FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA Punct cu punct: ce merge și ce nu merge la Dinamo » Analiza trimisului special GSP în Antalya, la finalul cantonamentului

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 08:00 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 10:57

Dinamo are un antrenor bun, pe Zeljko Kopic, care e obligat să transforme o echipă de duzină într-una salvatoare. Practic, croatul trebuie să găsească „elixirul” fotbalului pentru o pleiadă de jucători

Dinamo revine sâmbătă la prânz în țară, după zece zile de cantonament în Antalya. "Câinii" s-au antrenat bine la doi pași de Mediterană, antrenorul Zeljko Kopic și jucătorii susținând că a fost un cantonament reușit din punct de vedere al acumulărilor.

Nu și al rezultatelor, roș-albii continuând să producă deziluzii. Vorba lui Velkovski, nou-venit în „haită", care a evidențiat faptul că Dinamo a jucat bine 2/3 din meciul cu Charleroi (2-6), la trei zile după remiza cu Genclerbirligi (1-1). 

Da, dar problema/rușinea este că Dinamo a încasat patru goluri în 10 minute, cinci în 20 de minute în startul reprizei secunde cu belgienii. Diferența între profesionalism și amatorism, cum a evidențiat și Kopic după meci, diferența între Liga 1 și Liga 2 pentru ocupanta penultimului loc în clasament.

FZR în ADN » Reporterii GSP au intrat pe stadionul lui Dinamo, unde rapidiștii își fac de cap. „Ca la noi la nimeni”
DINAMO
FZR în ADN » Reporterii GSP au intrat pe stadionul lui Dinamo, unde rapidiștii își fac de cap. „Ca la noi la nimeni”

Zeljko Kopic este meseriaș, dar trebuie să fie ”alchimist”. Echipa este slabă, foarte slabă!

În condițiile în care Dinamo nu a reușit să convingă decât un singur jucător în mercato până acum, fundașul nord-macedonean Velkovski, în rest doar promisiuni și așteptări, în condițiile în care nu se estimează transferuri în atac care să ridice nivelul echipei, singura variantă ca "haita" să se salveze stă în capacitățile tehnico-tactice ale lui Zeljko Kopic.

Ca o impresie, și mai puternică, după acest cantonament, după primele trei săptămâni din campionate ale croatului pe final de 2023, Dinamo are antrenor bun și echipă slabă. Foarte slabă! Kopic a declarat și în interviul acordat GSP.ro de Sărbători, și în Antalya, că nu este genul care să creadă în miracole. El crede în muncă.

Dar elevii săi continuă să facă niște greșeli înfiorătoare, care doboară echipa. Și fizic, și psihic, iar rezultatul este că Dinamo este împotmolită pe loc retrogradabil direct. Și dacă nu va apărea o minune - vreun fotbalist sau un grup de jucători providențiali, în primul rând dintre cei actuali, că de venit, nu vor sosi prea curând! - Dinamo nu se va sălta fie și măcar un loc.

Iată analiza GSP a situației din teren a lui Dinamo, după stagiul din Antalya:

1. Între buturi ar fi postul cel mai bine acoperit, deși joacă doar unul! În apărare, mulți, dar lenți

  • Postul de portar este acoperit, acolo e Golubovic #1, dar Dinamo caută să aducă și al 3-lea portar. În acest week-end, așa cum a anunțat GSP.ro, Eduard Pap este în tratative să-și rezilieze contractul cu Gyor și să semneze cu roș-albii. Al doilea goal-keeper al bucureștenilor este acum Răzvan Began, dar el are și probleme extra-sportive, fiind implicat într-o speță în justiție.
  • La nivelul fundașilor centrali, Zeljko Kopic are de gând să joace cu trei în defensivă, în modulul 3-4-3, ofensiv, ce se poate transforma și în 5-4-1 pe defensivă. Croatul are șase stoperi acum, Lucas, Patriche și Velkovski fiind opțiunile principale pentru titularizare, Homawoo, Bena și Rici Grigore fiind variantele de back-up. Nord-macedoneanul, dacă nu va fi forțat titular cu Petrolul, ceea ce n-ar fi imposibil!, cu siguranță va fi luat în calcul pentru derby-ul cu Rapid, din runda secundă.
  •  În privința fundașilor laterali, Amzăr (eligibil U21) nu are concurent, momentan. Acolo poate fi trecut Moura, de pe dreapta. Cu Charleroi (2-6), Bordușanu a avut și sarcini defensive și s-a văzut. Și el eligibil U21, Antonio a fost făcut harcea-parcea de către belgieni în startul părții secunde, de acolo plecând multe acțiuni ce s-au finalizat cu gol.
  • În linia mediană, emoții cu Dani Iglesias. S-a accidentat la încălzire, probleme la piciorul drept, decarul fiind într-o revenire de formă în mandatul lui Kopic față de startul în Liga 1. Spaniolul are o libertate de exprimare mai mare pe teren, poate fi de ajutor pentru faza de construcție.
  • Antrenorul croat a încercat să-i acorde aceeași libertate de mișcare, pentru a fi mai ofensiv, și lui Neluț Roșu. Cu turcii de la Genclerbirligi, ardeleanul a jucat avansat și a șutat necruțător la vinclu, marcând.

4goluri a încasat Dinamo în zece minute în partea secundă cu Charleroi, în total 5 în 20 de minute în repriza a doua

5goluri în 21 de etape a adunat Goncalo pentru Dinamo

Se metamorfozează „cei mai slabi" în "salvatori"? Goncalo și Abdallah - la vremuri noi, tot ei!

  • O surpriză plăcută: puștiul Alexandru Irimia, 17 ani, care a arătat că poate fi disciplinat tactic în ciuda vârstei și a faptul că mai trebuie să crească fizic.
  • O surpriză neplăcută: Ghezali e dispărut în misiune! Francezul care a făcut furori în primăvara 2023, contribuind din plin la promovarea "câinilor", n-a mai dat gol de la barajul cu FC Argeș! Nu este în stare să puncteze - chiar să aibă oportunități - nici măcar în amicale.
  •  Ilic este important pentru echipă și pentru antrenor. Este capabil să ordoneze jocul echipei, dar pare să aibă resurse fizice limitate, este și un translator și intermediar pentru Kopic, când vrea să emită niște idei pentru formația sa, în timpul meciului.
  • Politic are inventivitate, încearcă să-și surprindă adversarul din diverse situații, uneori, și complicate, doar că nu are susținere pe deplin din partea colegilor. Iar atunci când doar el trage echipa după el, nu reușește să facă prea multe.
  • Evoluția lui Goncalo și a lui Abdallah în prima oră a amicalului cu Charleroi oferă un energizant pentru dinamoviști că poate vor demara ofensiv încă de la prima etapă, cu Petrolul. Mai ales că nu se anunță a sosi vreun atacant prea curând, în tot cazul, respectivul nu ar fi apt pentru prima rundă din 2024. Goncalo și Abdallah s-au completat și au reușit să-și paseze și să înscrie în același meci.
  • O mare problemă este că, în afară că nu are un prim 11 prea competitiv, Dinamo nu are nici rezerve care să intre în meci și să poată schimba în bine jocul echipei. Bani a fost prea nervos în amicalele din Turcia, nu i-a ieșit nimic.

2goluri în 19 runde a reușit Abdallah pentru Dinamo, Ghezali are zero pe linie în 16 meciuri de L1

13goluri a reușit \"haita\" în 21 de etape, cea mai slabă ofensivă din campionat. A doua cea mai slabă este a Botoșaniului, cu 20 de goluri marcate

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Gicu Grozav nu uită de echipa copilăriei: „Nu vreau să retrogradeze Dinamo”. A făcut avancronica primei etape din 2024

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Lecția lui Bernd Storck pentru elevii săi: le-a cerut să rateze penalty-ul! Prima reacție a lui Laszlo Dioszegi

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Superliga
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (6)
moshu_cu_ruc.sacul
moshu_cu_ruc.sacul  •  13 Ianuarie 2024, 13:52
Postat de freddy pe 13 Ianuarie 2024, 11:05

Firicele...e groasa treaba! Nu va vad bine deloc. Anul viitor direct derby cu csa.

Dacă nu ne vezi bine deloc, e groasă treaba! Recomand oftalmolog.

calinescu_
calinescu_  •  13 Ianuarie 2024, 12:42

Daca se voia o reconstructie adevarata trebuia adus in primul rand DRAGOS GRIGORE...!!! Langa el se putea construii...!!!! MIHAI POPESCU de la Farul e si el o optiune. Andrei Marc alt fundas central de calitate care si el este de-al nostru ...!!! Mijlocas central il putea creste pe Giafer sau adus unul de calitate din liga a III A franceza care au o scoala aparte...!!! Dupa ce ai construit o aparare beton , incepi sa cauti si altceva....!!!! E clar ca Nicolescu e la fel ca Burca un amator de Play Station...!!!! Trebuia adus FLORIN PRUNEA ...!!! Acum e prea tarziu si totul este pierdut !!!!!

popescu222
popescu222  •  13 Ianuarie 2024, 11:47
Postat de dragosnyk pe 13 Ianuarie 2024, 11:16

Grigore, Ghezali, chiar si Ilic - foarte slabi

Ilic stie fotbal, are dribling, centrari, pasa lunga, sut, tine bine de minge cand e atacat ... doar ca e foarte lent. La ce avem acum, e totusi suficient de util, zic eu. L-as fi pus pe lista asta pe N Rosu, mai curand.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează