FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRE

Eric, poveste amuzantă cu Dan Petrescu: „Mister, vrei să alerg sau să joc fotbal? Că, dacă e, mă duc la atletism”

Articol de - Publicat sambata, 18 februarie 2023 13:14 / Actualizat sambata, 18 februarie 2023 13:58

Eric (37 de ani) a povestit o întâmplare amuzantă cu Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj.

Retras din fotbal din cauza unor probleme medicale, fostul atacant brazilian, care a dat 66 de goluri în Liga 1, și-a amintit ce a discutat cu Dan Petrescu atunci când tehnicianul a vrut să-l transfere la CFR Cluj.

În ce și-a investit Eric banii din fotbal: „Am deschis un restaurant bun într-un oraș nepotrivit” » Cum arată viața brazilianului acum: „Mă atrage mult televiziunea”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
În ce și-a investit Eric banii din fotbal: „Am deschis un restaurant bun într-un oraș nepotrivit” » Cum arată viața brazilianului acum: „Mă atrage mult televiziunea”

Eric, întâmplare amuzantă cu Dan Petrescu

„De când îl ştiu eu, nu lasă de la el. Trebuie să fii exact „pe muncă”. Eu am auzit de la el că vrea să mă aducă de la Voluntari, într-o iarnă. L-am întrebat «De ce nu mă aduci?» și a zis «Nu sunt sigur că poţi să alergi».

Iar eu am spus «Mister, vrei să alerg sau vrei să joc fotbal? Că, dacă e, mă duc la atletism». Și am început să râdem acolo.

Mu vreau să fac o comparație între el şi Hagi. Dan Petrescu e pe muncă, pe forţă. Hagi e şi el pe muncă, dar şi pe talent. Trebuie să şi joci. Că dacă te duci acolo și ești paralel cu mingea, frate...

Poţi să spui că în ultimii 15 ani nu am avut la CFR un mijlocaş creativ. Hai să zicem că Emmanuel Culio era «mingicar», dar era mai mult un optar”, a spus Eric la PrimaSport.

Unde a jucat Eric cele 222 de meciuri în Liga 1

Gaz Metan 142
Viitorul32
Pandurii 31
FC Voluntari 17

VIDEO Eric de Oliveira: „Îmi doream să joc la Dinamo sau Rapid”

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Eric a dezvăluit că cel mai mare regret al său a fost că nu a prins un transfer la un club important din România.

- Ai jucat la patru echipe în Liga 1. Care e cel mai drag moment? 
- Cu Pandurii, Gaz și Viitorul am evoluat în Europa League. Nu am fost un jucător oarecare, chiar am făcut multe! Am rămas în istorie cu Pandurii în Europa League, am rămas în istorie cu Gazul jucând meciuri importante cu Mainz, apoi chiar și la Farul am câștigat două trofee interne. Am fost iubit la Constanța. Toate cluburile mi-au fost dragi.

- Cel mai mare regret care e? 
Că n-am prins un transfer la o echipă mare! La naționala României, de exemplu, nu depindea doar de mine. Dacă mă voiau, cu siguranță eu eram acolo. E clar că-mi doream un transfer la Dinamo, la Rapid, poate chiar și la U Cluj. Eu mi-am dorit mereu să joc pentru galerie, să dau goluri, să-mi strige numele. Nu mă visam Cristiano Ronaldo, să joc la Real Madrid, să câștig Balonul de Aur, am vrut doar să mă bucur de fotbal!

Citește ș: 

Două episoade dezamăgitoare de la Dinamo, după care Dennis Șerban a pus ghetele-n cui: „Cred că am făcut o greșeală mare. Îmi face mult rău când mă uit la fotbal!”

„Ați vorbit cu Pinti, v-a zis deja echipa?!” » Cum a reacționat Leo Strizu când a auzit ce pregătește Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
flick2020
flick2020  •  18 Februarie 2023, 16:39

La dinamo poate sa joace si acum. Oricine poate....

calinescu_
calinescu_  •  18 Februarie 2023, 15:22

Erik trebuia sa joace la nationala ROMANIEI ...!!!! N-a avut loc pentru ca ii eclipsa pe toti si smenarii si nu mai puteau tzepuii pe nimeni ...!!!

Moshu
Moshu  •  18 Februarie 2023, 14:34

In sfarsit un cetatean corect in raport cu o caracterizarea a lui Dan Petrescu ! A fost mereu "pe munca" si ca jucator si ca antrenor si i-a iesit ff bine si cariera de jucator si cea de antrenor....doar confirma "zicala" 10% talent/90% munca,tot ce conteaza pentru performanta sportiva ! Restul e "can-can"!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează