie 2020, 11:37
Postat de paianganu2 pe 07 Decembrie 2020, 23:24

Diar faliment, societatea a mai fost intr-o insolventa, daca pica, pica direct in faliment.

Nu-i adevarat, legea spune ca in fiecare 5 ani poti intra in insolventa, la Dinamo anu asta sau implinit fix 5 ani de la ultima insolventa ( 2015) deci tot un ***, tot la faliment se va ajunge, deoarece, de data asta nu-l mai avem pe Anghelache care mai stia economie, acuma tribunalu nu o sa ne accepte iesirea din insolventa si va rezulta falimentu, clar pentru toti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  08 Decembrie 2020, 11:34

In spatele impostorilor astea de spanioli sunt sigur ca stau ascunsi Borcea si Badea ( Bine Badea nu a plecat niciodata, avand in vedere ca el detine palmaresu ,etc). Borcea am vazut ca incet-incet se implica asa, cu actiuni pe la guvern, cu prime, etc. E clar ca tot scarba aia conduce Dinamo din umbra. Cam mare mirarea avand in vedere ca astia cu firma BENEL au sediu in Panama ( paradisu fiscal al spalatu banilor) si bineinteles ia ghiciti unde ??? In Miami bineinteles unde are *** casa de vacanta. Fimi-ar scarba de voi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paianganu2
paianganu2  •  07 Decembrie 2020, 23:24
Postat de mda.... pe 07 Decembrie 2020, 16:42

Se poate!clubul ar intra in solventa-ca sa reesalonezi o parte din datorii,contractele mari ar fi incheiate-avantajul insolventei-plus ca multi jucatori ar fi de acord sa incheie contractele pe cale amiabila.Sponsori ar exista,programul din ar castiga si mai multa fracțiune,clubul ar supravietui.Dar se pare ca interesul asta ca acest club sa intre in faliment-nu vi se pare ciudat ca nevoită le-a pasat spaniolilor o companie care avea deja datorii...miroase a înșelăciune ca nevoită să mai scape de datorii-era de altfel pasibil cu inchisoarea

Diar faliment, societatea a mai fost intr-o insolventa, daca pica, pica direct in faliment.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează