FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV // FOTO Viața unui brazilian stabilit în România: „De ziua mea, mi-au făcut un tort din sarmale. După ce-am suflat în lumânări, n-am prins una!”. Cine i-a arătat „apa sfințită”

Eric de Oliveira +35   FOTO
Eric de Oliveira

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 09:00 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 11:56

 Eric de Oliveira este asimilat deja de microbiștii români ca unul dintre ai noștri, brazilianul născut la Rio face spectacol, în limba română, oriunde apare. Fostul fotbalist a dezvăluit câteva episoade amuzante petrecute în țara noastră

E tot numai un zâmbet și naște zâmbete! Brazilianul Eric de Oliveira, 37 de ani, și-a petrecut deja jumătate de viață în România, este căsătorit cu o româncă, Cosmina, iar existența și-o duce aici alături de familia sa. 

În prezent în staff-ul lui Gheorghe Hagi la campioana en titre Farul Constanța, sud-americanul este un tip jovial, care face spectacol. Acum, în afara terenului, după ce ani la rândul și-a încântat fanii prin prestația de pe gazon, fiind cel mai bun marcator străin din istoria fotbalului românesc.

72de goluri a înscris Eric în România evoluând pentru Gaz Metan Mediaș, Pandurii Tg. Jiu, Viitorul (actuala Farul) și FC Voluntari

Omul care face spectacol, Eric de Oliveira

Din cauza unor probleme medicale complicate, brazilianul nu mai poate să joace fotbal așa cum ar dori. Dar, la orice eveniment, nu se poate abține și face câteva giumbușlucuri cu mingea, arătând că aceasta nu are secrete în fața lui, și aduce buna-dispoziție prin felul său de a fi.

SHOW total în meciul caritabil între supervedetele din fotbalul românesc: 8 goluri, penalty-uri ratate și două reveniri spectaculoase
MECI CARITABIL
SHOW total în meciul caritabil între supervedetele din fotbalul românesc: 8 goluri, penalty-uri ratate și două reveniri spectaculoase

Invitat în cadrul evenimentului "All Star Game", a III-a ediție, un meci caritabil la care GSP.ro a fost partener media, Eric a fost prezentatorul confruntării dintre "Galactici" și "Extratereștri".

A fost spectacol pe teren, scor 4-4, cu foști campioni ai României care și-au dovedit măiestria, a fost show și din partea brazilianului la microfon. A înfruntat ploaia rece de noiembrie și i-a făcut să se simtă confortabil și pe jucătorii din teren, unii foști colegi, și pe spectatorii care au venit la reprezentația din complexul "Năstase&Marica Sports Club" din centrul Capitalei.

+31 FOTO

Cum a rezistat la început frigului: "Mi-am pus două sacoșe de supermarket peste șosete"

Totodată, cu ocazia meciului demonstrativ, Eric a făcut și câteva destăinuiri din perioada petrecută în România. Povești pe care le-a asezonat cu stilul său de a vorbi, româno-portughez, stârnind zâmbete și râsete, încălzind atmosfera.

"La noi acasă, în Brazilia, acum sunt 50 de grade Celsius. Aici, am întâlnit ploaia și zăpada. Familia mea din Brazilia este și ea îndrăgostită de România, a venit mama și mi-a zis: "Fiule, tu mi-ai făcut cadouri, mi-ai oferit asta, asta, asta, dar nu m-ai dus și pe mine să văd zăpada!". Am dus-o pe mama la Predeal, la munte, după o jumătate de oră mi-a spus mama, înfrigurată: "Fiule, mulțumesc, gata, mi-a ajuns! Nu mai vreau să văd zăpadă niciodată", a povestit Eric.

Propria amintire cu prima iarnă în România? "Mi-am pus două sacoșe de supermarket peste șosete, în ghete, am zis că mă încălzesc mai repede. A fost greu la început cu frigul, nici acum nu pot să zic că-mi place", a mărturisit brazilianul.

"Apă sfințită" de la prietenul Romică Buia

Noroc că are prieteni care l-au învățat cum să reziste pe vremea rece. "Ori ceai, ori "apă sfințită", din aia de care aduce Romică Buia de la Baia Mare. Am făcut o rețetă nouă, ceai cu "apă de Baia Mare", pur și simplu nu mai e frig", s-a amuzat Eric. Este vorba de fostul fotbalist Romeo Buia, alintat "Figo" la începutul anilor 2000, un jucător cu o tehnică impecabilă, care acum îi alimentează pe colegii din generația sa cu veritabila palincă făcută de el la Baia Mare.

"Apă sfințită sau picături de ochi, depinde ce problemă ai", a reacționat "doctorul" Buia. Pentru că "Liga Legendelor" a reunit prieteni vechi, care, deși din perioade diferite, au legat amiciții prin aceste meciuri demonstrative: Belodedici, Bourceanu, Raț, frații Dorin și Lucian Goian, Dulca, Vintilă, Stăncioiu, Cânu, Gigel Coman, Marian Savu, Vlădoiu, Gardoș, Cernat, Varga, printre alții.

Cum nu s-a putut bucura de tortul de sarmale de ziua lui

Și o altă întâmplare povestită publicului de inegalabilul Eric. Tot la Baia Mare, cu ocazia zilei de naștere, prietenii din "Liga Legendelor" i-au făcut cadou un tort special: era făcut din sarmale! Care sunt deliciul culinar preferat, tradițional, al lui Eric în România.

"Au venit cu tortul, din sarmale, au cântat, am cântat, ne-am veselit, am suflat în lumânări, dar apoi, după ce s-a tăiat tortul, la mine n-a ajuns nicio felie! Nu se poate așa ceva! Este inuman!! Am pierdut atâția ani din viață până am descoperit sarmalele, iar apoi să nu mă pot bucura de ele... Nici măcar de ziua mea!", a istorisit Eric.

Eric știe să cânte românește, a fost mereu sufletul petrecerilor la orice echipă unde a fost. Și nu doar cântă, e primul la dans.

+31 FOTO

"Eu am avut tată foarte bogat, miliardar, am făcut o prostie când eram mic și mi-a zis: "O să te pedepsesc!". "Cum?". "O să te trimit în România, la frig!"", a reacționat râzând brazilianul, spre deliciul asistenței.

Primul impact cu România în 2007 nu a fost prea bun. Nici nu voiam să vin, iar când am ajuns, voiam să plec! În primele 6 luni, nu era ceea ce mă așteptam, iar apoi n-am mai putut pleca, de drag. Vedeam chestii care nu-mi plăceau, cu copii pe străzi și cu cerșetori care-mi cereau bani. Voiam altceva decât în Brazilia. Acum, am descoperit că România este atât de bogată. Și, într-un fel, mă doare faptul că România e bogată, dar nu e destul de organizată
Eric de Oliveira, într-un interviu pentru Libertatea în septembrie 2021

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Fostul golgheter lui Dinamo: „Dacă n-ai jucat acolo, înseamnă că nu ești fotbalist!”. Ce sfat le dă șefilor clubului

EXCLUSIV Experiența unui englez în România » A impresionat în ultima etapă din Superliga: „Românii zâmbesc mult, trăiți ca în Anglia. Sunt însă două lucruri care nu îmi plac aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
MM11EXI
MM11EXI  •  22 Noiembrie 2023, 07:48

Frumos articol Poze cu tortul...... am eu

MM11EXI
MM11EXI  •  21 Noiembrie 2023, 18:47

Frumos articol....păcat că lipsesc pozele cu tortul la care face referire Eric. Din fericire eu am pozele cu tortul

MM11EXI
MM11EXI  •  21 Noiembrie 2023, 18:40

Frumos articol....dar lipsesc poze cu tortul la care face referire Eric. Din fericire eu am pozele cu tortul

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close