Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 15:21 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 16:03

Dorel Stoica (44 de ani), fostul căpitan al FCU Craiova de dinainte de dezafiliere, laudă din Anglia prestația echipei sale de suflet în derby-ul de sâmbătă cu CS Universitatea Craiova, scor 1-1.

„Echipa mea U Craiova, cum îi zic eu, a jucat fotbal, și-a creat ocazii, merita victoria. A fost echipa mai bună de la un capăt la altul al meciului. Îmi pare rău că n-am putut ajunge la meci, dar le-am ținut pumnii strânși băieților din fața televizorului. S-a văzut cine este Universitatea adevărată! Așa cred eu, știu unde am jucat”, a comentat pentru GSP.ro fostul internațional, cu 4 selecții la naționala României.

Mihai Rotaru, prima ieșire publică după ce fanii Universității au jignit familia Mititelu: „Nu-mi place ipocrizia! Domnia sa este în război cu toată lumea”
CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA 1-1
Mihai Rotaru, prima ieșire publică după ce fanii Universității au jignit familia Mititelu: „Nu-mi place ipocrizia! Domnia sa este în război cu toată lumea”

Dorel Stoica: „FCU Craiova are lot de play-off”

Dorel Stoica crede că FCU Craiova se va lupta în continuare pentru play-off, chiar dacă la finalul turului din sezonul regulat se află în zona retrogradării, cu 15 puncte.

„Dacă jucăm la fel ca sâmbătă, cu dăruire și cu maximă concentrare, n-avem cum să nu ajungem în play-off. Am pierdut multe puncte din neatenție. După ce am condus cu 1-0, jucătorii s-au relaxat. FCU are fotbaliști cu calitate, Bauza și Bahassa pot face oricând diferența. 

După părerea mea sunt cei mai buni din Superliga. De asemenea, Chițu este într-o formă extraordinară, nu știu de ce nu este convocat la națională", a mai declarat Dorel Stoica.

Cred că putem obține un rezultat foarte bun și cu FCSB, care este o echipă foarte bună, dar care poate fi învinsă.

- Dorel Stoica, ex-fotbalist FCU Craiova

Acesta crede că FCU Craiova își poate ridica nivelul, cu două-trei achiziții, dar și dacă Adrian Mititelu va reuși să formeze un staff tehnic puternic.

„Lotul de jucători este bun, de locurile 1-6, poate obține rezultate pozitive. Jocul echipei promite. Fizic arătăm bine. Îl felicit pentru asta pe Dan Vasilică. Trebuie totuși puțină organizare la nivelul staff-ului, să existe mai multă înțelegere.

E greu cu atâtea schimbări de antrenori, bulversează jucătorii. Vă spun din proprie experiență. Nea Adi trebuie să aibă răbdare și să acorde încredere antrenorului. Rezultatele nu apar peste noapte. Se poate construi frumos pe fondul jocului foarte bun arătat sâmbătă, pe stadionul Ion Oblemenco”, a adăugat Dorel Stoica.

Nu cred că e posibil, deocamdată, ca în Craiova să existe o singură echipă. Am văzut că Adrian Mititelu s-a supărat foarte tare, pe bună dreptate, după acel banner obscen afișat de cei de la CSU. Aici, în Anglia, n-am văzut așa ceva.

- Dorel Stoica, ex-fotbalist FCU Craiova

Dorel Stoica, apel către Peluza Sud: „Echipa are nevoie de susținere”

Fostul căpitan al FCU Craiova face un apel către fanii din Peluza Sud să revină lângă echipă. 

„Îmi doresc ca lucrurile să revine la normal, să se facă pace. Echipa are nevoie de susținerea galeriei. Publicul din Craiova te împinge spre victorie. 

Sunt convins că dacă vor fi rezultate și vom juca în cupele europene suporterii vor veni la stadion. Trebuie să urcăm în clasament, nu să facem un joc bun și trei proaste. Totul depinde de jucători.

Nea Adi îi susține și le oferă toate condițiile. Aduce bani de acasă, plătește salariile la zi. Îmi amintesc că ne-a dat primă și la un amical, 20.000 de dolari pentru toată echipa, după ce am învins Standard Liege, 2-0. Cine mai dă prime la amicale?".

Naționala României se va califica la Euro 2024. Am mare încredere. Trebuie să-i încurajăm pe tricolori. Ar fi păcat să nu ne calificăm nici acum. Rezultatele sunt mai importante decât aspectul jocului.

- Dorel Stoica, ex-fotbalist FCU Craiova

Dorel Stoica deschide școală de fotbal la Londra

Dorel Stoica a plecat în Anglia, după scurtul mandat ca secund al lui Flavius Stoican la FCU Craiova, din 2021. "Nea Adi a vrut să rămân, dar i-am spus că nu pot pentru că am venit cu Flavius și e normal să plec și eu odată cu el. 

Am o afacere la Londra și mai am câteva formalități legale de îndeplinit pentru a deschide o școală de fotbal pentru copii între 5 și 8 ani, pe modelul afterschool".

147 de meciuria jucat Dorel Stoica la FCU Craiova în toate competițiile și a marcat 13 goluri

VIDEO. Adrian Mititelu, răbufnire după partida cu CSU Craiova: „De acum suntem în război”

Citește și alte articole:

Se umple Arena Națională! Câte bilete au mai rămas pentru derby-ul FCSB - Rapid

Giovanni Costantino, propunere pentru Edi Iordănescu: ”E killer în careu. Merită să fie convocat”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”