FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Doliu în fotbalul românesc! O legendă a lui U Cluj s-a stins din viață

Foto: Simion Moguț/ Facebook Universitatea Cluj
Foto: Simion Moguț/ Facebook Universitatea Cluj

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 22:47 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 00:19

Fostul portar al „șepcilor roșii” Simion Moguț  a trecut la cele veșnice la vârsta de 90 de ani.

Simion Moguț era ultimul supraviețuitor din echipa care a adus unicul trofeu câștigat de „studenți”, Cupa României, din 1965, câștigată în fața celor de al Dinamo Pitești. Anunțul a fost făcut de clubul alb-negru care a amintit de cariera acestuia în tricoul alb-negru.

Simion Moguț a băut șampanie din Cupă

După ce au câștigat finala Cupei României, 2-1, împotriva celor de al Dinamo Pitești, în timpul sărbătorii, Simion Moguț a băut șampanie din cupă, fapt considerat insultător de autoritățile din acea perioadă.

Simion Moguț a fost unul dintre cei 11 jucători trimiși în teren de Andrei Sepci în finala Cupei României din 1965 cu Dinamo Pitești. „Moțul” a avut intervenții salvatoare în acel joc disputat pe Stadionul „Republicii” din București, contribuind masiv la victoria ce ne-a adus primul și singurul trofeu din istorie. Născut pe 18 aprilie 1933 la Zlatna, Simion Moguț, poreclit și „Moțul”, a ajuns la Universitatea Cluj în 1959, pe când avea 26 de ani. Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, Simion Moguț mai jucase pentru Chimica Târnăveni, Dinamo Câmpina, Dinamo București și Dinamo Târgu-Jiu. Pentru „studenți”, el a evoluat timp de șapte sezoane, perioadă în care a strâns un total de 131 de meciuri cu ”U” pe piept. Dumnezeu sa îl odihnească în pace!

Mesajul Universității Cluj

Portarul în vârstă de 90 de ani a dat în acest an  lovitura de start a partidei cu UTA din semifinala Cupei României, câștigată de „studenți” cu 1-0. Înaintea finalei cu Sepsi, Simion Moguț le-a transmis un mesaj alb negrilor. 

„Aș vrea să aibă spontaneitate în teren și să ajungă în vârful calității lor. Doar așa pot ajunge la o victorie”, spunea Simion Moguț.

Dumnezeu să-l odihnească!

Citește și alte știri:

Ce a răspuns Emil Săndoi când a fost chestionat despre acuzațiile lui Antonio Sefer despre „interesele” după care se face selecția de la naționala Under 21

Prima TV, prima decizie după scandalul iscat între George Ogăraru și comentatorii Costi Mocanu și Emil Grădinescu

Citește și:

Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Este oficial! Se introduce cartonașul roz în fotbal » Va fi folosit în premieră la Copa America
Campionate
Este oficial! Se introduce cartonașul roz în fotbal » Va fi folosit în premieră la Copa America

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează