FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cum a fost când Claudiu Răducanu a intrat prima oară în vestiar: „Nu credeam că poate ajunge la Espanyol”

Eugen Neagoe nu credea că Răducanu putea să ajungă la un club ca Espanyol
Eugen Neagoe nu credea că Răducanu putea să ajungă la un club ca Espanyol

Articol de - Publicat miercuri, 27 mai 2020 12:00

Eugen Neagoe (52 de ani) își amintește momentele în care a împărțit vestiarul cu Claudiu Răducanu (43). „Un simpatic! Stătea numai pe lângă noi, veteranii”, își amintește actualul tehnician.

Spre finalul carierei Eugen Neagoe a ales Extensiv Craiova, alături de care a promovat în Liga 1, fiind atunci unul dintre liderii echipei. Antrenorul de 52 de ani își aduce aminte momentul în care la prima echipă a ajuns și Claudiu Răducanu, unul dintre cei mai importanți atacanți de la începutul anilor 2000, dar și un personaj deosebit. 

„Eram în Divizia B, în turul acelui sezon a jucat puțin. Ce-i drept era și foarte tânăr. Apoi, când a venit domnul Sichitiu, a prins mai des echipa. Am fost retras eu la mijloc și în față a jucat el cu Fabian. Evoluții foarte bune, era genul de atacant cu niște calități deosebite", își reamintește fostul antrenor al lui Dinamo.

VIDEO Eugen Neagoe, despre Claudiu Răducanu: „Marcator și foarte rapid"

Neagoe l-a caracterizat pe fotbalistul Claudiu Răducanu, cel de la început de drum, înainte de a face pasul la Steaua. „Era marcator și avea o viteză foarte bună. Un picior stâng extraordinar. Mereu prezent în joc. Putea să-și depășească foarte ușor adversarii. La noi, la Extensiv a jucat mai mult în partea stângă, abia după ce a ajuns la Steaua, a fost folosit vârf de Victor Pițurcă".

Acum e profesor de sport

Fostul secund de la echipa națională s-a întâlnit recent cu Claudiu Răducanu. A aflat că este profesor de sport și vorbește la superlativ de omul Claudiu Răducanu: „Să știi că era un băiat care se pregătea foarte bine, a iubit și iubește fotbalul. M-am întâlnit cu el la Craiova în urmă cu câteva luni și am stat la o cafea. Un băiat care făcea fotbal din pasiune. Stătea mereu pe lângă noi, cei mai experimentați din lot. Cu mine, cu Cristescu, care aveam peste 30 de ani. Noi jucam rummy prin cantonamente, iar el venea pe lângă noi și ne povestea. Un băiat simpatic, acum e profesor de sport", a mai zis Neagoe.

„N-am crezut că va ajunge la Espanyol"

Deși îi laudă calitățile, Eugen Neagoe recunoaște că a fost surprins de ascensiunea lui Claudiu Răducanu. E de părere că viața fostului stelist ar fi avut un alt traseu dacă s-ar fi impus în străinătate și ar fi reușit să joace mai mult timp: „Îl mai certam pe Claudiu. Mai greșea, ne spunea mereu lucruri din viața lui. Un simpatic. Recunosc că n-am crezut că poate ajunge la un nivel atât de ridicat. Știam că poate juca Liga 1, dar nu să ajungă la Espanyol. Bravo lui! A ajuns la un nivel foarte mare, din păcate n-a putut ține ritmul mai mulți ani. Dacă stătea mai mult pe acolo, poate era altceva".

„Nu m-am gândit că va face pasul așa repede la Steaua. Știam că poate deveni un jucător important pentru Extensiv. A plecat după turul campionatului după promovare. Când eram Liga 1. Piți l-a văzut, l-a urmărit și l-a luat imediat

Nu cred că tot ce s-a auzit despre el e adevărat. Ok, era un băiat simpatic, povesteam multe cu el. Îl chemam în camera noastră și îl puneam să ne povestească din viața lui. Însă consider că s-au inventat multe despre el. Sigur, unele s-au întâmplat, dar nu toate"


 Eugen Neagoe, fost atacant la Extensiv

2 selecțiia strâns Claudiu Răducanu la echipa națională a României

11 meciuria strâns Claudiu Răducanu în La Liga, unde a marcat 3 goluri (un gol la 114 minute)

58 de goluriîn 92 de meciuri a adunat Răducanu la Steaua, având un titlu și o Supercupă a României

Apogeul a fost la Steaua

Claudiu Răducanu a fost pregătit de Victor Pițurcă la Steaua între 2000 și 2003. A fost cea mai bună perioadă din cariera vârfului, marcând 58 de goluri pentru „militari". 

De-a lungul carierei, Claudiu Răducanu a evoluat pentru Extensiv Craiova, Steaua București, Espanyol, Arminia Bielefeld, FC Vaslui, Guanzghou, Nea Salamina, Sorrento Calcio sau Universitatea Cluj.

Citește mai multe știri de actualitate:

Eugen Neagoe, fost campion cu Universitatea Craiova, dă verdictul: „Steaua 86, peste Craiova Maxima”

Cristiano Bergodi a scăpat de carantină: „Am realizat ce lot am la dispoziție”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
danbinci
danbinci  •  27 Mai 2020, 20:09

Bravo lui, a ajuns la un nivel unde nu poate ajunge oricine.

rosualbastru1947
rosualbastru1947  •  27 Mai 2020, 15:11
Postat de antisistem pe 27 Mai 2020, 14:07

Va dati seama la ce nivel e invatamantul romanesc, daca unul ca Raducanu a ajuns profesor, fie si de sport!?

ma intreb oare tu la ce nivel esti...

rosualbastru1947
rosualbastru1947  •  27 Mai 2020, 15:17
Postat de antisistem pe 27 Mai 2020, 14:07

Va dati seama la ce nivel e invatamantul romanesc, daca unul ca Raducanu a ajuns profesor, fie si de sport!?

Unul ca Raducanu a ajuns profesor, dar tu ce esti? Observ ca porti de grija tuturor, esti un vesnic nemultumit. Tu nu ai avut jucarii cand ai fost mic?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează