FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - OȚELUL 2-4

De pe vremea lui Ewald Lienen! Câți ani au trecut de când Oțelul nu mai marcase 4 goluri în deplasare în Liga 1 + ce „palmă” pentru Andrei Nicolescu!

Dorinel Munteanu și Oțelul le-au predat o lecție de fotbal arădenilor / Sursă foto: Facebook@ SC Oțelul Galați
Dorinel Munteanu și Oțelul le-au predat o lecție de fotbal arădenilor / Sursă foto: Facebook@ SC Oțelul Galați

Articol de , - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 23:25 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 00:20

Oțelul a marcat de patru ori în deplasare cu UTA (4-2) și a reușit cel mai convingător succes de la promovarea pe prima scenă. Gălățenii sunt pe 8, la doar două puncte în spatele ultimul loc de play-off, obiectivul improbabil setat de Dorinel Munteanu înainte de startul campionatului.

Arătați cu degetul pentru jocul economicos și lipsit de spectaculozitate, „oțelarii” le-au dat replica ideală contestatarilor. Au marcat de patru ori în deplasare și au făcut șah-mat o echipă în formă, care nu pierduse în ultimele etape nici cu Rapid, nici cu Farul.

Oțelul lui Dorinel, lecție pentru Mircea Rednic » UTA, zvâcniri zadarnice pe final de meci! Clasamentul ACUM
UTA - Oțelul 2-4
Oțelul lui Dorinel, lecție pentru Mircea Rednic » UTA, zvâcniri zadarnice pe final de meci! Clasamentul ACUM

Oțelul nu mai marcase patru goluri în deplasare în Liga 1 din 2014

Prin triumful la scor cu UTA, Oțelul a egalat o performanță pe care clubul de la malul Dunării n-o mai reușise din 2014, de aproape un deceniu! Galațiul n-a mai dat patru goluri în deplasare, pe prima scenă, de pe 11 mai 2014, când echipa antrenată atunci de neamțul Ewald Lienen se impunea cu 4-1 la Vaslui. 

Era penultimul sezon petrecut de Oțelul în primul eșalon înaintea retrogradării din 2015 și a falimentului ce a urmat.

Pentru „oțelari” marcau atunci Henrique şi Marquinhos, fiecare cu câte o „dublă”. Formula aliniată atunci de Lienen: Goicoenchea - Tritz, Sîrghi, Prestia, D. Popescu - Lovin, Giurgiu, Cooper - Marquinhos, Henrique, Zaharia

De pe vremea lui Ewald Lienen! Câți ani au trecut de când Oțelul nu mai marcase 4 goluri în deplasare în Liga 1 + ce „palmă” pentru Andrei Nicolescu!
Aproape 10 ani au trecut de la ultimul triumf al Oțelului pe prima scenă cu patru goluri marcate în deplasare / foto: GSP

Oțelul a mai înscris de patru ori și un an mai târziu, în sezonul în care suporterii și-au luat rămas bun de la Liga 1. Pe 17 mai 2015, moldovenii o învingeau acasă pe Ceahlăul, 4-1 (hat-trick Florin Cernat, plus un gol Hamroun).

Dorinel Munteanu, prima oară din 2005!

Numai în 9 dintre cele 238 de meciuri strânse de Dorinel Munteanu în Superligă o echipă antrenată de acesta a marcat de cel puţin 4 ori, însă acum a fost doar a două oară când s-a întâmplat în deplasare, precedentul consemnându-se în startul carierei sale de tehnician, pe 10 septembrie 2005, în FC Naţional-CFR Cluj 0-4, meci în care a fost antrenor-jucător.

Dorinel Munteanu, palma ideală pentru Andrei Nicolescu și Dinamo?

Victoria categorică reușită în fața „Bătrânei Doamne” e și o „palmă” pentru Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, cel care afirma săptămâna trecută că preferă stilul brevetat de Ovidiu Burcă la roș-albi în detrimentul tipului de fotbal promovat de Dorinel Munteanu la Galați.

Nu aș putea să lucrez în sistemul de la Oțelul. Nu cred că un club ca Dinamo ar putea performa în sistemul ăla. Asta e părerea mea subiectivă. Mă refer la modul de a juca, la exprimarea echipei. Eu sincer nu mă pot uita la meciurile pe care le joacă Oțelul Galați.

- Andrei Nicolescu, la GSP Live

VIDEO Alexandru Pop, execuție rafinată în UTA - Oțelul » Rednic a rămas mască

Citește și alte știri de actualitate:

Dorinel Munteanu, nemulțumit după 4-2 cu UTA: „Voi discuta cu jucătorii. Nu e permis să facă asta!”

Mircea Rednic, discurs plin de fair-play: „Am scăpat ușor! Îl felicit pe Dorinel” + cum își va pedepsi fotbaliștii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  14 Noiembrie 2023, 12:32

Dorinel e inteligent ....... nu degeaba a luat Campionatul cu Otelul , cu jucatori necunoscuti Antal, Giurgiu, Filip, Pena, Bus, Rapa, Costin, s. Ilie, Salageanu, sa enumar doar cativa...... Cand vede un meci , citeste adversarul ca nu calca de 3 ori pana la poarta si atunci il ataca tot meciul...... Cand au valoare se apara.... Aseara parca era Romania in Meciul cu Argentina de la Mondial ....woaw la fiecare faza ... pana pe final....cand au jucat romaneste si au lasat adversarii sa nu se faca de ras.

Ripensia
Ripensia  •  14 Noiembrie 2023, 00:21

L-am promovat pe Dorinel in comentariile mele, inclusiv pentru postul de selectioner, dar am impresia ca el nu poate scapa de sindromul de servant al lui Hagi si are tot timpul niste polite de platit.

lapusneanul
lapusneanul  •  14 Noiembrie 2023, 00:14

ce viteza își luase strambul după victoria contra câinilor...nu au jucat nimic și au dansat în vestiar...haha..au câștigat pe doua erori și au crezut ca sunt mare echipa...haha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează