FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV // UPDATE Cătălin Straton, ex-Dinamo, a semnat pe un an cu FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 19:18 / Actualizat sambata, 19 septembrie 2020 20:15

FCSB are probleme mari de efectiv și caută disperată jucători pe care-i să-i legitimeze până joi, la duelul cu Slovan Liberec din turul 3 preliminar al Europa League.

UPDATE ora 09:00

Dinamo a anunțat oficial despărțirea de Cătălin Straton, unul dintre jucătorii favoriți ai fanilor în ultimul sezon. Reacțiile acestora au fost critice la adresa conducerii, fiind primele disensiuni de la venirea investitorilor spanioli. 

EXCLUSIV // UPDATE Cătălin Straton, ex-Dinamo, a semnat pe un an cu FCSB

UPDATE 00:15 Așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate, Cătălin Straton a semnat cu FCSB. Contractul e pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

Straton a semnat din postura de jucător liber de contract. Sursele GSP susțin că portarul a fost obligat de Dinamo să renunțe la 2 luni de restanțe salariale, în jur de 15.000 de euro, pentru a fi lăsat să plece fără pretenții.

Știrea inițială

GSP.RO a aflat în exclusivitate că FCSB îl vrea pe Cătălin Straton, portar ce a fost anunțat de Dinamo că nu mai intră în planurile lui Cosmin Contra și a fost trimis la echipa secundă. În acest timp, "câinii" și-au luat deja doi portari.

Straton, care va împlini 31 de ani în octombrie, și-a dat acordul, dar oficialii clubului din Ștefan cel Mare nu mai sunt de acord să-l lase să plece liber, după ce au auzit că echipa care se interesează de el e chiar FCSB.

7.000 de euroera salariul lunar al lui Straton la Dinamo

Probleme cu portarii la FCSB

Unul dintre posturile deficitare în acest moment la FCSB este cel de portar, motiv pentru care la partida de joi cu Topola între buturi a apărut debutantul Ducan, 19 ani, cu o prestație dezamăgitoare fiind vinovat la aproape toate golurile încasate în cele 120 de minute.

Cum Andrei Vlad are coronavirus, Ștefan Târnovanu e accidentat, iar Răzvan Udrea și Toma Niga au avut COVID-19 în urmă cu o lună, iar după ce s-au vindecat s-au accidentat și ei, FCSB caută cu disperare să aducă un portar cu experiență pe care să-l aibă în poartă la meciul de joi.

Dinamo vrea bani!

Practic, Dinamo nu vrea să-i dea o mână de ajutor rivalei și, din informațiile Gazetei, i-a solicitat lui Gigi Becali să achite o sumă de bani pentru a-l avea pe Straton. FCSB trebuie să se miște repede, fiindcă până la miezul nopții poate trimite lista la UEFA cu jucătorii eligibili pentru meciul cu Slovan, dar are și posibilitatea de a mai adăuga încă două nume până cu 24 de ore înainte de startul confruntării cu cehii.

Straton a jucat la Dinamo în perioada iulie 2019 - septembrie 2020 în care a bifat 16 meciuri. Cotat la 400.000 de euro conform transfermarkt.com a mai jucat la Rapid, FC Vaslui, CSU Craiova, Poli Timișoara și Dunărea Călărași.

"Eu sunt un om credincios, chiar dacă nu merg foarte des la biserică. Nu prea am timp, din păcate! Îmi place să mă rog la Dumnezeu, să mă ajute, să-mi dea putere să fac un meci bun și să fie bine pentru toată lumea. De fiecare dată mă închin când intru pe teren. La final, la fel. Chiar și în timpul partidelor, atunci când prind câteva momente de liniște în poartă, mă rog să ne ajute. Și m-a ajutat!"
Cătălin Straton, portar

EXCLUSIV // UPDATE Cătălin Straton, ex-Dinamo, a semnat pe un an cu FCSB

Pe teren cu Eva, Anastasia și Valentina

Portarul lui Dinamo și-a comandat o pereche de mănuși personalizată. "Pe mănușile pe care le folosesc am decis să scriu numele fetițelor mele, la care mă gândesc mereu și care-mi dau putere în meciuri. Eva este cea mare și are 4 ani și jumătate, iar pe cea mică o cheamă Anastasia și are 1 an și trei luni. Ele sunt comorile mele și mă ajută să depășesc cu bine momentele grele. De fiecare dată abia aștept să ajung acasă să ne jucăm, să mergem în parc și chiar să jucăm fotbal. Pe cealaltă mănușă e scris numele soției mele, Valentina!", spune Straton.

Atacantul devenit portar

Ca orice tânăr fotbalist în spatele blocului, Straton și-a dorit să fie noul Hagi. Și în primii ani chiar a fost atacant! „Ha, ha, ha! Așa e. Când jucam fotbal cu băieții îmi plăcea să alerg, să fiu pe tot terenul, să fiu acolo, în atac. Apoi mi-am dorit să fiu portar. Fotbalul l-am început pe la 8 ani, după ce m-am rugat mult de mama să mă lase. Ea era profesoară de matematică și-și dorea să fiu mult mai atent cu școala. 

Până la urmă, am convins-o și m-a lăsat să merg. Am început la Voința Temerarii. După o vreme au venit și primele oferte pentru mine. Steaua, Dinamo și Rapid mă doreau. La 14 ani am ajuns la Rapid pentru că giuleștenii au fost singurii care au plătit 6.000 de euro taxa mea de formare", spune Cătălin.

VIDEO Vin ofertele pentru Florinel Coman? Victor Becali: ”Prețul corect este cel fixat de patron!”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cătălin Straton, distrus după ce Dinamo a renunțat la el: „Îmi venea să plâng de nervi!”

Florin Tănase, imagine din carantina provocată de coronavirus: „Prima zi a fost destul de neplăcută”

FCSB. Mihai Stoica admite negocierile cu un portar experimentat: „Am discutat personal cu el, vorbise și Pinti”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (194)
dinamofever
dinamofever  •  19 Septembrie 2020, 21:05
Postat de adriann_ pe 19 Septembrie 2020, 12:19

Ce naiba este "globul lui Mortemer"? :))) (presupun ca Mortimer, dar oriscat, tot nu face click :))

Așa mi-a venit pe moment. Am vizitat o chilie de pe la 1.100 pe la ăia și mi-a rămas în căpățână. Am scris spontan, fără ajutătoare. :)) Acum am intrat pe google și citit despre Mortimer.

1745flo
1745flo  •  19 Septembrie 2020, 18:05
Postat de nebraska_filipineza pe 19 Septembrie 2020, 10:58

lui Straton i-au fost suficiente 2 zile ca sa uite de dîdîbîști, coșmarul s-a terminat

Deci avea lacrimi de crocodil cand era dat afară de la Dinamo! Oricum e bine ca l-ati luat voi de... bun!

parpalache
parpalache  •  19 Septembrie 2020, 16:31

Straton?Daca e la Dinamo...nu e bun!Aa,e la fcsb?Zii bre asa!Pai il cheama finu Mirel la nationala,sa fie rezerva lu Mesi al portarilor!Nu poa sa-l ia titular,ca nu prea e vandabil!

Vezi toate comentariile (194)
Comentează
Close