FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU TITLU SE DĂ LA TAS

EXCLUSIV Culisele unui război total! GSP are dosarul pe care steliștii l-au depus la TAS » FCSB a cerut ajutor la UEFA! Ce răspuns a primit

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 22 iunie 2017 00:00

Gazeta Sporturilor are dosarul pe care FCSB l-a depus la TAS şi toată corespondenţa dintre Tribunalul de la Lausanne, preşedintele clubului, Valeriu Argăseală, şi avocatul ales de roş-albaştri, spaniolul Jorge Ibarrola!

Scris în limba franceză, acesta conţine multe lucruri extrem de interesante, care developează un război total între părţile care se vor judeca în Elveţia.

Spre exemplu, FCSB a cerut ajutor la UEFA! Ce a răspuns forul de la Nyon: 

În dosarul pe care Ibarrola l-a făcut a dorit să aibă şi un ajutor din partea UEFA. Avocatul spaniol s-a adresat forului de la Nyon cu scopul de a obţine un punct de vedere că traseul pe ruta campioanelor e unul mult mai facil decât pe cel al non-campioanelor şi, la fel, că statutul de cap de serie, pe care l-ar avea dacă ar câştiga la TAS, i-ar aduce adversare mai uşoare.

UEFA a oferit un răspuns, însă unul procedural: a explicat ce presupune traseul campioanelor şi ruta non-campioane, practic a dat o definiţie a modului în care au loc tururile preliminare, însă n-a făcut şi aprecieri de genul "echipa X, pe care ai putea să o întâlneşti din urna out-siderilor, e mai slabă decât echipa Y, dintre capii de serie".

Ziarul prezintă și alte pasaje din dosar, care sunt extrem de relevante în judecarea cazului, dar şi alte amănunte de culise, venite pe surse din cele două tabere! Pe toate le găsiți în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (81)
timm
timm  •  22 Iunie 2017, 18:25

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au lămurit şi cea mai arzătoare problemă: palmaresul! În motivarea sentinţei se arată negru pe alb: „CSA Steaua Bucureşti deţine exclusivitatea: … d) palmaresului înregistrat de către sportivii şi echipele clubului în competiţiile în care au participat”.

timm
timm  •  22 Iunie 2017, 14:01
Postat de vasglo pe 22 Iunie 2017, 10:30

Ce om cu judecata normala, mai ales daca e jurnalist de sport, poate crede ca UEFA putea da un raspuns prin care sa faca "...aprecieri de genul "echipa X, pe care ai putea să o întâlneşti din urna out-siderilor, e mai slabă decât echipa Y, dintre capii de serie". E suficient daca a spus ca pe ruta campioanelor FCSB-Steaua ar fi cap de serie, iar pe ruta non-campioanelor ar fi out-sider. Nu cred ca cineva de la TAS nu stie diferenta dintre cele doua categorii de echipe!....-:)

Tas nu judeca participarea in Europa a fcsb sau Viitorul.. Nu-i intereseaza implicatiile viitoare ale deciziei. Ei judeca cine e Campioana Romaniei atat.

timm
timm  •  22 Iunie 2017, 13:56
Postat de westfield pe 22 Iunie 2017, 12:06

Un alt lucru, ar trebui anchetat unde plecau banii Stelei, de dinainte de cioban. Pt ca Steaua vindea si vindea bine. Cum e posibil ca intr-o perioada in care Steaua avea incasari serioase nu facea profit si mai mult acumula milioane la stat ( milioane ce au fost si sterse ). Ce nu inteleg unii, ca acea Steaua trebuia sa dispara pt a ascunse furturile. Asa au scalat de parnaie sacalii din armata. Cu siguranta se poate ancheta si azi, unde plecau milioanele Stelei, dar se vede ca nu exista interes. Acum se spune ca a fost furata, cand de fapt s-au folosit de cioban sa-si acopere fundurile mari si grase. Despre ce vb noi aici ?

1. Cu banii de la fotbal erau sustinute toate sectiile sportive. 2. Babiuc si Nastase au hotarat sa dea Steaua la gigi. 3. Asa ca Steaua trebuia sa para ca merge prost. 4. Exista prescriptia faptelor.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează
Close